'WE HEBBEN REGELMATIG NIEUWE SPECIALITEITEN'

'WE HEBBEN REGELMATIG NIEUWE SPECIALITEITEN'

Keurslager Jeroen Keirsgieter uit Haarlem vindt het belangrijk om zijn assortiment maaltijden regelmatig te vernieuwen. Daarom is hij blij met de samenwerking met Epos. ‘De rayonmanager van Epos is echt een lopende encyclopedie. Hij heeft altijd weer nieuwe, goede ideeën die aansluiten bij mijn klantenkring.’

Het is een rare tijd als ik dit artikel schrijf. Het interview is afgenomen vlak voor de corona-crisis. Grappend geven we elkaar een ellenboog en met het maken van de foto’s staat iedereen nog dicht bij elkaar. Twee dagen later is de situatie al helemaal anders en werkt iedereen zo veel mogelijk thuis. Tijdens het interview vertelt keurslager Jeroen Keirsgieter over de goede band die hij met Epos heeft. Epos-rayonmanager Jos Niesten komt al sinds de jaren ’80 in deze winkel over de vloer. Hij kent de klantenkring van de slagerij dus goed. ‘Voor mij is dat prettig’, zegt Jeroen. ‘Want daardoor voelt hij goed aan wat mijn klanten willen.’

Vegetarisch
Jos bezoekt de keurslager ongeveer eens in de twee maanden. Hij neemt dan nieuwe recepten mee, vertelt over noviteiten en heeft altijd wel iets te proeven bij zich. ‘Bovendien is Jos echt een lopende encyclopedie’, zegt de slager. ‘Hij heeft altijd weer nieuwe, leuke ideeën waar ik iets mee kan. En de recepten die hij aanreikt zijn niet ingewikkeld. Zo kan ik mijn klanten op een relatief eenvoudige manier steeds weer een nieuwe specialiteit bieden.’
Een van de recepten die Jos nu meegenomen heeft tijdens dit bezoek is pasta arrabiata. Dit is een Italiaans, vegetarisch pastagerecht met veel groente en een pittige rode saus. Er horen nog twee andere recepten bij, namelijk patatas bravas en pikante gehaktballen. ‘Pasta arrabiata is voor mij een goed recept omdat het vegetarisch is’, vertelt de slager. ‘In dit marktgebied komen steeds meer jonge gezinnen te wonen. Een deel van die klanten is vegetarisch of wil ook wel eens een dag geen vlees eten. Ik heb zelfs klanten die veganistisch zijn. Deze klanten willen vaak voor hun kinderen of voor andere gezinsleden een gerecht op tafel zetten waar wel vlees in zit. Voor die klantengroep is dit gerecht ideaal. Ze kunnen namelijk zelf voor het vegetarische pasta arrabiata kiezen. Daarmee hebben ze een lekkere, volwaardige maaltijd. En de andere gezinsleden kunnen de bijbehorende gehaktballen toevoegen.’
 
Kip mango
Een ander recept dat hij heeft meegenomen, is een kipgerecht met mango-curry saus. Jos laat zien dat je met deze mix ook een mango-curry kipburger kunt maken. ‘Het is fijn dat je de sauzen van Epos altijd kunt gebruiken voor verschillende producten of gerechten’, vertelt Jeroen. ‘Daardoor hoef je relatief weinig verschillende mixen in te kopen en kun je de klanten toch een zeer gevarieerd assortiment bieden.’ Jeroen vertelt dat hij Jos ook wel eens belt als hij merkt dat een bepaalde mix al wat langer in het magazijn staat. De rayonmanager heeft dan altijd wel een idee voor een nieuw gerecht of product dat de slager met deze mix kan maken.
Tegelijkertijd zijn er ook sauzen en mixen die juist altijd goed lopen en al jaren gebruikt worden voor hardlopers in het kernassortiment. Een voorbeeld daarvan is de mix voor shoarma. ‘Vrijdag is bij ons altijd shoarmadag’, vertelt Jeroen. ‘Daar is de vorige eigenaar zo’n 20 jaar geleden mee begonnen en dat is nog altijd een succes. We hebben dan een aanbieding met een shoarmapakket, compleet met saus en broodjes. We gebruiken hier al jaren dezelfde mix van Epos voor. Ook in ons barbecue-assortiment zitten een aantal spiesen waar we al jaren dezelfde Epos-marinades voor gebruiken. Die spiesen zijn zo populair dat ze een vast onderdeel van het barbecue-assortiment zijn geworden.’

Adviesfunctie
Voor de toekomst verwacht Jeroen een groei van de verkoop van de maaltijden. ‘Klanten hebben steeds vaker geen zin of geen tijd om te koken. Dat geldt niet alleen voor jongeren, maar eigenlijk voor alle klanten. Er zijn zelfs gezinnen met kinderen die regelmatig maaltijden bij ons kopen, ook al is het voor een groot gezin natuurlijk wel wat prijzig.’ Jeroen zegt dat hij zich als slager goed kan onderscheiden met maaltijden vanwege de kwaliteit en zijn adviesfunctie. ‘De meeste klanten weten nog niet wat ze willen als ze de slagerij binnenstappen. Ik kan hen over de maaltijden vertellen en een geschikte maaltijd adviseren. Ook zien mijn klanten het als een voordeel dat ze bij mij zelf de portiegrootte kunnen bepalen. Sommige klanten hebben maar een kleine diepvries. Dan is het prettig dat je ook een kleine maaltijd kunt kopen.’
Tot slot laat Jos na het interview weten dat Epos nu, vanwege de corona-crisis, geen slagerijen meer bezoekt. ‘Telefonisch en via de e-mail hebben we nog wel veel contact met onze klanten’, zegt hij. ‘Zo houden we onze service en bereikbaarheid toch op hetzelfde niveau.’
 

Pasta Arrabiata

Pasta Arrabiata

Ingrediënten

1250 gram gekookte pasta bijv. Penne  = 500 gr ongekookt
1000 gram  Salsa Picante saus (80085K)
200 gram gesneden ui blokjes
300 gram rode en groene paprika stukjes
200 gram courgette blokjes
200 gram half zongedroogde tomaatjes
200 gram Groene/zwarte olijfstukjes
100 gram BKO Spanish Sensation (07261K )

Bereiding

Wok de groenten in 100 gram BKO Spanish Sensation gedurende 10 minuten.
Laat dit afkoelen en meng de pasta, saus en gewokte groenten doorelkaar.
 
In principe is de pasta Arrabiata zonder vlees. Maar u kan altijd geruld (Italiaans) gehakt, salami,
of stukjes gebakken Italiaanse kip toevoegen (ongeveer 750 gram op deze hoeveelheid).
Pikante Gehaktballetjes

Pikante Gehaktballetjes

Ingrediënten

1000 gram gehakt (30% rundersnippers, 70% varkenssnippers)
100 gram Wienergehaktmelange (01820K)
100 gram water
20 gram Verfijn-all (07190K)
Salsa Picante (80023K)
Magnetronbakje

Bereiding

Vers gemalen gehaktsnippers vermengen met de ingrediënten. Snackballetjes vormen van ± 30 gram. De gehaktballetjes op een bakplaat leggen. Gaar de balletjes af in een voorverwarmde oven van 150 graden gedurende ± 15 á 20 minuten of tot een kern van 68 graden. Laat de balletjes afkoelen en schenk in het magnetronbakje een laagje cranberrysaus. Leg hier de snackballetjes in.
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief