Geef je braadworsten en verse worsten die typisch ouderwetse foeliesmaak met de Braadworstmix Basisdeeg van Epos.
Braadworstmix Basisdeeg 25g van Epos
Epos Braadworstmix Basisdeeg 25g is een complete verseworstmix om de lekkerste braadworst en verse worst te maken. De unieke samenstelling van 24,2% kruiden en specerijen, waaronder witte peper, foelie, nootmuskaat, koriander, gemberpoeder, kardemom, kummel, piment en kurkuma, geeft je huisgemaakte worst een ouderwets lekkere smaak: hartig, warm en met de verleidelijke geur van foelie en nootmuskaat. Door het varkenseiwit bindt de worst op natuurlijke wijze en krijgen de worsten een zachtere bite.
Voor (braad)worsten, gehakt en rollades
De complete kruidenmelange maakt je braadworsten en verse worsten bijzonder geliefd als broodbeleg en uit het vuistje. Meng voor de heerlijkste worst de bruine Braadworstmix Basisdeeg 25g met een cutter of menger door je vleessamenstelling. De adviesdosering is 25 gram per kilo product; verder alleen wat vocht toevoegen. Gebruik de mix ook om gehakt, rollades en roomburgers te kruiden, of in combinatie met onze Braad-Grillkruiden Delicatesse voor de lekkerste balletjes gehakt.
In gekleurde zak
Braadworstmix Basisdeeg 25g van Epos wordt per 2,5 kilo geleverd in een stevige gekleurde zak. Zo valt eventueel vrijkomend plastic direct op door de opvallende kleur. Ongeopend is de verseworstmix 24 maanden houdbaar (zie THT-datum op de emmer). Bewaar de basiskruiden altijd koel en droog in gesloten verpakking. Bekijk voor meer inspiratie
onze recepten en probeer ook de andere heerlijke smaken verseworstmixen van Epos.
Worstmixen van Epos voor ambachtelijke worsten
De worstmixen van Epos zijn ideaal om zelf ambachtelijke worsten te maken van vlees en gevogelte. Ga je voor kookworst, grillworst, rookworst of droge worst? Epos heeft voor elk type worst de ideale worstmix. Kies gerust ook eens voor variatie. Bij Epos vind je diverse recepten voor kookworsten, grillworsten, ossenworsten en rookworsten.
Worst maken: een vak apart
Zelf worst maken is een vak apart. Het recept luistert nauw. Wijk je ervan af, dan kan er vetafzetting of een zure smaak ontstaan, of gaart, bindt of kleurt de worst niet goed. Diverse worstmixen van Epos zijn daarom kant-en-klaar: compleet met specerijen en kruiden, meel voor de binding en hulpstoffen voor een versnelde rijping en ideale zuurtegraad. Zo maak je in een handomdraai verrukkelijke worsten met een verse en frisse uitstraling.
Bewezen smaak
De worstmixen van Epos hebben een bewezen smaak en fijne receptuur. Al veel slagers hebben er prijswinnende worsten mee gemaakt. Niet voor niets vinden veel klanten de Epos-gekruide worsten verslavend lekker!