'Ondernemen vanuit het hoofd en het hart'

'Ondernemen vanuit het hoofd en het hart'

Peter van Berkel heeft een slagerij én een viswinkel in Roosendaal. De basis van beide bedrijven, aldus Peter: “De kwaliteit moet altijd goed zijn. Dat geldt voor je producten, maar zeker ook voor de bediening”. 

Peter van Berkel startte in 2014 vanaf nul met een eigen slagerij. ‘Zou je dat wel doen? Het zijn moeilijke tijden’, hoorde hij van diverse kanten. Peter: “Hiervoor werkte ik bij een varkensvleesgroothandel en was ik onder andere AH-bedrijfsleider. Maar dit was wat ik wilde: voor mezelf beginnen. Al snel verdubbelde de omzet, en vorig jaar opende ik in hier aan de overkant een viswinkel. Een bedrijfsleider is er verantwoordelijk voor het assortiment en bewaakt de kwaliteit. Ik stuur mee aan, vooral op het commerciële vlak”.
 
Goed doordachte keuzes maken vanuit het hoofd én het hart; daar is hij goed in. “Ik wil bijvoorbeeld geen kruiden die ik één keer gebruik en daarna op de plank blijven staan”, vervolgt de slager. “De kruiden en marinades van Epos zijn multi-inzetbaar, mede daarom ben ik fan van ze. Met mijn rayonmanager bij Epos, Martin Hoogvliet, heb ik een leuke klik. Hij komt hier niet alleen langs om zo snel mogelijk te scoren, want daar heb ik een hekel aan. Samen ontwikkelen we vaak recepten, zowel voor de slagerij als voor de viswinkel. Op vrijdag staat hierbuiten geregeld een kraampje, dan maak ik de weekspecial. Martin heeft er ook een keer een demo gedraaid. Heerlijke bakgeuren die zich verspreiden door de winkelpassage; dat trekt altijd klanten”.
 
Peter doet online veel op Facebook, en staat in ‘real-life’ zes dagen van de week in zijn winkel. “Wij steken veel energie in klantvriendelijkheid en service. Betrokkenheid is een wisselwerking tussen winkelmedewerkers en de klant. Vertelt iemand dat hij naar het ziekenhuis moet, dan komen we daar later op terug: klanten komen voor méér dan alleen kwaliteit. Ze moeten het fijn vinden om naar de winkel te komen.”

[UIT: Vers-inspiratie april 2018, tekst Judith Witte, fotografie Peter Roek]

Rolletje van Heilbot

Rolletje van Heilbot

Ingrediënten

1 heilbot (circa 500 gram)
600 gram aardappelschijfjes, beetgaar
200 gram Kaasroomsaus (08063)
100 gram Serranoham
80-100 gram Bistro Kruidenolie Venkel-Tijm (07247) of Dille-Dragon (07248)
50 gram prei, gesneden
5 gram Super Twister (01491)
Bamboespiesjes met zwart bolletje
Houten bamboebakje met bodem
Geraspte kaas
Trostomaatjes
 
 

Bereiding

Snijd de heilbot in de lengte in mooie repen. Marineer de repen met de Bistro Kruidenolie naar keuze en leg er een plakje Serranoham omheen. Rol vervolgens de heilbot op en prik er een bamboespiesje doorheen met in het midden een partje trostomaat. Vermeng de beetgare aardappelschijfjes met de Kaasroomsaus (Gratin). Vul het bamboebakje met prei en hierover de gratin. Leg daarop de heilbotrolletjes en garneer rondom met geraspte kaas en Super Twister.
 
​Verwarm het bakje gedurende circa 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.
​Japanse Kipsaté

​Japanse Kipsaté

Ingrediënten

1000 gram kipfilet of kipdijvlees
300 gram Maaltijdsaus Yakitori (80057)
80-100 gram Bistro Kruidenolie Smokey Bastard (07249)
10 gram Gebakken uitjes (06086)
5-10 gram Saté Ketjap (07154)
Houten of ijzeren spiesen
Lente-ui, in ringetjes
 
 

Bereiding

Snijd de kipfilet of het kipdijvlees in grove stukken en marineer deze met de Saté Ketjap en de Bistro Kruidenolie Smokey Bastard. Rijg de gemarineerde stukken kip op een spies. Gaar circa 15 minuten in de oven op 180°C. Presenteer op een bord of aluminium bakje en overgiet met de Maaltijdsaus Yakitori. Bestrooi met gebakken uitjes en lente-ui.
 
Verwarm de saté 15 minuten in de oven op 140°C, of 3 minuten in de magnetron op 900 watt.
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief