TRADITIONEEL MET EEN MODERNE TWIST

TRADITIONEEL MET EEN MODERNE TWIST

De wortels van slagerij aan de Doezastraat 23a in Leiden gaan terug tot 1837, toen Arie van der Vooren een slagerij startte. Zijn nazaten zetten tot op de dag van vandaag het slagersbedrijf voort. Hoewel de historie bijna twee eeuwen teruggaat, is de huidige klantenkring jong en zelfbewust. ‘Zelf maken’ is het devies. 

De wortels van slagerij aan de Doezastraat 23a in Leiden gaan terug tot 1837, toen Arie van der Vooren een slagerij startte. Zijn nazaten zetten tot op de dag van vandaag het slagersbedrijf voort. Hoewel de historie bijna twee eeuwen teruggaat, is de huidige klantenkring jong en zelfbewust. ‘Zelf maken’ is het devies. 

“Mijn klantenkring bestaat voor een groot deel uit hooggeschoolden met twee of drie kinderen,” vertelt Piet van der Vooren. “In een straal van 50 meter bevinden zich bovendien twee basisscholen. De ouders komen na school, mét hun kinderen, hier hun vlees kopen. De kinderen vinden dat helemaal niet erg, want zij krijgen altijd een plakje worst. Veel worstsoorten en vleeswaren maken we in onze eigen worstmakerij nog steeds zelf,”

INSPIRATIE
Ook binnen zijn klantenkring ligt het accent op zélf maken. “Veel van onze klanten zitten in kookclubs, en volgen de kookprogramma’s op tv.
Na de uitzending waarin Herman de Blijker bavette had bereid, was er gelijk meer vraag naar in onze winkel. Wij volgen die programma’s
daarom zoveel mogelijk; om er inspiratie uit te halen en te weten wat er bij onze doelgroep speelt. Om ze te blijven verrassen, proberen
we natuurlijk ook zelf nieuwe smaken in de toonbank te leggen.
Daarom zijn we zo gecharmeerd van Epos. Zij hebben goede kruiden en marinades, specifiek gericht op het winkelgebeuren. We worden door onze rayonmanager Jos Niesten bovendien goed ondersteund met recepten en ideeën.”

GROOT SUCCES
De gepofte aardappel is een leuke aanvulling op de barbecue, maar kan ook prima in de oven. “Er zit hier vlakbij een ouderwetse aardappelboer, waar we de zoete rode aardappels kopen. Onze klanten willen niet alleen weten waar het vlees vandaan komt; zelfs over deze aardappel stellen ze vragen! De gehaktspies is vrij simpel, maar een groot succes; juist kinderen zijn er gek op. De Meesterlijke Kruidenoliën geven de spies een moderne twist. Ik laat klanten zelf kiezen welke smaak ze willen. Kunnen de ouders zich lekker uitleven op de bavette.”

[UIT: Vers&Vers april 2015 (nummer 2), Judith Witte]

Meesterlijke Gehaktspies

Meesterlijke Gehaktspies

Ingrediënten

1000 gram Half-om-half gehakt
15 gram Beefsteak kruiden (02011K)
Magic stokjes 20 cm (03082DS)
 
Meesterlijke Kruidenoliën:
  • Rembrandt Rood (07952K)
  • Mondriaan Rood (07953K)
  • Da Vinci groen (07954K)
  • Dalí Groen (07950K)
  • Picasso Bruin (07955K)
  • Van Gogh Bruin (07951K)

Bereiding

Kruid het gehakt met Beefsteak kruiden en vorm balletjes gehakt van 50-75 gram. Rol deze gehaktballetjes uit zoals de vorm van een frikandel. Prik in de lengte een Magic stokje door het gehakt. Marineer gehaktspiesen met de Meesterlijke Kruiden zodat u zes verschillende smaken krijgt.
 
 
Consumenten advies:
Grill de spies op de BBQ rondom gaar of braad de spies rondom in de braadpan in circa 10 minuten.
​Meesterlijke BBQ-aardappel

​Meesterlijke BBQ-aardappel

Ingrediënten

Zoete rode aardappel, bijvoorbeeld een Bataaf of een Hollandse pofaardappel.
 
Meesterlijke Kruidenoliën:
  • Rembrandt Rood (07952K)
  • Mondriaan Rood (07953K)
  • da Vinci groen (07954K)
  • Dalí Groen (07950K)
  • Picasso Bruin (07955K)
  • Van Gogh Bruin (07951K)
Aluminium schaaltje
Groentegarnituur (5x5)

Bereiding

Was de aardappels grondig en kook deze met de schil in circa 20-25 minuten gaar in een kookpan of 30-35 minuten in de steamer. Laat de aardappels goed afkoelen en snijd vervolgens in plakken van circa een halve centimeter. Leg de aardappelschijfjes trapsgewijs in het aluminium schaaltje en strijk hier één van de zes Meesterlijke Kruidenoliën over in streepjes. Garneer de ovenschaaltjes af met de groente.
 
Gaar het aardappelgerechtje op de BBQ in circa 10-15 minuten, in een voorverwarmde oven (± 180°C) in circa 10 minuten  of 2 minuten in de magnetron op 750 Watt. De aardappels 2 min.  in de magnetron (± 750 watt).

TIP: Gebruik voor het groentegarnituur bijvoorbeeld rode, groene en gele paprika, bosui, rode ui, peterselie of courgette. Zo krijg je een mooie mix aan kleuren in de toonbank.
 
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief