Nieuws van Epos
Epos is volop actief in de wereld van kruiden en specerijen. We spotten en volgen trends, ontwikkelen nieuwe smaken en producten, gaan interessante samenwerkingen aan, zijn aanwezig op beurzen en evenementen, en behalen certificaten. Dus volg ons en blijf op de hoogte van al onze activiteiten!
Lees hier het laatste nieuws
Trends in broodconcepten en smaken
Er wordt veel geschreven over ontwikkelingen in bakkerijproducten. We behandelen de 8 niet te missen ontwikkelingen. De consument wil gezonde en smaakvolle broodconcepten met een verhaal.
Epos rond de onaangekondigde BRCGS-audit met succes af
Epos B.V. kiest bewust voor een jaarlijkse onaangekondigde audit. Hiermee laat Epos zien op elk moment voorbereid te zijn op een audit.
Inspiratie voor het najaars- en feestdagenseizoen van 2024
Welke smaken moeten we komend najaar in de gaten houden en van welke producten gaan we tijdens de feestdagen genieten?
Smaakmakers onder de loep
Welke smaken moeten we voor komend zomerseizoen in de gaten houden? Welke trends liggen daaraan ten grondslag? En hoe worden smaakmakers eigenlijk ontwikkeld? Waar kunnen die vragen beter beantwoord worden dan bij Epos.
Kruidige inspiratie voor zomer- en barbecueseizoen 2024
Laat je inspireren voor het zomer- en barbecueseizoen van 2024. Op basis van trends bieden wij inspiratie met heerlijke en vernieuwde producten en concepten.
Trends in 2024 in de ogen van jonge QA'ers en R&D'ers
Het einde van het jaar nadert en 2024 staat voor de deur. Elk jaar leiden de ontwikkelingen in de industrie tot veranderingen en trends. Hoe kijken jonge managers naar de toekomst? Wat is hun kijk op 2024 en wat gaat er veranderen in hun vakgebied? VMT vroeg het aan jonge productontwikkelaars en kwaliteitsmanagers.
Supermarkten door de omzetgrens van € 50 miljard
Een omzet van € 50 miljard betekent een indrukwekkende groei. Deze groei komt vooral door prijsstijgingen. In 2024 wordt een langere omzetgroei van circa 2% verwacht.
Samen werken aan de smaak van morgen
Interview door het vakblad EVMI over de inspiratiesessies waarmee Dutch Spices zijn klanten trakteert op verrassende smaken. Dit kan leiden tot spannende producten zoals dropmarinade of rabarbersaus.
Voedselveiligheid als onderdeel van de hele organisatie
Softwarebedrijf Aptean gaf in juni een webinair over voedselveiligheid als onderdeel van de hele organisatie, een thema waarmee elk voedingsmiddelenbedrijf te maken heeft.
Nieuwe leverancier gevonden voor jouw schaarse grondstof? Let hierop voordat je met hen in zee gaat
Hoe beoordeel je of een leverancier betrouwbaar is? En waar let je op voordat je met een nieuwe leverancier in zee gaat? VMT vroeg het aan verschillende producenten.
BRC-certificaat behaald in 2023
Epos heeft het BRC certificaat van 2023 behaald. In de foodsector is het waarborgen van de voedselkwaliteit cruciaal en hierom vinden jaarlijks diverse keuringen plaats. Eén daarvan is de BRC-keuring waarvoor wij afgelopen periode een audit hebben gehad. En deze is succesvol afgerond!
People, planet en profit is de strategie
“Ik zie volop kansen voor Epos,” aldus directeur Elske Mouw. Ze gaat niet alleen voor commercieel succes, maar zet ook in op maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Eco als nieuw winkelconcept bij de Aldi
Aldi heeft in het Britse Leamington Span een nieuwe winkel geopend volgens het ‘Eco Concept’. Aldi claimt 57% minder energie te verbruiken (tov een standaard winkel) door allerlei milieu- en duurzaamheidsinitiatieven.
Consumentenbond: beroerde informatievoorziening door supermarkten bij online aankopen
Supermarkten zijn verplicht om klanten te informeren over de producten die ze verkopen. De Consumentenbond deed een steekproef bij zeven online supermarkten. Online laten ze daarbij forse steken vallen.
BRC-certificaat 2022 behaald
Aan de start van 2022 heeft Epos wederom het BRC-certificaat behaald, waarmee we voldoen aan de voedselveiligheidseisen van het British Retail Consortium.
‘Shoarmaboer’ krijgt jaar lang gratis Deen-knoflooksaus
Nu Deen wordt overgenomen door Albert Heijn, ziet Quinten zijn favoriete knoflooksaus verdwijnen. Daarom startte hij een petitie voor zijn geliefde saus.
BRC-certificaat 2021 behaald
De voedselveiligheid waarborgen is in de foodsector cruciaal. Begin 2021 vonden de audits weer plaats en behaalde Epos opnieuw het BRC-certificaat.