​‘Alles draait om smaak’

​‘Alles draait om smaak’

Als kleine ondernemer moet je de klant steeds iets nieuws presenteren”, stelt slager Harry Molendijk. Geen probleem voor hem; inspiratie genoeg! “Nu variëren we volop met lekkere stoofgerechten, en het is weer tijd voor wild in de toonbank."

Bij Uw Slager Molendijk in Spijkenisse draait alles om smaak. “Vooral over het vlees van de dubbeldoel-koe krijgen we complimenten: dat heeft een mooie volle smaak. Om dit vlees te promoten, hebben we posters opgehangen en we vertellen bij welke boer de dieren zijn gemest. Dat schept vertrouwen.” Opvallend vindt hij dat mensen weer kiezen voor vlees met meer vet. “Vooral de groep tussen 25 en 40. Zij kiezen bewust voor ‘eerlijk en heerlijk’. In aanloop naar het weekend kopen ze vooral de grote gerijpte stukken rundvlees, die we ter plekke afsnijden.”
 
Sinds de verbouwing van de winkel, kunnen klanten het vakmanschap van snijden en bewerken veel beter zien. “De winkel is veel opener, iedereen kan zien wie er aan het hakblok staat.” Harry’s vrouw Pieta bereidt alle gerechten en soepen. Bij haar in de professionele keuken zien we de producten van Epos. “We werken er al twintig jaar mee, de smaak en kwaliteit zijn gewoon erg goed”, vindt ze.
 
“Rayonmanager Martin Hoogvliet komt geregeld even langs; hij heeft steeds weer iets nieuws”, vervolgt Harry. “Soms maken we een special waarvan ik denk ‘dat wordt niets’, die dan juist heel goed aanslaat. Het gebeurt ook andersom, daar is eigenlijk geen peil op te trekken”, lacht hij. “Ze krijgen altijd een prominente plek in het midden van de toonbank, het zijn echte eyecatchers.”

[UIT: Vers-inspiratie oktober 2017 (nummer 5), tekst Judith Witte, fotografie Roel Dijkstra]

Bruschetta Culinair

Bruschetta Culinair

Ingrediënten

1000 gram malse biefstuk
500 gram haricots verts /sperziebonen
100 gram Bistro Kruidenolie Knoflook-peper (07043)
20 plakjes ontbijtspek/katenspek
10 satéspiesen (hout of ijzer)

 

Bereiding

Snijd de biefstuk in blokken en meng met de Bistro Kruidenolie. Kook de haricots verts of sperziebonen beetgaar en laat afkoelen. Maak mooie bundeltjes door de boontjes met ontbijt- of katenspek te omwikkelen. Rijg de spiesen om en om met de gemarineerde biefstuk en bonenrolletjes. Presenteer op een mooie schaal.

Consument: Bak 4 tot 5 minuten om en om in de koekenpan met een beetje roomboter. Lekker met gebakken aardappeltjes en appelmoes. De Bruschetta Culinair is ook heel geschikt voor de bereiding op de barbecue. 
Carpaccio-salade van het huis

Carpaccio-salade van het huis

Ingrediënten

1000 gram tartaar
300 gram bleekselderij
250 gram Pesto Basilicum (07601)
150 gram zongedroogde tomaatjes
100 gram parmezaanse kaasvlokken
100 gram rucola
50 gram pijnboompitjes (05100)
20 gram Grillmix E (02093)

Bereiding

Draai de verse tartaar twee à drie keer door de 3-millimeterplaat en vermeng het geheel met de Grillmix E. Verdeel de tartaar in kleine bakjes. Snijd de bleekselderij klein en leg dit op de tartaar. Drapeer hierop de Pesto Basilicum. Decoreer het geheel met zongedroogde tomaten, rucola, parmezaanse kaas en wat pijnboompitjes.


Consument: Heerlijk op brood of een toastje.
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief