TRENDSETTERS IN OSS

TRENDSETTERS IN OSS

Slagerij Arie Zeegers is een vooruitstrevende slagerij in Oss. ,,We proberen de markt steeds voor te blijven en trendsettend te zijn.” Dat lukt: met smakelijke maaltijden, bijzondere tapas, en kwaliteitscatering.

Dennis is oorspronkelijk opgeleid tot kok. Na zijn opleiding vroeg zijn vader, toen slager-eigenaar van het bedrijf, of hij wilde helpen met het bereiden van maaltijden voor de slagerij. Zo rolde hij in dat ándere vak, en volgde ook de slagersvakopleiding. De link met de horeca is blijvend: ,,Daar ligt nog altijd mijn passie,” lacht hij. ,,Ik belever diverse restaurants in de omgeving. We snijden bijvoorbeeld veel kalfslapjes voor de horeca, daardoor hadden we vaak reepjes over. Toen Epos met het idee van de Basilicumsaus kwam, was ik gelijk nieuwsgierig. De saus maken wij van de Epos Witte Wijnsaus en verse basilicum, erg lekker.”

TANTE DOOR KIP
Ook het ‘Seedorfje’ is een hardloper. ,,De naam is verzonnen in de tijd dat Seedorf nog bij Oranje voetbalde,” verklaart Dennis. ,,We hebben de naam zo gelaten; de VK was inmiddels al een topper geworden.” Het Seedorfje wordt gemaakt met de Meesterlijke Kruidenolie Mondriaan Rood van Epos en met Tante Door Kip: beide zijn een bewuste keuze. ,, Klanten zijn de plofkippen zat. Tante Door Kip groeit in een ruime stal op tot een volwaardige kip. We tonen informatie over deze kippen via beeldschermen in de winkel en folders op de toonbank. Ook met de Meesterlijke Kruidenoliën kunnen wij ons onderscheiden: de smaak is fantastisch en er zijn geen E-nummers en geen van de 24 allergenen aan toegevoegd.”

TIP
,,Klanten van nu zijn sneller verveeld, maar altijd in voor nieuwe smaken en producten,” signaleert Dennis. ,,Bied klanten wat extra’s,” adviseert hij. ,,Mijn vader is gediplomeerd vinoloog. Hij geeft klanten deskundig wijnadvies en we leveren mooie passende wijnen. Ook nuttig: Ik kijk geregeld op de website van Epos, of bel Rayon Manager Frank van Hout. Epos heeft altijd goede ideeën en zo heb ik steeds iets nieuws in de toonbank liggen.”

[Uit: Vers&Vers augustus 2014 (nummer 4), Judith Witte]

’T SEEDORFJE

’T SEEDORFJE

Ingrediënten

1 kipfilet
2 plakjes katenspek
1 plakje kaas
Kruidencrème (08060K) of roomkaas
Meesterlijke Kruidenolie Mondriaan Rood (07953DS)

Bereiding

Vul een spuitzak met de kruidencrème en spuit een streep over een plakje kaas.
Rol de plak op. Snijd de kipfilet in en vul deze met het gevulde rolletje kaas. 
Vouw hierna de kipfilet weer dicht en omwikkel met katenspek.
Marineer het geheel met de Meesterlijke Kruidenolie Mondriaan Rood.

CONSUMENT
Bak ’t Seedorfje in de braad- of koekenpan rondom gaar in circa 15 minuten.
ITALIAANSE KALFSREEPJES

ITALIAANSE KALFSREEPJES

Ingrediënten

200 gram kalfsreepjes
75 gram Witte Wijnsaus (08197K)
verse basilicum
mozzarella
tomaat
Bistro Kruidenolie Black Pepper (07037K)
Aluminium ovenschaaltje

Bereiding

Marineer de kalfsreepjes met de Bistro Kruidenolie Black Pepper.
Meng naar smaak de Witte Wijnsaus met de gesneden verse basilicum.
Snijd een mozzarellabolletje en een tomaat in plakjes.
Giet de Basilicum-Wijnsaus in het ovenschaaltje.
Leg hierop de gemarineerde kalfsreepjes en vervolgens dakpansgewijs 3 plakjes tomaat en 3 plakjes mozzarella.
Garneer met wat verse of gedroogde basilicum.

CONSUMENT
Gaar het braadsleetje in de voorverwarmde oven van 180ºC in circa 7-8 minuten. Serveer met verse Italiaanse pasta.
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief