‘Als het goed loopt, blijft het’

‘Als het goed loopt, blijft het’

Thierry Rietveld komt uit een echte boeren-slagersfamilie. Als kleine jongen liep hij al mee met zijn vader; op de boerderij en in de winkel. Bewuste keuzes maken, voor zowel ondernemerschap als smaak, is hem met de paplepel ingegoten.

“Hoe mooi is dat, om samen zo’n fijn bedrijf te runnen!” lacht Thierry, eigenaar van Kwaliteitsslagerij Rietveld uit Bodegraven. Met de focus op het rundvlees van eigen boerderij; het ‘Rietvelder Rund’, noemt hij zich “een ouderwetse vleesslager”.
 
Thierry en zijn jongere broer Tony zijn inmiddels de derde generatie in het familiebedrijf. Thierry runt de slagerij, Tony de boerderij.  “We zijn heel bewust bezig met ons vlees. Voor de runderen hebben we onder andere een eigen voersysteem en de dieren lopen veel buiten. Ze hebben een prettig leven, zonder stress. Dat levert een mooi stuk vlees op.”
 
Sinds de verbouwing vorig jaar heeft hij de focus wel breder getrokken. Het winkeloppervlak werd twee keer zo groot, en naast de grote schalen met kwaliteitslappen vlees, is er nu volop ruimte voor een keur aan samengestelde producten. “Daar kun je als slager tegenwoordig niet omheen”, vindt Thierry. “We hebben een carrousel laten bouwen waarin we verse maaltijden en salades presenteren. Dat is een echte blikvanger in de winkel.”
 
Voor de maaltijden en specialiteiten gebruikt de slager sinds jaar en dag de smaakmakers van Epos. “Ook daarin maken we bewuste keuzes. Mijn vader werkte al met hun producten, ik weet niet anders. Regelmatig krijgen we bezoek van een rayonmanager van Epos, en krijgen we leuke recepten opgestuurd. Het kippakketje en de gevulde biefstuk, het Rietveldertje, heb ik zelf bedacht. Dat vind ik leuk: je hebt een idee, gaat wat samenvoegen en testen of het lekker is. Als het goed loopt, blijft het.”

[UIT: Vers-inspiratie juni 2018, tekst Judith Witte, fotografie Herbert Wiggerman]

Het Rietveldertje

Het Rietveldertje

Ingrediënten

1000 gram dun gesneden biefstuk
  300 gram Bistrosaus Salsa Di Nocci (08455)
    80 gram Bistro Kruidenolie Banadora (07012)
    30 gram Indian Ribroast (01231)
    10 gram Super Twister (01493)

Bereiding

Snijd de biefstuk in dunne lapjes. Kruid de binnenkant met de Indian Ribroast en smeer de buitenzijde in met de Bistrosaus Salsa Di Nocci. Vouw beide zijden van de biefstuklapjes naar binnen en zet deze vast met een prikker. Smeer de bovenkant van het pakketje in met Banadora Bistro kruidenolie en garneer af met een vleugje Super Twister.

Bak de biefstukpakketjes aan beide zijden gedurende 3 minuten in de koekenpan met een beetje olie of boter, tot ze mooi gekleurd en nog een beetje rosé zijn.
Kip pakketje

Kip pakketje

Ingrediënten

1000 gram Kip filet schnitzel
    80 gram Bistro Kruidenolie Argentina (07039)
    30 gram Epos Grillmix E (02093)
    10 gram Epos Peterselie fijn  (06061)
    10 plakjes Schouderham
    10 plakjes Kaas jong belegen
    10 plakjes Katenspek
Geraspte kaas
 
 

Bereiding

Kruid de binnenkant van de kipfilet schnitzels met de Epos Grillmix E. Leg hierop een plakje ham en kaas en vouw dubbel als een Cordon Bleu. Snijd een plakje katenspek in de lengte door en wikkel om het gevouwen pakketje heen. Bestrijk het kip pakketje met Bistro Kruidenolie Argentina en garneer het geheel af met geraspte kaas en gedroogde peterselie.

Bak de kip pakketjes af in de oven, 20 minuten op 180 °C. 
 
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief