‘Ik wil voorop  blijven lopen'

‘Ik wil voorop blijven lopen'

Meuleman Groente & Fruit uit Beverwijk opende november vorig jaar een geheel vernieuwde verswinkel. De verbouwing leverde meer ruimte op voor het presenteren van lekkere kant-en-klaar gerechten.

“We zijn van een bedienings- naar een zelfbedieningszaak gegaan. Klanten pakken zelf hun groenten en fruit, nemen hun eigen tijd bij het kiezen van kant-en-klaar, hoeven minder op hun beurt te wachten. Die veranderingen hebben rust in de winkel gebracht, ik had het tien jaar eerder moeten doen”, verklaart eigenaar Frank Meuleman.

​Voor de maaltijden haalt Frank het vlees meestal bij de buurman die slager is. De specerijen, sauzen en marinades zijn van Epos. “De grondleggers van Epos en ik zijn dorpsgenoten”, vertelt Frank. “Zij doen hier nog altijd hun boodschappen. Vaak sparren we dan over smaken en gerechten, of ze hebben goede verkoop- en presentatietips. Met Jos Niesten, rayonmanager van Epos, heb ik ook een goede klik, hij introduceert steeds weer nieuwe producten. Ik houd van vernieuwing. Ooit begon ik als een van de eersten in Nederland met Bistro Kruidenolie van Epos. Een jaar later ligt iets soortgelijks ook in de supermarkt, dus je moet blijven innoveren. Ik wil met mijn winkel voorop blijven lopen; essentieel om als verswinkel je bestaansrecht te behouden.”

“Wat me opvalt is dat klanten zich vroeger vaak verontschuldigden als ze kozen voor kant-en-klaar”, vervolgt hij. “Die schroom is helemaal verdwenen. De afgelopen twee jaar zijn we steeds meer maaltijden gaan verkopen. De gewone stamppotjes hadden we altijd al, maar de Italiaanse en Aziatische gerechten zijn vrij nieuw hier in Beverwijk. Blijkbaar is men er nu klaar voor. Vooral gerechten met de drie Thaise Currysauzen van Epos lopen goed. We maken alles zelf, koken is mijn hobby. Ik stond als klein jongetje al bij mijn oma aan het gasfornuis te kokkerellen. Zo leuk, nieuwe smaken ontdekken!”

[UIT: Vers-inspiratie februari 2018, tekst Judith Witte, fotografie Fotoburo Dijkstra]

Thaise Curry Beef

Thaise Curry Beef

Ingrediënten

1300 gram Thaise  Rode  Curry saus (80029)
1000 gram Runderstoofvlees
50 gram Grill Olie Galanga (07055)
40 gram Fruitige Kokosmix (02123)
30 gram Perfecto (04336)
Thaise roerbakgroenten (rode en gele paprika, sperzieboontjes, courgette, groene torentjesbloemkool en stukjes vastkokende aardappel)

Bereiding

Bereidingswijze 1: Snijd het rundvlees als poulet en meng met Fruitige Kokosmix en Perfecto. Maak vacuümzakjes van 1of 2 kilogram zo plat mogelijk. Gaar onder vacuüm gedurende 6 tot 9 uur garen op 85°C. 

Bereidingswijze 2: Meng het rundvlees met Fruitige Kokosmix en 200 gram Thaise Rode Currysaus en doe dit in een afgesloten schaal. Zet in de steamer en gaar gedurende 3 uur op 120°C met 100% stoom. Meng er na bereiding 30 gram Perfecto per kilogram door om het vocht te binden. 

Roerbak de groenten gedurende 10 minuten en de aardappelen 20 minuten in de Grill Olie Galanga. Meng het vlees met de saus en groenten tot de gewenste verhouding. 

Tip: Ga uit van zo’n 200 gram vlees en saus en 200 gram groenten per persoon. Doe een gemakkelijk aanbod met gratis 150 gram rijst per persoon erbij.
Thaise Kip Curry

Thaise Kip Curry

Ingrediënten

1300 gram Thaise Gele Currysaus  (80058)
1000 gram Kipdijvlees
50 gram Grillolie Galanga (07055)
40 gram Fruitige Kokosmix (02123)
30 gram Perfecto (04336)
Thaise roerbakgroenten (rode en gele paprika, sperzieboontjes, courgette, bloemkoolroosjes)

Bereiding

Bereidingswijze 1: Snijd de kip als poulet en meng met Fruitige Kokosmix en Perfecto. Maak vacuümzakjes van 1of 2 kilogram zo plat mogelijk. Gaar onder vacuüm gedurende 1 tot 1,5 uur op 80  tot 85°C.

Bereidingswijze 2: Meng de kip met Fruitige Kokosmix en braad of grill op 180°C gedurende 40 tot 50 minuten.

Roerbak de groenten gedurende 10 minuten in de Grill Olie Galanga. Meng vervolgens het vlees met de saus en groenten tot de gewenste verhouding.

Tip: Ga uit van zo’n 200 gram vlees en saus en 200 gram groenten per persoon. Doe een gemakkelijk aanbod met gratis 150 gram rijst per persoon erbij.
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief