‘WE WILLEN DE KLANT KEUZES BIEDEN’

‘WE WILLEN DE KLANT KEUZES BIEDEN’

“Wat vetter vlees mag weer,” signaleert slager Guido Veugen uit Beek (Limburg) met genoegen. “Gelukkig maar, want daarin zit vaak juist de smaak, zoals bij kippendijen. Daar is steeds meer vraag naar.” Een goede reden om het product in meer variaties aan te bieden.

“Jarenlang wilden klanten vooral mager vlees, zoals kipfilet. Consumenten, bang geworden door de verhalen over salmonella, laten kip uit voorzorg langer garen. Te lang soms en dan wordt het droog. Met kippendijenvlees heb je dat probleem veel minder. Dit vlees is vetter, en daardoor smaakvoller. Het velletje wordt lekker krokant op de barbecue, terwijl het vlees supermals blijft; ook als het onverhoopt wat langer op het rooster blijft liggen.”
 
Guido vindt het belangrijk om zijn klanten keuzes te bieden. Zo verkoopt hij, naast regulier varkensvlees, ook vlees van het Livarvarken. En zowel rundvlees uit Australië, als Wagyu en Belgisch Blauwe. De kip is van Tante Door, maar dat vertelt hij er alleen bij als er iemand ernaar vraagt. “Wij willen vooral ons eigen merk zijn” verklaart hij. “Ik verkoop bewust betere kip en vind dat we dat als slager ook aan onze klanten verplicht zijn. Maar als je zo’n merk breeduit communiceert, en het komt een keer verkeerd in de media, dan hebben wij ook last van de negatieve publiciteit. Dat wil ik niet. Daarbij; er spelen veel factoren mee in de keuze voor een leverancier, zoals de kwaliteit van de producten, de prijs en de manier van leveren. Ik wil vrij zijn; als ik op een dag niet meer achter een concept sta, wil ik gelijk kunnen veranderen.”
 
Over merken gesproken; zolang hij zich kan herinneren komen in de slagerij de vertegenwoordigers van Epos over de vloer. “Mijn vader, van wie ik het bedrijf heb overgenomen, werkte al met hun producten. Ik heb geen enkele reden om het anders te doen. De producten zijn goed, en Epos houdt op een prettige manier contact met de slagerij. Rayonmanager Frank van Hout komt geregeld even langs, en trekt net zo makkelijk ook een witte jas aan om mij te helpen met een demonstratie. Of we bedenken samen nieuwe gerechten. Zoals nu weer, de Ajam Peking, en Kip Sesam. Heerlijk!”
 
[UIT: Vers-inspiratie augustus 2017 (nummer 4), tekst Judith Witte, fotografie Marcel van Hoorn]

Kip Sesam

Kip Sesam

Ingrediënten

1000 gram Kipdijvlees met vel zonder been
80 gram Bistro Kruidenolie Bombay (07033K)
Feestelijke Decoratiemix (09046G0750)
Sesamzaadjes

Bereiding

Kipdijenvlees opsteken op de prikker en dan marineren met de Bistro Kruidenolie Bombay. Bestrooien met de Feestelijke Decoratiemix en sesamzaadjes
 
Consument: Rooster de kippendijen 15 tot 20 minuten op barbecue of gril.
Ajam Peking

Ajam Peking

Ingrediënten

1000 gram Kippendijen
800 gram Chinese wokgroenten; prei, wortel, paprika, bosui
60 gram Chinese Roaststeakgekruid (01066K)
30 gram Perfecto (04336K)
1000 gram Pekingsaus (80050K)
Vacuümzak

Tip:  Verkoop er Gekruide Rijst (09090K) bij.

Bereiding

Snijd de dijen in stukjes en kruid deze met de Chinese Roaststeakgekruid en Perfecto. Meng de groenten en de Pekingsaus door het geheel. Vacumeer het mengsel in een grote vacuümzak en druk deze mooi plat. Steamer voorverwarmen op 85 graden 100% stoom. Gaar het geheel 30 tot 35 minuten. Afkoelen onder koud stromend water.

Consument: Verwarm het gerecht in de magnetron gedurende 3 minuten.
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief