Bieze Food Group B.V.
0
  • Prices excl. VAT
  • EN
    • Nederlands
    • French
    • German
Epos B.V.
Log In
Shopping cart 0 items
  • Home
  • Range
    • Range
    • Bereidingen
      • Bereidingen
      • Show all from Bereidingen
      • Gevogelte
      • Groente
      • Vis
      • Vlees
    • Herbs
      • Herbs
      • Show all from Herbs
      • Decoratie
      • Enkelvoudig
      • Mixen
      • Paneermiddel
    • Hulpstoffen
      • Hulpstoffen
      • Show all from Hulpstoffen
      • Spuit- en drainmelanges
      • Technologische stoffen
      • Traiteur
      • Worstmakerij
    • Maaltijden
      • Maaltijden
      • Show all from Maaltijden
      • Componenten
      • Vegetarisch
      • Vlees
    • Marinades
      • Marinades
      • Show all from Marinades
      • Oliebasis
      • Overige
      • Waterbasis
    • Rauwkosten
    • Salads
      • Salads
      • Show all from Salads
      • Basissalades
      • Conserven
      • Gevogelte
      • Groente
      • Maaltijdsalades
      • Schepsalades
      • Thema's
      • Vis
      • Vlees
    • Sauces
      • Sauces
      • Show all from Sauces
      • Gele sauzen
      • Maaltijdsauzen
      • Rode sauzen
    • Soepen
    • Tapenade / Pesto
      • Tapenade / Pesto
      • Show all from Tapenade / Pesto
      • Pesto's
      • Tapenades
  • Inspiration
  • Target groups
  • Wholesalers
  • Working at
  • About us
  • Log In
  • Prices excl. VAT
  • EN
    • Go back
    • Nederlands
    • French
    • German
  1. Home
  2. Informatie
  3. Geschiedenis

De geschiedenis van Epos

Het verhaal van de smaakmakers van Nederland begon jaren geleden bij de familie Slotemaker in Beverwijk. En nog elke dag doen wij met veel liefde en plezier ons best om de mooie geschiedenis van Epos voort te zetten.

1952

Het begint allemaal in 1952, als vader Slotemaker een oude bollenschuur op de Boeweg in Beverwijk ombouwt tot kruidenbedrijf. Zijn interesse voor kruiden werd gewekt in de tijd dat hij bij een slagerij werkte.

Hij noemt zijn nieuwe bedrijf Epos, wat staat voor Eerlijke Producten Onder Slagers. Met zijn stationwagen brengt vader het beperkte assortiment rond, dat vooral bestaat uit enkelvoudige producten zoals peper en nootmuskaat, en enkele mixen. De eerste doelgroep bestaat uit zijn voormalige collega-slagers.

1960

In 1960 breidt de klantengroep zich uit naar vleesverwerkende bedrijven. De koppeling van ambacht naar industrie geeft Epos de fundering voor een stabiel bedrijf. De afzet van Epos groeit en groeit.

1970


Door de sterke groei moet Epos begin jaren zeventig uitbreiden. Het bedrijf verhuist naar een nieuwbouwpand op het industrieterrein aan de Ringvaartweg in Beverwijk. De uitbreiding zorgt voor steeds meer klanten en vooral voor meer personeel. Dit resulteert in de eerste echte bestelwagen met bedrukking.

Vroeger werden de gehaktzakjes door een dame gevuld met een theelepeltje en een nietmachine. In de jaren zeventig komt er een vulmachine, en ook het mengen van de kruiden gaat voortaan machinaal. Met de komst van de machines start tevens de productie van de sauzen. Als eerste zet Epos de knoflooksaus en de filet-americainsaus op de markt, tot op de dag van vandaag de toppers van ons assortiment. Het assortiment groeit verder met de worstkruiden, kant-en-klare hamburgermixen en andere mixen.

1980 - 1990

Tussen 1980 en 1990 breidt de Epos-fabriek opnieuw uit en nemen de vijf zoons van vader Slotemaker het bedrijf over. De vijf gebroeders besluiten om vaker deel te nemen aan beurzen, waaronder de eerste Slavakto, de Slagersvaktentoonstelling. Het personeelsbestand groeit en Epos gaat zich meer specialiseren. Met het toevoegen van gevulde stokbroden, pizza’s, tortilla’s, Griekse gyros en het naar de Nederlandse markt halen van shoarma wordt de merknaam Epos steeds bekender.

2000

In het jaar 2000 gaat Epos samen met Unispec, een bedrijf dat op dat moment deel uitmaakt van Bieze Food Group.



2002

In 2002 besluit Epos het Noord-Hollandse Beverwijk te verruilen voor het Gelderse Nijkerk. Eenmaal in Nijkerk gevestigd, voegen ook de bedrijven Dijkstra en Coppens zich bij Epos.

2010

In 2010 is in Nijkerk de nieuwe Epos-fabriek gebouwd, nog steeds met de naam die al in 1952 door Slotemaker senior werd bedacht.

2011

In 2011 opent Epos als eerste voedselproducent in Europa een ‘highcare’ allergeenvrije fabriek. Onder de naam Dutch Spices worden hier kruiden(mixen), sauzen en marinades geproduceerd die vrij zijn van de veertien declarabele allergenen. Dutch Spices is bovendien de enige producent die door een totale ketenbeheersing kruisbesmetting voorkomt (en nog steeds!).

Simply Spices

2013

In 2013 ontwikkelt Epos/Dutch Spices het consumentenmerk Simply Spices. Nu kan iedereen genieten van smaakvolle, E-nummervrije en allergeenvrije kruidenmixen.

2015

In 2015 neemt Epos het Wijchense bedrijf Extract over. Dit vergroot onze productiecapaciteit voor het afvullen en produceren van (koel)verse, eerlijke smaakmakers. Er komt een breed assortiment aan koelverse pesto’s, tapenades en sauzen bij.

Extract

2022

Epos bestaat zeventig jaar. Op zondag 18 september wordt dit in Nijkerk samen met alle klanten en partners groots gevierd met een VERS! Festival. Onder het thema ‘All Year BBQ’ kunnen de gasten van Epos tijdens dit geslaagde jubileumfeest volop proeven, ontmoeten en vooral lekker genieten.

2023

In 2023 krijgt ons allergeenveilige merk Dutch Spices een nieuw jasje. Leidend bij deze ‘rebranding’ is de missie ‘Freedom of taste’. Oftewel: iedereen moet veilig kunnen genieten van lekker eten, of je nu vegetariër of veganist bent, eet volgens de halalrichtlijnen of een voedselallergie hebt.

Dutch Spices

Verfijn op kenmerk

Epos B.V.

PO Box 1105
3860 BC Nijkerk
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk

T: +31 (0) 33-247 71 00
E: info@epos-specerijen.nl

Klantenservice

  • Algemene voorwaarden
  • Ordering
  • Leveringen
  • Betalen
  • Klachten
  • Manage cookies

Informatie

  • Over ons
  • Geschiedenis
  • Contact
  • Working for Epos

Newsletter

BRC Global Standards
Epos is part of Bieze Food Group B.V.
  • Cookie Policy
  • Disclaimer
  • Privacy Statement

My Account

Not here before? Create Account

Forgot your password?

Back to Top