WE BARSTEN VAN DE IDEEËN

WE BARSTEN VAN DE IDEEËN

Slager Jan Visschedijk noemt zichzelf een slager ‘van de koude grond’, ofwel ambachtelijk en authentiek. In de toonbank liggen ouderwetse smaken als balkenbrij en bloedworst, maar ook de lekkerste rollades en allerlei grillproducten. “Wij hebben echt een vleestoonbank,” zegt hij trots.

Jan Visschedijk nam de slagerij aan de Kortestraat in Delden in 1992 over van zijn oom, die er in 1980 was begonnen. “Het is een mooi historisch pand. Een paar maanden geleden hebben we die oorspronkelijke uitstraling in ere hersteld. We wilden terug naar de sfeer van ‘toen’.”

EENVOUD
Niet alleen buiten, maar ook binnen straalt alles ambacht uit. “Al ons vlees is duurzaam en zoveel mogelijk streekgebonden. We maken zoveel mogelijk zelf, hebben een eigen worstmakerij en benen ook zelf uit. Vooral bij ouderen is er veel vraag naar authentieke producten als balkenbrij, baklever en bakbloed. Voor de jongere generatie hebben we een ander assortiment. Zij kiezen vaker voor snel te bereiden vleesgerechten en vinden het leuk als het er origineel uitziet, zoals de Rondo MasterSpies en de Regenboog Steak. Jan houdt van eenvoud. “Bij de recepten van Epos hoef je nooit stad en land af te lopen om alle ingrediënten bij elkaar te krijgen.”

MARINADES
Complete maaltijden verkoopt hij weinig. “De concurrentie daarin is groot en het kost ons veel tijd.” Jan stopt zijn energie liever in het bereiden van mooie vleesproducten: grillspecials, voorgegaarde sukade sous-vide bereid, gekruide grillhammetjes, varkensfricandeau, gepekeld en gekruid. “We barsten van de ideeën! Daarbij worden we goed ondersteund door Yvonne Bax, Rayonmanager van Epos. Zij geeft altijd weer inspiratie hoe we een heel nieuwe twist aan een bestaand product kunnen geven. Sinds 1 juli hebben we bovendien een professionele kok in dienst; vooral voor de catering, want dat loopt als een trein. We werken zowel voor de catering als in de slagerij veel met verse kruiden, aangevuld met marinades van Epos. Die combinatie is echt geweldig voor de smaak.”

[UIT: Vers&Vers oktober 2015 (nummer 5), Judith Witte]

RONDO MASTERSPIES

RONDO MASTERSPIES

Ingrediënten

stuk varkensfilet 25 cm
9 plakken Ardennerham
basilicum
Meesterlijke Kruidenolie Dalí (07950DS)
Bistrosaus Salsa di Nocci (08455P)

Bereiding

Vlies de varkensfilet kaal. Snijd hier plakken (in de lengte) van ongeveer 3 mm van op de snijmachine. Leg de plakken naast elkaar en bestrijk ze met Meesterlijke Kruidenolie Dalí. Beleg de plakken vervolgens met anderhalve plak Ardennerham en leg er enkele blaadjes basilicum op. Rol het geheel in de breedte op, zodat er zes stevige rolletjes ontstaan. Leg drie rolletjes naast elkaar en steek de prikkers erdoor. Snijd tussen de prikkers door, zodat er een spiesje met drie rondo’s ontstaat. De consument bakt de Rondo MasterSpies aan beide zijden gaar in circa 7 minuten.
VARIATIETIP
Leg naast de basilicum ook de Bistrosaus Salsa di Nocci op de varkensfilet.
REGENBOOG STEAK

REGENBOOG STEAK

Ingrediënten

1 varkensbuik
1250 gram varkensgehakt
200 gram Bistro Kruidenolie Groene Pesto (07058K)
Peper Schnitzelpaneer (09159K)
zeezout

Bereiding

Kant de buik bij tot een courant geheel. Snijd het geheel in en klap open, zodat er een grote lap ontstaat. Zout de buik aan beide zijden met het zeezout. Meng het varkensgehakt met de Bistro Kruidenolie en verdeel dit over de varkensbuik. Laat hierbij het uiteinde vrij, zodat de buik op te rollen is. Rol de buik op en bind deze vast met een rolladetouw. Rol de rolletjes door de Peper Schnitzelpaneer en snijd in plakken. De consument braadt de steak in circa 20 minuten rondom gaar.
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief