'MAARNSE SLAGERIJ SCOORT GOED MET EPOS'

'MAARNSE SLAGERIJ SCOORT GOED MET EPOS'

Binnen enkele jaren heeft Gerard Hardeman een zeer succesvolle slagerij in Maarn opgebouwd. Zijn ervaring en deskundigheid, gecombineerd met kennis van Epos, blijken een uitstekende match.

In alle bescheidenheid vergeet Gerard Hardeman te vertellen dat hij met zijn ‘Maarnse Slagerij’ finalist is als Ondernemer van het jaar 2019 van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Feit is dat de zaak van Gerard en zijn vrouw Diante geweldig loopt. Jarenlang werkte Hardeman voor horeca- en instellingslagerijen. Tot zijn 45e. Want in 2011 kwam in zijn geboortedorp en woonplaats Maarn winkelruimte vrij en besloot hij een eigen zaak op te bouwen. “Hoe mooi kun je het hebben? We zijn er elke dag gelukkig mee.”
 
Sterk team
Hardeman runt de zaak met slechts een handvol mensen. Dat lukt omdat hij het team overal inzetbaar maakt. “Iedereen moet hier alles doen, dat maakt ons onderling heel sterk. De leerling slager kan portioneren, de weekendhulp kan ook gehakt draaien. Mijn vrouw en ik kunnen ‘gewoon’ twee weken weg, een kwestie van voldoende voorbereiden en vertrouwen.”
 
Lekkerste bal
Ook qua producten kan Hardeman breed uitpakken. Maarnse inwoners hebben gemiddeld een vrij hoge levensstandaard en ’s zomers zijn er veel vakantiegasten. Côte de Boeuf, dry-aged producten, bavette, diamanthaas, lamsracks, het zijn producten die goed verkopen. Nu z’n slagerij derde is geworden met ‘de lekkerste bal van Nederland’ komen mensen van verre om die te proeven, wat weer nieuwe blijvende klanten oplevert.
 
Heuvelrugvlees
Succes is ook zijn streekproduct ‘Heuvelrugvlees’. Hardeman: “Daarmee begonnen wij als eerste. De koeien lopen hier, worden in Veenendaal geslacht en vervolgens door mij geportioneerd. Mensen kopen graag iets goeds uit de buurt, vaak heeft dat nog voorkeur boven biologisch vlees.”
 
Keukentafel
Al dit succes hebben Gerard en Diante mede te danken aan Epos. De winnende gehaktbal? Gemaakt met Epos-kruiden. De handige populaire bakjes met sauzen voor de BBQ, gourmet of bij de shoarma? De piri-piri-, knoflook- en cocktailsaus? Het is allemaal Epos. En dat komt weer door Johan Groenenberg, die enkele jaren geleden plotseling overleed maar uren bij de Hardemans aan de keukentafel mee heeft gewerkt aan de start van de winkel in 2011. Hardeman denkt er graag aan terug: “We hebben samen het hele assortiment uitgedacht.  Johan kwam regelmatig binnenwaaien. Belde je met een vraag, dan zorgde hij voor een oplossing. Een gentlemen.”
 
Maaltijden
Het draagt nog altijd bij aan het succes van de Maarnse slagerij en gelukkig is inmiddels een fijne relatie opgebouwd met Epos-rayonmanager Tom Rikkerink. Die komt er graag, vertelt hij. “Het is een inspirerend bedrijf. Ook maaltijden, zoals de prei-gehaktschotel, lopen prima. Heel wat ouderen komen bij hem voor meerdere dagen maaltijden halen. Leuk vind ik bijvoorbeeld de gevulde paprika met onze tortillakruiden en saus. Perfect voor oven of BBQ.” Hardeman vult aan: “Dit soort gerechtjes maak ik af en toe, dan blijft het nieuw. Als het te gewoon wordt, laten mensen het liggen.”
 
Oosterse gerechten
Oosterse maaltijden verkoopt Hardeman eveneens. Die doen het vooral goed bij de jongere generaties klanten en vormen een mooie afwisseling voor de webshop met bezorgservice, die sinds de Corona-tijd enorm is gegroeid. De Maarnse slagerij verkoopt bijvoorbeeld zelfgemaakte sambal badjak, bami met kipsaté, nasi en Indische wokgerechten, vertelt Hardeman. “We gebruiken van Epos onder meer de maaltijdsaus babi pangang en -ketjap en de yakitori saus. Plus de nieuwe Rendang Sapi, Ajam Paniki en Babi Semoor. Rendang Sapi is met kokos en gember en heeft een accent van lemon, lime en citroengras. Ajam Paniki bevat ook kokos plus de volle smaak van ui, gelardeerd met knoflook en flink wat chili. Babi Semoor is een donkere stoofsaus met knoflook en ui, inclusief een vleugje piment en kruidnagel.
 
Het is genieten als Tom Rikkerink komt om samen wat nieuwe gerechten te maken en Epos-producten uit te proberen. Zo zetten we ook de Oosterse keuken weer wat meer op de kaart. Inspirerend voor ons en aantrekkelijk voor onze klanten.”

Verleidelijke hapjes

Verleidelijke hapjes

Ingrediƫnten

Kipvleugels of borrelsticks
Japanse kipkruiden 02140K4.00

Bereiding

marineer de kipdelen met 35 gr. Japanse Kipkruiden per kilo kip:
braad ze 15-20 min. in de oven/steamer op 1800 C
laat ze afkoelen en lak ze af met naar keuze:

Kentucky chicken            → smoking bull bbq 80039K2.5E
Mexican chicken              → smoking bull chipotle 80038K2.5E
Peking chicken                 → chicken 5 spices 80050K2.5E
Indonesian Chicken        → maaltijdsaus ketjap ketjap 80079K5.00

Presenteer de vleugels in 1-persoons porties, bijvoorbeeld in een aluminium bakje of witte soepbeker.
 
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief