FOCUS OP KWALITEIT EN VERNIEUWING

FOCUS OP KWALITEIT EN VERNIEUWING

Met 2 vestigingen en catering door heel Nederland is de Dorpsslagerij nauwelijks ‘dorps’ te noemen. Maar ambachtelijk zijn ze zeker. “We maken bijna alles zelf en hebben een eigen worstmakerij. Onze focus ligt op kwaliteit en vernieuwing.”

Jeroen van Vulpen, eigenaar van de Dorpsslagerij, vindt het leuk; het ontdekken van nieuwe smaken en verzinnen van nieuwe specials. Die passie heeft hij niet van een vreemde: “We zijn een echt familiebedrijf,” legt hij uit. “Mijn ouders verzorgen de barbecues en catering, mijn broertje Martijn ondersteunt hen daarbij, en ik run de winkel. Mijn ouders reizenveel en zijn net terug van vier weken Afrika. Van hun reizen nemen ze altijd kookboeken en nieuwe recepturen mee. Daarmee maken we écht wat anders.”

KWALITEIT VOOROP
De Franse bal komt uit de koker van Martijn. “Het balletje is heel smaakvol geworden; het toefje erbovenop maakt het helemaal af. Echt een leuk product om op te dienen als warm hapje bij een tapas of hapjesschotel”, vindt Jeroen. De ‘Kip van de chef’ is van hemzelf. “De laatste tijd ben ik veel gaan experimenteren met de Meesterlijke Kruidenoliën; die zijn heel veelzijdig,” zegt hij. “Epos heeft mooie producten, een goede service, en altijd nieuwe ideeën en recepten. Onze rayonmanager, Johan, is ook heel betrokken, dat vind ik wel bijzonder. Ja, er is zeker een gunfactor in het spel dat ik bij ze bestel.” Kwaliteit leveren staat bij alle beslissingen voorop, zo vertelt Jeroen. “In onze toonbank ligt daarom ook alleen natuurvlees. De koeien en varkens komen van vaste mesters. We kiezen de dieren zelf uit en ze worden door ons uitgebeend.”

PROEVERIJ
Iedere zaterdag is er een proeverij in de slagerij, en één keer per maand staat Jeroen buiten; met een kraampje en hapjes voor het passerende publiek. “Als je een nieuw product alleen in de toonbank legt, verkoopt het veel minder dan wanneer je mensen laat proeven. Via onze facebookpagina geef ik er extra ruchtbaarheid aan. Daar komen best veel reacties op!”

[UIT: Vers&Vers februari 2015 (nummer 1), Judith Witte]

FRANS BALLETJE

FRANS BALLETJE

Ingrediënten

1000 gram half-om-half gehakt
2 eieren
2 verse teentjes knoflook
1 ui
1 eetlepel Zaanse Mosterd (07093K)
25 gram Beefsteakkruiden (02011K)
12 muffinvormpjes
250 gram roomboter
250 gram melk
200 gram Pizza Kaas (11090K)
1 eetlepel Zaanse Mosterd (07093K)
1 eetlepel honing
70 gram Gebakken uitjes (06086K)
1 bosje verse peterselie

Bereiding

Gehaktbal:
Draai het gehakt twee keer door de 3 mm plaat.
Kruid het gehakt met de Beefsteakkruiden.
Snijd de ui en de knoflook fijn en meng dit door het gehakt.
Voeg vervolgens de eieren en Zaanse Mosterd toe en meng het geheel. 
Vul het muffinvormpje met het gehakt en gaar het in een voorverwarmde oven van 180°C tot een kern van 68 graden.
Laat de muffins goed afkoelen en haal ze vervolgens uit de vormpjes. 

Rozet:
Meng de roomboter glad.
Verwarm de melk en voeg samen met de Pizza Kaas.
Voeg de roomboter toe zodra de kaas gesmolten is.
Voeg vervolgens de Zaanse Mosterd en de honing toe en meng tot er een glad geheel ontstaat. 
Vul de spuitzak met dit mengsel en spuit een rozet op de gegaarde balletjes. 
Garneer het geheel met gebakken uitjes en een takje peterselie. 

CONSUMENT
De consument haalt thuis voor het verwarmen het rozetje van de balletjes af en verwarm het gehakt 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C. Als het balletjes warm zijn, het rozetje terugplaatsen.
KIP VAN DE CHEF

KIP VAN DE CHEF

Ingrediënten

1000 gram Kipfilet zonder haasje
12 gram Grillmix E Kerry (02094K)
70 gram Meesterlijke Kruidenolie van Gogh Bruin (07951DS)
1 Verse bosui
10 plakken Rauwe ham
300 gram Kruidencrème (08060K)
Cocktailprikkers

Bereiding

Snijd de kipfilet aan de zijkant open.
Kruid de binnenkant met Grillmix E Kerry. 
Snijd lange strookjes van de bosui.
Spuit circa 30 gram Kruidencrème op een plakje rauwe ham en rol dit op.
Vul de kipfilet met dit rolletje en een strookje bosui.
Zet het geheel vast met een cocktailprikker.
Marineer het geheel met de Meesterlijke Kruidenolie en garneer met ringetjes bosui. 

CONSUMENT
Thuis bakt de consument de gevulde kipfilet op laag vuur in de pan: aan beide zijden circa 15 minuten.
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief