TRADITIE EN DIVERSITEIT

TRADITIE EN DIVERSITEIT

‘Op het dorp’ is Keurslager Brouwer vooral bekend als de rolladespecialist. “We maken ze nog steeds volgens het recept van opa Brouwer,” vertelt slager Dirk Korf trots. Traditie en innovatie gaan hand in hand in de slagerij op Urk: naast de rollades, met ‘de smaak van toen’, liggen de pizza’s in originele smaakcombinaties anno 2015.

In de toonbank van Brouwer zien we naast een diversiteit aan rollades, ook duurzaam varkensvlees, Limousine en Ierse biefstuk. “We verkopen alleen producten met een goed verhaal,” zegt Dirk. “Maar het belangrijkst vinden we dat het vlees een fantastische smaak heeft.”

DIVERSITEIT
De keuze voor hun kruidenleverancier is net als voor het vlees een heel bewuste. “We werken al met ze samen sinds ze op de markt zijn, Epos is anders dan de rest. Ze maken kleurrijke producten, onze rayonmanager Wendy Vinke komt regelmatig even langs en laat dan nieuwe producten zien. Natuurlijk willen ze hun kruiden en marinades verkopen, maar ze doen meer: ze denken echt mee met de slager. Zo geven ze ideeën hoe je meerdere specials maakt met hetzelfde product. Zo staat je kruidenkast niet helemaal vol, maar heb je wél diversiteit in je toonbank.”

KENNISUITWISSELING
Behalve van Epos, haalt Dirk ook kennis en inspiratie uit vakbladen en uit de werkgroep van de Keur. “Maandelijks komen we met collega’s bij elkaar en wisselen we recepten en ervaringen uit. Als ik tijd heb, ga ik ook graag bij collega’s kijken. Zelf vind ik dat ook leuk; om collega’s te inspireren en te helpen.”

WEEKENDTOPPERS
Vanwege die diversiteit, wordt er veel geëxperimenteerd in de werkplaats: “Met het team gaan we aan de slag, meestal op vrijdag, aan het eind van de middag of op zaterdag. En dan proeven hè,” lacht Dirk. “Er werken hier zeven mensen, dus dat zijn zeven verschillende smaken. Toch kunnen we opeens allemaal ergens enthousiast over zijn. Zoals over deze pizzarecepten. Richting het weekend zijn het echt toppers.

[UIT: Vers&Vers augustus 2015 (nummer 4), Judith Witte]

PIZZA CARRÉ CHICKEN

PIZZA CARRÉ CHICKEN

Ingrediënten

1000 gram Kippendijvlees (gegaard)
Piri Piri saus (08135K)
25 gram Kipkruiden Briljant (02148K)
Paprika’s (groen, geel, rood)
Rode ui
Knoflooksaus (08093K)
Pizzakaas (11090K)

Bereiding

Strijk de pizza in met de Piri Piri saus. Kruid het kippendijvlees met Kipkruiden Briljant en beleg hier de pizza vervolgens mee. Snijd de paprika’s en de rode ui in stukjes en strooi over de pizza. Trek twee strepen knoflooksaus over de pizza en bestrooi met pizzakaas. De consument gaart de pizza carrés in een voorverwarmde oven van 180ºC in circa 15-20 minuten.
PIZZA CARRÉ SHOARMA

PIZZA CARRÉ SHOARMA

Ingrediënten

1000 gram Shoarmavlees (procureur)
Pizzasaus (08136K)
30 gram Shoarmamelange (01718K)
Paprika’s (groen, geel, rood)
Shoarmasaus (08162K)
Pizzakaas (11090K)

Bereiding

Strijk de pizza in met Pizzasaus. Kruid het shoarmavlees met de Shoarma Melange en gaar het vlees. Snijd de paprika’s in blokjes. Bestrooi de pizza met het shoarma en de paprikablokjes. Trek twee strepen over de pizza met de Shoarmasaus en bestrooi met de pizzakaas. De consument gaart de pizza carrés in een voorverwarmde oven van 180ºC in circa 15-20 minuten. TIP
Dirk Korf: “Ik zet de pizza’s op de toonbank, dan wordt men vanzelf nieuwsgierig. Als je niet laat proeven, verkoop je niets.”
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief