Geef je grillworsten die typisch ouderwetse, hartig-warme smaak en een lekker zachte bite naar beproefd recept met Grillworstmix 30g van Epos.
Grillworstmix 30g van Epos
Epos Grillworstmix 30g is een neutrale kruidenmix voor grillworst naar een oeroud, beproefd recept. Door de ouderwets eenvoudige opbouw van kruiden en specerijen, waaronder nootmuskaat, witte peper, foelie, koriander en gemberpoeder, staat de smaak van vlees voorop. Je klanten zijn dol op die vertrouwde, verrukkelijke, hartig-warme smaak en onweerstaanbaar kruidige geur van nootmuskaat, peper en foelie. Het rundereiwit maakt de grillworst minder stug en zorgt voor een lekker zachte bite.
Voor grillworst en meer
Deze verrukkelijke kruidenmelange is geschikt voor het kruiden van grillworsten en andere gekookte worsten. Meng voor de perfecte grill- en gekookte worst deze crèmekleurige grillworstmix met een cutter of menger door je vleessamenstelling. De adviesdosering is 30 gram per kilo worstdeeg. Voeg ook altijd (colorozo)zout en vocht toe.
Variatietip: kruid de worsten voor ze de oven in gaan met Epos Braad-Grillkruiden Delicatesse. Zo krijg je de allerlekkerste grillworst met braadsmaak. Gebruik de kruidenmix ook eens om de heerlijkste gehaktballetjes en barbecueworstjes te maken. Voeg in dat geval nog wat paneermeel, zout en vocht toe.
In kunststof emmer
Grillworstmix 30g van Epos wordt als poeder geleverd in een handige kunststof emmer met stevige deksel. In gesloten verpakking is de grillworstkruidenmix 24 maanden houdbaar (zie THT-datum op de emmer). Bewaar de worstmixen altijd droog en in gesloten verpakking. Bekijk voor meer inspiratie
onze recepten en probeer ook de andere heerlijke smaken (grill)worstmixen van Epos.
Worstmixen van Epos voor ambachtelijke worsten
De worstmixen van Epos zijn ideaal om zelf ambachtelijke worsten te maken van vlees en gevogelte. Ga je voor kookworst, grillworst, rookworst of droge worst? Epos heeft voor elk type worst de ideale worstmix. Kies gerust ook eens voor variatie. Bij Epos vind je diverse recepten voor kookworsten, grillworsten, ossenworsten en rookworsten.
Worst maken: een vak apart
Zelf worst maken is een vak apart. Het recept luistert nauw. Wijk je ervan af, dan kan er vetafzetting of een zure smaak ontstaan, of gaart, bindt of kleurt de worst niet goed. Diverse worstmixen van Epos zijn daarom kant-en-klaar: compleet met specerijen en kruiden, meel voor de binding en hulpstoffen voor een versnelde rijping en ideale zuurtegraad. Zo maak je in een handomdraai verrukkelijke worsten met een verse en frisse uitstraling.
Bewezen smaak
De worstmixen van Epos hebben een bewezen smaak en fijne receptuur. Al veel slagers hebben er prijswinnende worsten mee gemaakt. Niet voor niets vinden veel klanten de Epos-gekruide worsten verslavend lekker!