'IK WIL NIEUWE SMAKEN EN COMBINATIES ONTDEKKEN!'

'IK WIL NIEUWE SMAKEN EN COMBINATIES ONTDEKKEN!'

Maurice Rutten is pas 25 jaar, maar al medevennoot van traiteur slagerij Jan Pinckaers, in het bourgondisch ingestelde Sint Geertruid. “Ik heb altijd gezegd dat ik een eigen zaak wilde. Dit is een prachtige kans!” De slager maakt bovendien originele en ambachtelijk gerechten. 

Maurice kent het bedrijf al een tijdje: hij begon er te werken toen hij 15 was. “Ik wist het al vrij snel: dit wil ik!” Twee jaar geleden besloot hij met de huidige eigenaren van Slagerij Pinckaers om de slagerij over te nemen. “Als je omswitcht van werknemer naar werkgever, komt er wel een heleboel op je af: personeelsbeleid, financiële planning, de inkoop. Jan en Nellie hebben de zaak 33 jaar geleden opgezet. Zij blijven mij voorlopig nog ondersteunen met adviezen en begeleiding. Het is fijn om twee ervaren ondernemers naast me te hebben staan.”
 
Variatie
Net als Jan, probeert Maurice weinig voorraad in huis te hebben. “Wat we aan kruiden en marinades op de plank hebben staan, passen we zo gevarieerd mogelijk toe. Zo maken we met de Deense Sandwichsaus van Epos zowel een Deense Sandwich, een rijstschotel met kip en een pastaschotel. Pasta- en rijstgerechten presenteren we altijd in een heel grote schaal; dat ziet er aantrekkelijker uit dan als we het in kleine bakjes doen.” Hoewel Maurice’ focus ligt op de winkel, verdient ook de party-service veel aandacht. “Zo maken mensen die nog geen klant bij ons zijn, kennis met onze producten. De beste reclame die er is!”
 
Regionale smaken
“Er zijn echt verschillen in de smaakvoorkeuren in ons land. Wij maken bijvoorbeeld veel paté en terrines; onze specialiteit. Dat zie je elders veel minder. Onze rayonmanager Frank van Hout van Epos weet gelukkig heel goed met welke smaken we hier uit de voeten kunnen. Hij komt met, voor ons passende, producten en ideeën, en daar borduren wij dan op voort. Ook haal ik veel inspiratie uit een grote hobby van me: uit eten gaan! Andere smaken en nieuwe combinaties en ontdekken, en die doorvertalen naar onze slagerij; dat vind ik echt leuk.” 

[UIT: Vers-inspiratie 2016 (nummer 4), Judith Witte]

Zoete Pastaschotel

Zoete Pastaschotel

Ingrediënten

1000 gram Penne
30 gram Groene lamsvleeskruiden (01181k)
1000 gram Kipfilet
80 gram Bistro Kruidenolie Honing Mosterd (07231K)
1000 gram Paprika (groen, geel , rood)
1000 gram Courgette
300 gram Sjalotjes
2000 gram Deense Sandwichsaus (08035k)

Bereiding

Kook de penne volgens recept op de verpakking en spoel af met koud water. Meng hier een scheutje olijfolie en de Groene Lamsvleeskruiden door. Snijd de kipfilet in kleine blokjes, marineer met de Bistro Kruidenolie en bak ze gaar. Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes en blancheer deze. Fruit de sjalotjes in een koekenpan. Koel alle ingrediënten goed terug en meng vervolgens met de Deense Sandwichsaus. Garneer de pastaschotel met Parmezaanse kaas, tomaatjes en fijngesneden bosui.
Hollandse rijstschotel

Hollandse rijstschotel

Ingrediënten

1000 gram Rijst
1000 gram Kipfilet
80 gram Meesterlijke kruidenolie Vermeer geel (07232DS)
1000 gram Paprika (geel, groen, rood)
1000 gram Courgette
500 gram Erwten (diepvries)
300 gram Sjalotjes
2000 gram Deense Sandwichsaus (08035k)

Bereiding

Kook de rijst volgens recept op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes, marineer met de Meesterlijke Kruidenolie Vermeer en bak de kipblokjes gaar. Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes en blancheer deze. Blancheer ook de erwten vanuit de diepvries gedurende 4 minuten. Fruit de sjalotjes. Laat alle ingrediënten goed afkoelen en meng vervolgens met de Deense Sandwichsaus. Garneer de rijstschotel met tomaatjes en fijngesneden bosui.
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief