VIS VAN DE MAAND: Schelvis

VIS VAN DE MAAND: Schelvis

Deze maand is de schelvis uitgekozen tot vis van de maand door VNV. Uiteraard hebben we weer een aantal lekkere recepten bedacht om met dit vissoort te maken.

Schelvis is de grotere broer van de wijting en een echte wintervis. Dit vissoort is erg populair in Groot-Brittannië, maar bij ons wordt deze vis nog niet veel op tafel gezet. Het visvlees is zacht van structuur en sappig, vergelijkbaar met kabeljauw. 
De vis is van boven donkergroen tot bruin met zilvergrijze flanken en een witte buik. Kenmerkend is de grote ovale donkere vlek onder de eerste rugvin. In Groot-Brittannië wordt de schelvis voornamelijk gebruikt om Fish&Chips mee te maken.

Epos heeft een aantal lekkere receptjes met de schelvis ontwikkeld:

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Ad Kuijf is met pensioen

Ad Kuijf is met pensioen

Tijdens de afscheidsreceptie op 13 februari jl. zijn mooie woorden gesproken. Epos wil Ad Kuijf hartelijk danken voor alle jaren van samenwerking. 

Nieuw! Epos Marinade Specialties Brochure

Nieuw! Epos Marinade Specialties Brochure

Epos levert al jaar en dag de heerlijkste marinades die zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de versspecialist. Elk jaar ontwikkelen wij voor de versbranche nieuwe en smaakvolle marinades om het verschil te maken richting de consument.

 

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief