“RECEPTEN BEDENKEN WE DOOR MET ELKAAR TE SPARREN.”

“RECEPTEN BEDENKEN WE DOOR MET ELKAAR TE SPARREN.”

Herman van de Veer, visspecialist in het centrum van Oud Beijerland, houdt van goed eten; van mooie smaken en experimenteren met vis. Zo ontstaan originele producten als visbitterballen en tonijnburgers.  

Afgelopen november is viswinkel ‘Aan de kant’ forst verbouwd. “Om inspiratie op te doen heb ik gekeken naar de winkels in België,” vertelt Herman. “Belgen zijn echte Bourgondiërs, met liefde voor eten. We kunnen in Nederland nog veel van ze leren.” Hij heeft nu een supermoderne en strakke winkel, met een grote toonbank en een wand-koelvitrine waar mensen zelf salades, maaltijden en ovenschotels kunnen pakken. “Die maken we natuurlijk allemaal zelf, verser kan niet.”
 
Vooruitstrevend
Herman heeft een koksachtergrond en houdt van experimenteren met smaken. “Ik probeer van alles, ontwikkel graag nieuwe producten. Dan hou ik een proefsessie met het personeel om het uit te testen.” Epos is zijn vaste leverancier voor de kruiden, marinades en paneermelen. “Ze zijn vooruitstrevend qua productontwikkeling en receptideeën. Rayonmanager Martin Hoogvliet heeft altijd praktisch en bruikbare tips. Het zijn goede jongens die flink aan de weg timmeren.”
 
Kleurrijk effect
“Recepten bedenken we vaak samen, door met elkaar te sparren en onze ideeën samen te voegen; ook de zalm- en kabeljauwbitterballen zijn zo ontstaan. Voor een kleurrijk effect gebruik ik verschillende paneermelen voor deze snackhapjes. We blijven bezig: nu zijn we bezig met het ontwikkelen van hapjes puur voor uit de oven. De tonijnburger is ook bijzonder, die kan als een voorafje rauw gegeten worden. Maar je kunt hem ook grillen: één minuut per kant, zodat de tonijn nog lekker rosé is van binnen.”
 
Teamspelers
“Wat ons opvalt is dat mensen, meer dan vroeger, informatie willen,” vervolgt de visspecialist. “Ze vragen waar de vis vandaan komt en naar de vangstmethode. Ook is er meer vraag naar allergeenvrij; meestal gaat het daarbij om gluten.” Trots is Herman op zijn personeel: zes meiden en twee jongens die op al die vragen antwoord hebben. “Het is een schitterend team, het zijn echte teamspelers. Ze helpen elkaar en laten elkaar niet vallen; dat vind ik prachtig om te zien. Vriendelijkheid en service, in combinatie met mooie producten: dat is onze kracht.” 

[UIT: Vers&Vers april 2016 (nummer 2), Judith Witte]

 

Tonijnburger/bolletje

Ingrediënten

1000 gram Tonijn (de appel)
15-20 gram Indian Ribroast (01231K)
20 gram Tomatenketchup (07169K)
10 gram Meesterlijke Kruidenolie Rembrandt Rood (07952DS)
Potje zwarte (imitatie) kaviaar
Regendruppel / rode paprika (gesneden)
Takje Dille

Bereiding

Snijd de tonijn in kleine blokjes. Meng de blokjes met de Indian Ribroast en de tomatenketchup. Weeg met een ijslepel bolletjes van ongeveer 50 gram af en marineer deze bolletjes met de Meesterlijke Kruidenolie. Leg de tonijn bolletjes in een papier gebaksvormpje en garneer een klein beetje kaviaar, de regendruppel/paprika stukjes en een takje dille. Dit product kan als een voorafje rauw gegeten worden.
Indien de consument dit liever wil bakken kan dat even om en om (1 minuut per zijde), zodat de tonijn nog lekker rosé is van binnen.

Vis bitterballen

Ingrediënten

500 gram Zalmfilet
500 gram Kabeljauwfilet
15-20 gram Indian Ribroast (01231K)
10 gram Perfecto 200 (bindmiddel) (04336K)
200 gram Original Wiener Paneer (09194K)

Bereiding

Snijd de zalm en kabeljauw in stukken, voeg hier de Indian Ribroast en de Perfecto aan toe en doe dit kort in een blender. Pureer kort dat het een fijne massa wordt.
Draai hier balletjes van  (ter grootte van bitterballen) en paneer met de Original Wiener Paneer.
 
TIP: ook lekker met 100 gram Salsa di Nocci (08455P), 100 gram gekookte gekruide rijst (09090K) of gekookte bami door het mengsel. En voor een leuk effect kunnen er diverse paneermelen gebruikt worden. Epos heeft zelfs glutenvrije paneermelen! Frituur de visbitterballen in circa 2 minuten op 200⁰C.
Heerlijk dippen in de Piri Pirisaus (08135K).
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief