Epos introduceert kibbeling compleet

Epos introduceert kibbeling compleet

Perfecte kibbelingmix: gemaakt voor en door kenners. Als medewerker bij Volendammer Visspecialist Tom Tuijp was het bereiden van de kruidenmix voor op de kibbeling, dagelijkse kost voor Pascalle Veerman. Samen met visspecialisten ontwikkelde ze de perfecte kruidenmix: Epos Kibbeling Compleet. 
 

Het is een tijdrovende en precieze klus voor veel visspecialisten: dagelijks dezelfde hoeveelheden kruiden afwegen en mengen voor op de kibbeling. Dat moest toch anders kunnen, dacht Pascalle toen ze aan de slag ging als rayonmanager vis bij kruidenleverancier Epos. “Ik kwam erachter dat veel visspeciaalzaken die ik bezocht - net als ik - op zoek waren naar een complete, smaakvolle mix. Er was nog geen goede en perfecte kibbelingmix op de markt.”Kibbeling Cup
Volendammer Visspecialist Tom Tuijp in Vleuten. “In de tijd dat Pascalle nog bij ons werkte, deden we mee aan de Kibbeling Cup. Daardoor gingen we onze kibbeling extra onder de loep nemen om te kijken of nog iets konden veranderen om zo meer kans te maken op deze prijs.”
De klanten van de Vleutense viswinkel mochten mee proeven tijdens het experimenteren met de kruidenmix. Ze gaven aan wat ze wel en niet lekker vonden. Uiteindelijk kwam hij samen met zijn team uit bij twee kruidenmixen die ze met elkaar mengden. Uiteindelijk behaalden ze een plek in de top 5 van de Kibbeling Cup.
Omdat het afwegen van de beide mixen een tijdrovende klus was, bleef Tuijp op zoek naar een complete mix die aan de smaakvoorkeur van zijn klanten voldeed. “De smaak in Vleuten is anders dan in Volendam, het dorp waar ik vandaan kom. Daar kan het niet zout genoeg zijn.”

Handelsmerk
Die aanvraag voor een complete kibbelingmix, kwam bij Pascalle terecht. Haar doel was een product te ontwikkelen dat net zo goed of zelfs beter zou zijn dan de twee afzonderlijke mixen die ze voorheen altijd mengde. “Kibbeling is natuurlijk hét handelsmerk van de visspeciaalzaak. Als je overstapt op een andere mix kan dat of héél goed uitpakken of erg slecht. Mijn streven was dan ook om een compleet product op de markt te brengen voor de visspecialist die nog zelf aan het mengen was en daar veel moeite voor moest doen.”
Vanuit haar praktijk- en vakkennis ging Pascalle aan de slag. Ze kreeg daarbij hulp van visspecialisten en het productontwikkelingteam van Epos. Zo ontstond een mix welke uit ingrediënten als zout, paprikapoeder, cayennepeper, kurkuma en knoflookpoeder bestaat. De gebruikte hoeveelheden kruiden zijn door het productontwikkelingteam nauwkeurig op elkaar afgestemd. Zo ontstond een evenwichtige smaakbalans.
Voordat de mix op de markt kwam, is deze door circa twintig visspeciaalzaken beoordeeld. Deze visspecialisten hebben elke keer hun feedback gegeven. Het productontwikkelingteam Van Epos heeft de mix naar aanleiding daarvan steeds aangepast, totdat iedereen er tevreden over was.

Positieve reacties
Tijdens de lancering van Epos Kibbeling Compleet op 7 oktober tijdens Visbeurs in Spakenburg, bleek de mix direct in de smaak te vallen. “Klanten die al 30 jaar dezelfde mixen gebruikten, wilden nu een emmer proberen. Dit is natuurlijk écht geweldig! Over de kibbelingmix heb ik alleen maar positieve reacties gehoord. Veel visspecialisten hebben hem meteen al besteld.”
In het ontwikkeltraject van de mix was er al nauw overleg met potentiële klanten. Zoals Epos-grossier Dick Kok en zoon uit Volendam. “Toen ik hen voorstelde om een kibbelingmix te maken, waren zij zo enthousiast dat ze gelijk de eerste order plaatsten. Het is echt hartstikke leuk als een klant zoveel vertrouwen in je heeft.”

Doe wat goed voelt
Zowel Tom als Pascalle adviseren visspecialisten om de kruiden eerst een nachtje in te laten trekken. Tom: “Dan worden de kruiden beter opgenomen en het voorkomt uitdroging van je kibbeling bij het bakken.”
Pascalle voegt er nog aan toe dat het vooraf laten intrekken van de kruiden de smaak ten goede komt. “Dat vind ik persoonlijk het lekkerst. Iedere visspeciaalzaak heeft zijn eigen manier van het kruiden en bakken van kibbeling. Dat is trouwens altijd leuk om te zien, want dit maakt iedere zaak uniek. Dus bij deze mijn tip aan visspecialisten: doe het op de manier die voor jou goed voelt als ondernemer!”


Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Mooie maaltijdsauzen voor het najaar!

Mooie maaltijdsauzen voor het najaar!

Na een mooie zomer met veel BBQ plezier is het tijd om te kijken naar het najaar. Want Epos inspireert je graag het hele jaar, of het nu zomer is of winter!

Verleng de zomer met heerlijke maaltijden!

Verleng de zomer met heerlijke maaltijden!

De zomervakantie is helaas alweer ten einde en door corona is ook niet iedereen richting het zonnige zuiden gereden. Gelukkig was het een heerlijke zomer in ons eigen land en werd de BBQ veelvuldig aangestoken in de Hollandse achtertuinen!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief