ARE YOU NUTS?

ARE YOU NUTS?

Dennis Gillissen is de achtste generatie in de slagerij, hofleverancier en sinds 1998 Keurslager.
Deze jonge ambachtelijke slager met lef staat altijd open voor vernieuwingen. Een slager die ook vis
verkoopt? Helemáál niet gek!

,,Als je jezelf barbecuespecialist noemt, moet je ook een compleet pakket aanbieden,” vindt Dennis van Keurslager Gillissen uit Vlissingen. ,,Er is steeds meer vraag naar vlees én vis op de barbecue. Tijdens het barbecueseizoen verkopen we daarom in het weekend diverse soorten verse vis, zoals gamba’s en kabeljauw. Ik vind dat slagers hierin meer lef mogen hebben: durf de klant écht te verrassen! In onze toonbank liggen vlees en vis natuurlijk gescheiden, maar ook de combinatie pakt leuk uit, zoals in de special ‘Surf&Turf’.”

DOE EENS GEK
Martin Hoogvliet, Rayon Manager bij Epos, komt altijd even langs als zij iets nieuws hebben. Met die nieuwe producten ga ik dan thuis lekker experimenteren. Zo kwam ik ook op de special ‘Are you nuts’. Dit vlugklaarproduct loopt als een speer, dat wil ik graag met collega’s delen. Het is een platgeslagen biefstuk, omwikkeld met ons eigen huisgemaakt Zeeuws spek. We rollen het geheel op, knopen het vast en smeren het vlees vervolgens in met Bistro Kruidenolie Mississippi, heel lekker.

SLIMMER
,,Epos is een modern en innoverend bedrijf. Ze zijn altijd bezig met vernieuwing en kwaliteit, zoals de nieuwe lijn Meesterlijke Kruidenoliën. Deze marinades zijn vrij van E-nummers, ook MSG, en van de 14 declarabele allergenen. Als je deze marinades gebruikt, hoef je niets te declareren!
Dat is prettig, vooral met de nieuwe etiketteringswetgeving in aantocht. De consument vraagt er nu al om, ze worden steeds kritischer,” merkt Dennis. ,,Daarom is het van belang ze goed te kunnen voorlichten,” voegt hij eraan toe. ,,Ik laat ze ook veel proeven. In de loop der jaren hebben mijn klanten steeds meer vertrouwen in ons gekregen, daardoor willen ze altijd wel iets nieuws proberen.”

[UIT: Vers&Vers april 2014 (nummer 2), Judith Witte]

SURF & TURF

SURF & TURF

Ingrediënten

Malse biefstuk of entrecote
Gepelde gamba’s (rauw)
Meesterlijke Kruidenolie Mondriaan Rood (07953DS)
Meesterlijke Kruidenolie Dalí Groen (07950DS)
Spiesen

Bereiding

Snijd biefstukjes van ongeveer 150 gram of entrecotes van 1-1 ½ cm.
Marineer het vlees met de Meesterlijke Kruidenolie Mondriaan Rood.
Marineer de gamba’s met de Meesterlijke Kruidenolie Dalí Groen en rijg er 4-5 aan een spies. 
Presenteer de ‘Surf’ en de ‘Turf’ bij elkaar in de toonbank, maar zorg ervoor dat de vis niet in aanraking komt met het vlees. 


CONSUMENT
Grill het vlees en de gambaspiesjes aan beide zijden op de barbecue.
Of bak de gamba's in een wok- of koekenpan en de biefstuk naar wens.
ARE YOU NUTS

ARE YOU NUTS

Ingrediënten

Vlees voor biefstuk
Chinese Roaststeakgekruid (01066K)
Bistrosaus Salsa di Nocci (08455P)
Bistro Kruidenolie Mississippi (07127K)
Zeeuws Kloosterspek (Zeeuwsspek)
Zongedroogde tomaatjes
Peterselie
Vinkengaren of een prikker

Bereiding

Sla de biefstukken plat en bestrooi deze met Chinese Roaststeakgekruid.
Leg op de biefstuk plakjes Zeeuws spek, een eetlepel Salsa di Nocci en twee zongedroogde tomaatjes.
Rol het geheel op en zet vast met een prikker of bind het geheel vast met vinkengaren.
Marineer het geheel met de Bistro Kruidenolie Mississippi en garneer met fijngehakte verse peterselie.

CONSUMENT
Dit 'vlugklaar'-product kan de consument zowel in de pan als op de barbecue bereiden.
Braad de rolletjes rondom in een koekenbak op laag vuur gaar in circa 15-20 minuten.
Op de barbecue: hoog opstoken en nagaren met de deksel erop. Hij mag rosé blijven.
 
TIP VAN DENNIS:
,,Zeeuws spek is lekker voor op de boterham, maar wij willen onze klanten laten weten dat je er ook prima mee kunt bakken.”
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief