HEERLIJKE GEUR TREKT KLANTEN

HEERLIJKE GEUR TREKT KLANTEN

Keurslager Laus Klaver uit Noord Scharwoude startte in oktober met Meat&Meals, dagverse maaltijden uit de keuken van de slager. Betaalbaar, altijd dezelfde prijs, een uitgebreide keuze en vooral: smakelijk gekruid. Een schot in de roos.

HEERLIJKE GEUR TREKT KLANTEN

Keurslager Laus Klaver uit Noord Scharwoude startte in oktober met Meat&Meals, dagverse maaltijden uit de keuken van de slager. Betaalbaar, altijd dezelfde prijs, een uitgebreide keuze en vooral: smakelijk gekruid. Een schot in de roos.
,,Er zijn drie verschillende thema’s: Hollands, Italiaans en Oosters,” legt Laus het even simpele als doeltreffende concept uit. ,,In de toonbank ligt een uitgebreid assortiment maaltijdcomponenten. De klant maakt daaruit een keuze en stelt zo zijn eigen maaltijd samen in de gewenste portiegrootte.”

HANDIGHEIDJES
,,Met enkele kleine handelingen bereiken we een groot resultaat, het kost helemaal niet veel extra tijd,” vindt hij. ,,Rayonmanager Jos Niesten, die ik al 30 jaar ken, kwam met dit idee. Hij heeft een ochtend geholpen en ons wat handigheidjes geleerd.” Laus krijgt vooral op zijn nasi en bami enthousiaste reacties van zijn klanten, wat zijn omzet een goede plus geeft. ,,Daarom stuurde ik de recepten in naar Epos. Ik kan het iedereen aanraden, winnen genereert ook lokaal weer publiciteit!” lacht hij.

ZELF KOKERELLEN
Met het Meat&Meals concept is er voor de klant een scala aan opties bijgekomen. ,,We maken iedere dag een ander dagmenu: altijd met verse ingrediënten, en altijd met de kruiden en sauzen van Epos,” vertelt Laus. ,,Er wordt gebakken en gebraden, de steamer draait, de heerlijke geur trekt klanten naar binnen. Het heeft ook een positieve impact op het personeel: zij hebben veel lol in het zelf kokkerellen. De sfeer in de winkel is daardoor nog gezelliger, en dat merken klanten ook.

GOED TEAM
Alles van te voren goed met elkaar doorspreken en een goede planning, is bij deze aanpak heel belangrijk.
Wekelijks is er onderling overleg over de taakverdeling en de inkoop: welke sauzen en welke kruiden hebben we nodig, welke groenten gaan we gebruiken? Dat doen ze heel goed. Ik heb alle vertrouwen in mijn team.”

[UIT: Vers&Vers februari 2014 (nummer 1), Judith Witte]

BAMI

BAMI

Ingrediënten

1000 gram Mie
500 gram Kip (blokjes)
15 gram Grillmix E(02093K)
15 gram Chinese roaststeakgekruid (01066K)
Grill-olie Galanga (07055K)
250 gram Bami compleetmix (16005K)
100 gram Saté ketjap (07154K)
100 gram Spekblokjes
500 gram Uiringen/stukjes
500 gram Preiringen

Bereiding

Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm de steamer op 180ºC met 20% stoom.
Meng de kipblokjes, de Grillmix E en de Chinese Roaststeak doorelkaar en voeg vervolgens de Grill-olie Galanga toe naar smaak.
Verdeel het geheel over een bakplaat en bak in de steamer in circa 10 -12 minuten gaar.
Verwarm de steamer voor op 120ºC (alleen stoom).
Meng de Bami Compleetmix met spekblokjes, ui, prei en Saté Ketjap.
Verdeel het geheel op lage bakplaten en stoom circa 10-15 minuten.
Laat het geheel goed afkoelen en meng doorelkaar. Verdeel de bami in porties en trek vacuüm.
NASI

NASI

Ingrediënten

1000 gram Rijst
500 gram Kip (blokjes)
15 gram Grillmix E(02093K)
15 gram Chinese roaststeakgekruid (01066K)
100 gram Saté ketjap (07154K)
Grill-olie Galanga (07055K)
200 gram Bami-Nasimix compleet (01018K)
100 gram Spekblokjes
500 gram Uiringen/stukjes
500 gram Preiringen

Bereiding

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm de steamer op 180ºC met 20% stoom.
Meng de kipblokjes, de Grillmix E en de Chinese Roaststeak doorelkaar.
Meng vervolgens de Grill-olie Galanga toe naar smaak.
Verdeel het geheel over een bakplaat en bak in de steamer in circa 10-12 minuten gaar.
Verwarm de steamer voor op 120ºC (alleen stoom).
Meng de Bami Compleetmix met spekblokjes, ui, prei en Saté Ketjap.
Verdeel het geheel op lage bakplaten en stoom circa 10-15 minuten.
Laat het geheel goed afkoelen en meng doorelkaar.
Verdeel de nasi in porties en trek vacuüm.
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief