UITBLINKEN IN KWALITEIT EN SERVICE

UITBLINKEN IN KWALITEIT EN SERVICE

,,Om je te onderscheiden van de supermarkt moet je uitblinken in kwaliteit en service. Ook het verhaal achter je product wordt steeds belangrijker.”

Berry van Kruistum werkt veel met streekproducten en vlees met minimaal één ster van het Beter Leven Keurmerk: ,,Dan heb je gelijk een goed verhaal,” lacht hij. In alles wat hij doet is hij op zoek naar de onderscheidende factor. ,,Klanten verwachten hier wat extra’s, dat ze bij de supermarkt niet krijgen. Steeds vaker vragen ze naar allergeenvrije producten. Aan die wens kunnen we tegemoet komen dankzij de Meesterlijke Kruidenolien van Epos. Deze zijn vrij van E-nummers en de 24 allergenen uit de LeDa-lijst, en ze bevatten minder zout. Mensen komen er echt voor naar onze winkel.”

KENNIS DELEN
Ook áchter de schermen streeft Berry naar kwaliteit. ,,Er werken hier 6 fulltimers en 25 parttimers. Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn taken en verantwoordelijkheden kent en dat er eenduidigheid in de werkwijze is. Samenwerken is essentieel. We zijn lid van Uw Slager, 5 tot 6 keer per jaar komen we bij elkaar. Tussen slagers onderling is men er gelukkig steeds meer van doordrongen dat het goed is om informatie, tips en kennis met elkaar te delen. Samen staan we sterk, je hoeft niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden.”

BARBECUE
Gamba’s voor op de barbecue verpakten we vroeger in aluminiumfolie. Sinds kort gebruiken we de schaaltjes van Epos; daarmee wordt de presentatie veel mooier. Nieuw is onze tapas-bbq, met een grote diversiteit aan kleine hapjes. Het barbecueseizoen is altijd extra druk; afgelopen weekend verzorgden we nog een partij voor 500 personen. We verkopen daarnaast veel biefstuk aan de horeca. De puntjes die we daarvan overhouden, gebruiken we voor de Meesterlijke Biefstukspies: een idee van Johan Groenenberg, rayon manager van Epos. Hij weet steeds weer wat anders te verzinnen. Dat moet wel in deze tijd: alleen dán blijf je je klanten verrassen en komen ze bij je terug.”

[UIT: Vers&Vers juni 2014 (nummer 3), Judith Witte]

MEESTERLIJKE BIEFSTUKSPIES

MEESTERLIJKE BIEFSTUKSPIES

Ingrediënten

1000 gram Biefstuk
80 gram Meesterlijke Kruidenolie Mondriaan Rood (07953DS)
200 gram Rode ui
200 gram Zongedroogde tomaatjes
Spiesen

Bereiding

Snijd de biefstuk in mooie blokjes en marineer deze met de Meesterlijke Kruidenolie.
Schil de rode ui en maak hier mooie partjes van.
Prik de gemarineerde biefstuk, de zongedroogde tomaatjes en de rode ui om-en-om op een spies. 

CONSUMENT
Thuis grilt de klant de spies op directe wijze gedurende 3-4 minuten op de barbecue, of in een voorverwarmde oven (grill) van 200-225ºC in circa 4-5 minuten.
MEESTERLIJKE GAMBA’S IN TORTILLASAUS

MEESTERLIJKE GAMBA’S IN TORTILLASAUS

Ingrediënten

1000 gram Black Tiger garnalen 41/50
80 gram Meesterlijke Kruidenolie Da Vinci Groen (07954DS)
300 gram Tortillasaus (08179K)
250 gram Italiaanse wokgroenten
1 Rode paprika
1 Bosje peterselie
Aluminium schaaltjes

Bereiding

Maak de gamba’s schoon en marineer ze met de Meesterlijke Kruidenolie. 
Schenk onderin het schaaltje een laagje Tortillasaus.
Blancheer de wokgroenten en leg deze vervolgens op de tortillasaus in het schaaltje. 
Leg daarop de gemarineerde gamba’s.
Snijd de peterselie fijn en de rode paprika in blokjes, garneer hiermee het gerechtje.

TIP VAN DENNIS
,,De klant adviseer ik het schaaltje thuis af te dekken met aluminiumfolie en de gamba’s op de barbecue gedurende 8 minuten te garen. De gamba’s liggen in een smakelijk sausje, dat lekker gaat pruttelen als je het op de barbecue legt. Het aluminium schaaltje kan ook circa 8 minuten in de voorverwarmde oven van 180ºC.”
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief