'LIEVER WAT EXOTISCH DAN TRADITIONELE STAMPPOT'

'LIEVER WAT EXOTISCH DAN TRADITIONELE STAMPPOT'

Cees Mol houdt van lekker eten. “Als ik het zelf niet lekker vind, verkoop ik het niet”, aldus de keurslager uit Goes. Om de smaak van een specialiteit optimaal te krijgen, is hij soms tijden ‘aan het sleutelen’.

“Is het vel van een worstje nog nét wat te hard: dan kijken we goed naar het droogproces en veranderen we er wat aan. Zijn de gehaktballen iets te stug? Dan malen we wat minder lang. Zo’n verbeterproces gaat in heel kleine stapjes, klanten merken daar niet veel van. We hebben nu veel specialiteiten waar we heel blij mee zijn. En onze klanten ook. We laten veel proeven, dat werkt altijd. Wie onze rookworst of gehaktballen eenmaal geproefd heeft, wil niet meer anders.”
 
Voor een vegetarische stamppot of vega-burger moet je niet bij Mol zijn. “Het lijkt of iedereen probeert in te spelen op de vegatrend. Wij doen daar niet aan mee. We verkopen goed en lekker rundvlees uit de regio, daar ben ik trots op. Wij doen gewoon waar we goed in zijn: in lekkere vleeswaren en worst maken, en vleesspecialiteiten bereiden; zoals de Rendang en Babi Semoor.”
 
Als Martin Hoogvliet (59), rayonmanager van Epos met een nieuw recept komt, maakt Mol het eerst precies volgens de regels. Enthousiast: “Daarna begint het; dan gaan we ermee aan de slag! We proeven, passen het recept aan naar onze wens, en proeven weer; net zolang tot we er helemaal achter staan. Martin geeft veel tips en heeft goede ideeën, dat werkt perfect. In onze slagerij komt een jonge klantengroep. Die jonge gasten houden niet zo van traditionele stamppotten”, weet Cees, “Ze kiezen liever exotischere gerechten; het jaargetijde maakt niet uit. De Rendang vonden wij in eerste instantie wat té uitgesproken Indisch. Daarom hebben we er boontjes aan toegevoegd; dat geeft het gerecht meer body en precies de zachte smaak die mijn klanten lekker vinden. En ikzelf natuurlijk”, lacht hij.

Rendang Sapi

Rendang Sapi

Ingrediënten

1 kilo Riblappen
400 gram Rendang Sapi maaltijdsaus (80082)
25 gram Perfecto (04336)

Bereiding

Snijd de riblappen in blokken en meng de Perfecto erdoor. Voeg daarna de Rendang Sapi maaltijdsaus toe. Vacumeer dit geheel en gaar het vlees 12 uur lang op 70 graden in de kookketel, of gebruik het stoofvlees programma van uw steamer.
Consument: verwarm het gerecht ongeveer 5 minuten in de magnetron. Lekker met witte rijst en sperziebonen.
Babi Semoor

Babi Semoor

Ingrediënten

1 kilo schouderfilet en speklappen
400 gram Babi Semoor maaltijdsaus (80083)
20 gram Perfecto (04336)

Bereiding

Snijd het varkensvlees in blokken en meng de Perfecto erdoor. Voeg daarna de Semoor saus toe. Vacumeer dit en gaar het vlees 12 uur op 70 graden in de kookketel, of gebruik het stoofvlees programma van uw steamer.
Tip! Lekker met Gekruide rijst (09090)
Consument: verwarm het gerecht thuis ongeveer 5 minuten in de magnetron.
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief