VIS VAN DE MAAND: Zeeduivel

VIS VAN DE MAAND: Zeeduivel

De vissoort die de maand oktober centraal staat is de zeeduivel.
 

De zeeduivel (Lophius piscatorius) is een straalvinnige vis die ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd wordt.

Dit vissoort heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich in de staart versmalt. De vis kan maar liefst 200 centimeter lang worden met een gewicht van 40 kilo. 

Epos heeft een aantal lekkere recepten ontwikkeld met de zeeduivel:

Bijvoorbeeld het Meesterlijk Zeeduivel Pakketje met Pancetta, mozarella en zongedroogde tomaatjes.
Of wat dacht u van een Chinese Zeeduivel met Babi Pangangsaus en verse wokgroente.
En natuurlijk een absolute topper is de Zeeduivel di Nocci, met Bruchettamix, parmezaan en een heerlijke saus van nootjes.

Raadpleeg gerust onze receptendatabase en laat u inspireren!

 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
VAS beurs 2019

VAS beurs 2019

De Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS) organiseert een inspirerend slagersevenement. Het thema is 'vlees is een geschenk'. Bij Epos gaat het om meer dan smaak alleen. De mensen die bij Epos werken, weten hoe vlees het beste tot zijn recht komt en hoe je vlees nog extra kunt laten smaken door te combineren met kruidenmixen, marinades of sauzen. 

Verrassende Visrecepten

Verrassende Visrecepten

Op de Visbeurs in Bunschoten-Spakenburg heeft Epos een speciaal visreceptboekje uitgegeven. Dit boekje bevat 11 Visrecepten die door onze visspecialist Pascalle Veerman zijn bedacht.

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief