VIS VAN DE MAAND: Schelvis

VIS VAN DE MAAND: Schelvis

Deze maand is de schelvis uitgekozen tot vis van de maand door VNV. Uiteraard hebben we weer een aantal lekkere recepten bedacht om met dit vissoort te maken.

Schelvis is de grotere broer van de wijting en een echte wintervis. Dit vissoort is erg populair in Groot-Brittannië, maar bij ons wordt deze vis nog niet veel op tafel gezet. Het visvlees is zacht van structuur en sappig, vergelijkbaar met kabeljauw. 
De vis is van boven donkergroen tot bruin met zilvergrijze flanken en een witte buik. Kenmerkend is de grote ovale donkere vlek onder de eerste rugvin. In Groot-Brittannië wordt de schelvis voornamelijk gebruikt om Fish&Chips mee te maken.

Epos heeft een aantal lekkere receptjes met de schelvis ontwikkeld:

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Mooie maaltijdsauzen voor het najaar!

Mooie maaltijdsauzen voor het najaar!

Na een mooie zomer met veel BBQ plezier is het tijd om te kijken naar het najaar. Want Epos inspireert je graag het hele jaar, of het nu zomer is of winter!

Verleng de zomer met heerlijke maaltijden!

Verleng de zomer met heerlijke maaltijden!

De zomervakantie is helaas alweer ten einde en door corona is ook niet iedereen richting het zonnige zuiden gereden. Gelukkig was het een heerlijke zomer in ons eigen land en werd de BBQ veelvuldig aangestoken in de Hollandse achtertuinen!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief