Dagje vegetarisch?

Dagje vegetarisch?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vegetarisch te eten. En daar kun je ook als versspecialist prima op in spelen.

Nederlanders eten bewust steeds minder vlees, blijkt uit onderzoek. Ruim een derde geeft aan nu minder vlees te eten dan vijf jaar geleden. Behoefte aan variatie wordt veruit het meest (56%) genoemd als reden om vaker het vlees achterwege te laten.

Dit kan een bedreiging zijn voor u als versspecialist, maar ook zeker een kans!

Men geeft ook dierenleed, gezondheid, milieu of geloof aan als reden om vegetarisch te worden. Momenteel is zo'n 4,5% van de bevolking in Nederland vegetarisch. 

Er bestaan een aantal verschillende vormen van vegetarisch eten; zoals semivegetarisch, flexitarisch of veganistisch. Wat houden die precies in?

Semi-vegetarisch
Er bestaan veel varianten op een vegetarisch dieet. Het bekendste voorbeeld is pescotarisme. Pescotarisch eten houdt in dat je geen vlees eet, maar wel vis en schaaldieren.

Flexitarisch
Flexitarisch eten houdt in dat je wel alles eet, maar er bewust voor kiest niet iedere dag vlees te eten. Vlees wordt dan een paar keer per week vervangen door bijvoorbeeld vis of vleesvervangers. Flexitarisme is enorm in opkomst. Nog maar 1 op de 5 Nederlanders eet 7 dagen in de week vlees. 

Veganistisch
Je kunt er ook voor kiezen om helemaal geen dierlijke producten te eten, dat heet veganisme. Veganisten gebruiken niets van een dier; niet alleen geen vlees en zuivel, maar bijvoorbeeld ook geen honing of leer. Zij hebben een volledig plantaardige levensstijl. Ongeveer één procent van de wereldbevolking is veganist.


Uiteraard hebben wij een aantal lekkere vegetarische recepten bedacht die u kunt verkopen naast uw reguliere assortiment.

Wat dacht u bijvoorbeeld van deze lekkere vega burgers: de Amerikaanse Veggie Burger op basis van kikkererwten, de Quinoa Bieten Burger, de Tofu Veggie Burger met wortel en paprika, óf de Zwarte Bonen Burger.

Lekkere salades: zoals American Grillsaus Salade met witte kool, wortel en komkommer, Appel-Venkelsalade met rode uitjes en Bieslookuiensaus.

Of een lekker pizza met beleg naar keuze! 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Mooie maaltijdsauzen voor het najaar!

Mooie maaltijdsauzen voor het najaar!

Na een mooie zomer met veel BBQ plezier is het tijd om te kijken naar het najaar. Want Epos inspireert je graag het hele jaar, of het nu zomer is of winter!

Verleng de zomer met heerlijke maaltijden!

Verleng de zomer met heerlijke maaltijden!

De zomervakantie is helaas alweer ten einde en door corona is ook niet iedereen richting het zonnige zuiden gereden. Gelukkig was het een heerlijke zomer in ons eigen land en werd de BBQ veelvuldig aangestoken in de Hollandse achtertuinen!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief