‘ALLES STAAT OF VALT MET JE MEDEWERKERS’

‘ALLES STAAT OF VALT MET JE MEDEWERKERS’

Het slagersvak zit Gerard Steltenpool hart en nieren; hij begon al in de slagerij toen hij 15 jaar was. De ambachtelijke slagerij in Hoevelaken werd afgelopen zomer helemaal verbouwd. De winkel werd opener en transparanter, met een frisse en hypermoderne uitstraling. Wat bleef zijn de dorpse warmte en gezelligheid.  

“Onze klantenkring is heel breed en sinds de verbouwing komen er duidelijk meer jonge gezinnen,” begint Gerard Steltenpool. Wat opvalt is het open karakter van de slagerij. We zien een ruime toonbank met rechte ruiten, waar de producten mooi tot hun recht komen. “Klanten vonden het assortiment opeens veel groter, terwijl we dat maar met een paar dingen hadden uitgebreid. Wel hebben we nu dry aged en black angus. Dat spreekt vooral de jonge mensen aan.” Maar een onderscheidend assortiment is niet genoeg. “Alles staat of valt met je medewerkers,” weet Gerard. “Het verkoop-technische aspect is natuurlijk belangrijk, maar hoe zij open staan voor de klant en deze helpen, vinden we cruciaal.”
 
Gericht advies
Vorig jaar zomer vond er een versnelde wisseling van parttimers plaats: de vorige waren afgestudeerd, of kregen elders een baan. “Het was de eerste maanden hard werken om alle nieuwelingen goed te begeleiden,” blikt Gerard terug. “Nu, een half jaar later, staat er weer een team dat het geweldig doet en waar we trots op zijn. Iedere zaterdagochtend houden we eerst een overleg: wat staat er in de folder, wat en hoe kunnen we dingen verbeteren? Staan er klanten bijvoorbeeld te twijfelen wat ze zullen kiezen, dan vragen wij welke groenten ze op tafel gaan zetten. Zo kunnen we ze gericht adviseren. Veel mensen zijn met hun gezondheid bezig, ook daar proberen we op in te haken.”

Het slagersvak zit Gerard in hart en nieren; hij begon al in de slagerij toen hij 15 jaar was. “De oude Slotermaker, grondlegger van Epos, leverde de kruiden bij mijn eerste werkgever, hij was een heel aimabel persoon. Zijn kinderen dito. Die inslag van toen zie je nog steeds terug bij jongens van nu,” zegt Gerard over de huidige rayonmanagers van Epos. “Johan (Groeneberg, red.) komt regelmatig even binnenlopen. Dan heeft hij weer wat nieuws, en laat hij zien wat je ermee kan. Dat stukje vakmanschap erbij; daar héb je  wat aan.”
 

Valencia Spies

Valencia Spies

Ingrediënten

 1000 gram Kippendijen of kalkoenfilet
    80 gram Bistro kruidenolie Valencia (07240K)
      1 Courgette
      3 Rode uien
    12 Kastanje Champignons
 

Bereiding

Snijd de kippendijen in blokjes en marineer deze met 80 gram Valencia kruidenolie. Snijd de courgette en de rode ui in plakjes van ca. 6 mm. Rijg vervolgens de gemarineerde kippendijen, courgette en ui, om en om aan het satéstokje. Prik als laatste een kastanje champignon op de prikker. Garneer eventueel met blaadjes munt.
Gaar de spiesjes op indirecte wijze op de BBQ gedurende 8 a 10 minuten.
Beef & Truffel

Beef & Truffel

Ingrediënten

1000 gram Kogelbiefstuk
    80 gram Bistro Kruidenolie Truffel (07235K)
   30 gram  Bos ui
  100 gram Rode en gele paprika
  200 gram Kastanje champignons
Verse bieslook

Bereiding

Snijd de kogelbiefstuk in reepjes marineer deze met 65 gram truffel marinade. Snijd de bosui in ringen en de paprika’s in blokjes. Snijd als laatste de kastanje champignons in plakjes en marineer deze met 15 gram truffel marinade (dit voorkomt verkleuring van de kastanje champignons). Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar. Garneer met grof gesneden bieslook.
Bak de reepjes in 3 minuten mooi rosé.
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief