Ode aan de ambacht

Ode aan de ambacht

Eigenlijk zou het deze week de ‘ Week van de Slager’ zijn. Voor veel slagers een mooie week om hun creatieve en veelzijdige vak te laten zien. Helaas is deze week vanwege de coronacrisis verschoven naar volgend jaar. Maar dat betekent voor ons niet dat de ambacht deze week niet in het zonnetje kan worden gezet! Dus even een ode aan de ambacht!

Creatief en veelzijdig vak
 
Het vak van slager, visspecialist of versspecialist is veel creatiever en veelzijdiger dan veel mensen denken. In onze rubriek ‘ Idee van Twee’  laten we dit ook zien. In deze rubriek komt de creativiteit en de veelzijdigheid van het beroep echt naar voren en krijg je een leuk inkijkje in de vers speciaalzaak.
 
Als EPOS denken wij graag mee en ontwikkelen we diverse producten en recepten die later in de vitrine liggen. Ook dat geeft de veelzijdigheid en creativiteit van het vak maar weer eens aan.
 
Mooie initiatieven tijdens coronacrisis
 
Ook zien we tijdens deze coronacrisis een mooie veerkracht vanuit de ambacht. Diverse initiatieven komen voorbij op social media of via rayonmanagers. Afhaalpunten, speciale feestdagen pakketten en nog meer bijzondere manieren om het de consument aangenaam te maken. Prachtig om te zien!
 
Ook blijkt uit een onderzoek van het Voedingscentrum dat consumenten in deze tijd vaker naar de lokale slager, visboer en groenteboer gaat. Dit geldt voor bijna een tiende van de consumenten. Mooi nieuws!

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Een belegd broodje bij de vlees- of visspecialist!

Een belegd broodje bij de vlees- of visspecialist!

De coronatijd zorgt natuurlijk voor heel veel narigheid, maar ook zien we veel creatieve ideeën ontstaan in deze tijd. Versspecialisten bedenken mooie initiatieven en inspireren elkaar met allerlei concepten. Ook wij volgen dit met grote interesse en vinden het leuk om jullie een beetje te inspireren in deze coronatijd. Ooit wel eens nagedacht over belegde broodjes in jouw vitrine? Wij vertellen je waarom dit juist nu een mooie toevoeging kan zijn en hoe je dit aanpakt!

Hoe ga je om met de coronamaatregelen?

Hoe ga je om met de coronamaatregelen?

Het nieuwe normaal, een anderhalve meter samenleving en plexiglas rond de toonbank. Allemaal zaken die de afgelopen weken bijna vanzelfsprekend zijn geworden. We smeren ons suf met desinfecterende handgel en ook de handschoentjes en mondkapjes zien we steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. Ook voor winkeliers en versspecialisten is het in deze tijd belangrijk de winkel ‘coronaproof’  te maken. Maar aan welke dingen moet je zoal denken?

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief