"PULLED PORK IS HOT!"

"PULLED PORK IS HOT!"

Ook nu Keurslagerij Cees Mol in Goes middenin de hectiek van een grote verhuizing zit, loopt het in deslagerij op rolletjes. Er wordt veel zelfgemaakt: van salades tot vleeswaren, van worst tot rollades. Twee toppers uitgelicht.

Binnenkort verhuist Cees Mol zijn bedrijf naar een groter pand zo’n 20 meter verderop. “We hebben dan zowel de winkel als onze productie samen op één locatie, dat is veel prettiger. Het nieuwe pand is ruim, heeft een open uitstraling en we bouwen er een moderne restaurantkeuken in. Klanten zien er de slagers en koks aan het werk. We hebben straks ook een mooie dry-aged kast en een groot zelfbedieningsmeubel voor de maaltijden en soepen.”

INNOVATIEF EN SMAAKVOL
Kwaliteit, smaak en innovatie: daar draait het om bij Cees. “Zo verkopen we vlees van het Iberico-varken en is ons rundvlees van stierenmeester Paul van Driessen uit Hoek. De runderen hebben er alle ruimte en worden goed verzorgd. Dit zorgt voor bijzonder goed en écht lekker Zeeuws rundvlees. Het vlees wordt puur verkocht, maar vormt ook de basis voor talloze specials: naar recepten van de Keur én naar die van Epos. “Onze rayonmanager Martin Hoogvliet van Epos komt geregeld langs. Hij heeft altijd nieuwe ideeën en recepten. Martin kijkt echt naar ónze winkel en wat bij ons past. Ik vind hun producten innovatief en smaakvol, en van goede kwaliteit. Van onze hamburgers en slavinken, gekruid met de mixen van Epos, verkopen we er wekelijks honderden.”

GOEDE REACTIES
In de aanloop naar de kerst wil Cees ook bijzondere producten in zijn toonbank. “Op de gevulde rollades komen goede reacties. Vooral op die met pulled pork, dat is nu helemaal hot. We verwachten van beide varianten de komende feestmaand veel te verkopen. En ja, allemaal vanuit de ‘oude’ winkel. Ik verheug me op 5 januari; dan hebben we de knallende opening op de nieuwe locatie!”

[UIT: Vers&Vers december 2015 (nummer 6), Judith Witte]

Pulled Chicken Rollade - met Mango Curry Chutney

Pulled Chicken Rollade - met Mango Curry Chutney

Ingrediënten

400 gram kippendijen
20 gram Indian Ribroast (01231K)
200 gram Bistrosaus Mango Curry Chutney (08454POT)
Bosje peterselie
1000 gram kalkoenfilet
30 gram Indian Ribroast (01231K)

 

Bereiding

Kruid de kippendijen met de helft van de Indian Ribroast en gaar deze in een voorverwarmde oven op 120ºC in circa 35 minuten. Laat het geheel goed afkoelen en trek de kip uit elkaar. Meng de ‘pulled chicken’ met de Bistrosaus Mango Curry Chutney en fijngesneden peterselie.

Snijd de kalkoenfilet open zodat er een platte plak ontstaat. Strooi de binnenkant in met Indian Ribroast. Leg hier de ‘pulled chicken’ op en rol het geheel op. Zet vast met een rolladetouw en kruid de buitenkant ook met Indian Ribroast. Verkoop een bakje Bistrosaus Mango Curry Chutney bij de rollade.

De consument gaart de rollade in een voorverwarmde oven op 160ºC in circa 45 minuten (afhankelijk van de dikte van de rollade).
Pulled Pork runderrollade met Noten-tapenade

Pulled Pork runderrollade met Noten-tapenade

Ingrediënten

400 gram procureur
15 gram Knoflookpeper (04215K)
250 gram Bistrosaus Salsa Di Nocci (08455POT01)
6 zongedroogde tomaatjes
1000 gram rundvlees (deksel bovenbil)
20 gram Knoflookpeper (04215K)
Rolladetouw nr.1 (03034KL000)
Bosje tijm
Meesterlijke Kruidenolie Rembrandt rood (07952)

Bereiding

Kruid de procureur met de Knoflookpeper en gaar in de steamer op 85ºC in 12 uur. Laat het geheel goed afkoelen en trek het vlees uitelkaar. Meng de ‘pulled pork’ met de Bistrosaus Salsa Di Nocci en de fijngesneden zongedroogde tomaatjes.

Maak een nette plak van de deksel bovenbil, strooi deze licht in met Knoflookpeper en beleg deze met de ‘pulled pork’. Rol het geheel op leg er wat tijm op en bind vast met een rolladetouw. Marineer de rollade met de Meesterlijke Kruidenolie Rembrandt. Verkoop er een bakje Rodewijnsaus (08174K) bij.

De consument gaart de rollade in een voorverwarmde oven op 170ºC in circa 50-60 minuten (afhankelijk van de dikte van de rollade). Verwarm de rode wijnsaus en serveer deze bij de rollade.
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief