VIS VAN DE MAAND: Schelvis

VIS VAN DE MAAND: Schelvis

Deze maand is de schelvis uitgekozen tot vis van de maand door VNV. Uiteraard hebben we weer een aantal lekkere recepten bedacht om met dit vissoort te maken.

Schelvis is de grotere broer van de wijting en een echte wintervis. Dit vissoort is erg populair in Groot-Brittannië, maar bij ons wordt deze vis nog niet veel op tafel gezet. Het visvlees is zacht van structuur en sappig, vergelijkbaar met kabeljauw. 
De vis is van boven donkergroen tot bruin met zilvergrijze flanken en een witte buik. Kenmerkend is de grote ovale donkere vlek onder de eerste rugvin. In Groot-Brittannië wordt de schelvis voornamelijk gebruikt om Fish&Chips mee te maken.

Epos heeft een aantal lekkere receptjes met de schelvis ontwikkeld:
Delen
Meer nieuws

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Nieuw! Epos Vloeibare Jus Kant & Klaar

Nieuw! Epos Vloeibare Jus Kant & Klaar

Nieuw van Epos: Vloeibare Jus Kant & Klaar. Dit is de échte jus met een (h)eerlijke authentieke smaak. Direct te gebruiken. 

Tip: promoot Simply Spices als cadeau voor Vaderdag

Tip: promoot Simply Spices als cadeau voor Vaderdag

De komende tien dagen gaat Nederland massaal op zoek naar een cadeau voor Vaderdag. Spring daar op in met het exclusieve assortiment van Simply Spices.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief