VIS VAN DE MAAND: Schelvis

VIS VAN DE MAAND: Schelvis

Deze maand is de schelvis uitgekozen tot vis van de maand door VNV. Uiteraard hebben we weer een aantal lekkere recepten bedacht om met dit vissoort te maken.

Schelvis is de grotere broer van de wijting en een echte wintervis. Dit vissoort is erg populair in Groot-Brittannië, maar bij ons wordt deze vis nog niet veel op tafel gezet. Het visvlees is zacht van structuur en sappig, vergelijkbaar met kabeljauw. 
De vis is van boven donkergroen tot bruin met zilvergrijze flanken en een witte buik. Kenmerkend is de grote ovale donkere vlek onder de eerste rugvin. In Groot-Brittannië wordt de schelvis voornamelijk gebruikt om Fish&Chips mee te maken.

Epos heeft een aantal lekkere receptjes met de schelvis ontwikkeld:

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Evenement: Epos S(ch)lagersfest

Evenement: Epos S(ch)lagersfest

In september en oktober gaat het Epos S(ch)lagersfest van start!
Dit ludieke en laagdrempelige evenement houdt in: het állerlekkerste broodje Duitse curryworst voor uw klanten en de nodige aankleding voor in uw zaak!

Aankondiging: visbeurs 2019

Aankondiging: visbeurs 2019

Op maandag 7 oktober vindt de Visbeurs plaats. Rayonmanager Pascalle Veerman is als visspecialist aanwezig op de beursstand van Epos. Tevens onthullen we nieuwe smaken. Ook binnen het assortiment Simply Spices komt uitbreiding: kruidenmix voor garnalen.
We begrijpen dat u uitkijkt naar nieuwe smaken, zoals een vis naar water snakt! Dus kom proeven!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief