‘GEKKE NAMEN DOEN WONDEREN!’

‘GEKKE NAMEN DOEN WONDEREN!’

Marco Vreugdenhil, eigenaar van Slagerij Vreugdenhil is graag bezig met zijn assortiment. “Ik kijk altijd en overal om me heen; of het nu een viswinkel, slagerij, restaurant is. Als ik iets goeds zie, neem ik het op. Maar ik geef er wél altijd mijn eigen draai aan.” 

Het assortiment in de slagerij is belangrijk, natuurlijk. Maar wat voor Marco het slagersvak vooral zo mooi maakt, is de communicatie met klanten. “Ik wil in de winkel een beetje een huiskamergevoel creëren. Klanten komen hier niet alleen voor de producten, maar ook voor een ‘praatje-pot’. De wijk Bolnes is binnen Ridderkerk een plaatsje op zich. Dat ‘ons kent ons-gevoel’ zorgt ervoor dat het hier altijd gezellig is.”

Ongedwongen
Ook gekke namen geven aan de specialiteiten en gerechten, doet wonderen, weet Marco. “Zowel voor de verkoop als voor het bevorderen van die ongedwongen sfeer. Zo is mijn ‘Gek op wielen’ (een spies van drie stukken biefstuk met een spekje eromheen) een hardloper, en ook de ‘Kip op stok’ loopt als een tierelier,” aldus de goedlachse slager. Marco is zich ervan bewust: hij doet het niet alleen. “Ik ben echt trots op mijn team,” zegt hij. “Ze werken keihard, we doen het echt samen.”

Brainstormen
Marco werkt al vanaf de dag dat hij begon met de kruiden van Epos. “Inmiddels ben ik 30 jaar verder en nog steeds blij met hun smaken, service en vernieuwingen. Ik heb wel eens andere kruiden geprobeerd hoor, maar toen kreeg ik gelijk commentaar van mijn klanten,” lacht hij. En vervolgt: “Soms heb ik wel wat te veel kruiden staan, wie kent dat niet? Laatst zag ik weer zo’n emmer, en dacht ‘wat zal ik er eens van maken’? Rayonmanager Johan Groenenberg van Epos en ik zijn toen samen gaan brainstormen, dan komen de ideeën vanzelf. Het resultaat is onder andere de ‘Thaise Meat-Friet’. Het is een origineel en veelzijdig gehaktartikel geworden, heel lekker voor in de hapjespan.”

[UIT: Vers&Vers juni 2016 (nummer 3), Judith Witte]

Chai Hai Happers

Chai Hai Happers

Ingrediënten

1000 gram Kippendijen
20 gram Grillmix E (02093K)
20 gram Spaanse Topping (08165K)
200 gram Babi Pangangsaus (08011K)

Bereiding

Snijd de kippendijen in de lengte en kruid met de Grillmix E en Spaanse Topping.
Verwarm de steamer voor op 150℃ en gaar de gekruide kippendijen in circa 25 minuten. Laat de kippendijen goed afkoelen en giet hier vervolgens de Babi Pangangsaus bij.
Verwarm de Chai Hai Happers in de magnetron in een gesloten magnetronzak gedurende 2 minuten.
Thaise Meat-friet

Thaise Meat-friet

Ingrediënten

5000 gram Kinnebak
5000 gram Magermet
60 gram per kg Baconburgermix (02024K)
10 gram per kg Colorozozout (04073K)
3-5 gram per kg Vicosol (04038K)
1000 gram Thaise Currysaus (08178K)

Bereiding

Draai de kinnebakken en het magermet 2 maal door de 3mm plaat. Meng de Vicosol, Baconburgermix en het zout door het deeg. Zorg dat er de juist binding in ontstaat.
Beleg de bakplaat met een laag deeg van ongeveer 6 cm dik. Verwarm de steamer voor op 90℃. Gaar door tot een kern van 68℃. Laat het geheel goed afkoelen en snijd in frietjes. Giet hier ongeveer de helft van de Thaise Currysaus overheen. Verwarm de steamer voor op 180℃ en grill de frietjes in circa 10 minuten. Laat nogmaals goed afkoelen en giet de rest van de Thaise Currysaus over de Vleesfrietjes.
Verwarm de frietjes in circa 2 minuten in een gesloten magnetronzak. 
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief