ALLEEN GEZONDE, VERANTWOORDE PRODUCTEN

ALLEEN GEZONDE, VERANTWOORDE PRODUCTEN

Paul van Montfort, van Keurslagerij Montfort in Sittard, verkoopt sinds tweeënhalf jaar uitsluitend scharrelvlees: Livar, verantwoord rundvlees en Meije kip. Alles is vrij van gluten en E-621 komt er niet meer in. “We wilden een nieuwe weg inslaan,” verklaart hij.

“Onze doelstelling was binnen een half jaar helemaal over te gaan op scharrelvlees,” vertelt Paul van Montfort. “Dat is binnen 3 maanden
gerealiseerd. Bovendien is onze verslijn vrij van gluten; dat heeft zoveel nieuwe klanten opgeleverd. De marinades en kruiden die we gebruiken zijn vrij van E-nummers, ze zijn heerlijk van smaak. We krijgen nog steeds positieve reacties van klanten; die zijn razend enthousiast.”

VAKMANSCHAP
Het Limburgse kloostervarken Livar staat in het teken van een vorm van dierhouderij die zich uit in maximaal dierenwelzijn. Het vlees heeft een onderscheidende, uitmuntende smaak en vleeskwaliteit. Specialisten die met Livar samenwerken, moeten voldoen aan strenge eisen en beschikken over voldoende kennis en vakmanschap. “Ik volgde een uitgebreid programma om het predicaat ‘geselecteerd Livarspecialist’ te mogen dragen. Daar ben ik best trots op.”Van Montfort is de enige slagerij in Limburg die het gehele assortiment Livarvlees verkoopt. “Klanten
komen van heinde en verre voor het Livarvlees. Wij staan er voor 100 procent achter. We willen alleen gezonde, verantwoorde producten
kunnen leveren. Daarom hebben we ook gekozen voor Epos.”

SNEL KLAAR
Paul staat altijd in de winkel zelf het vlees te verwerken. “Zo zie en hoor ik alles. De betrokkenheid met klanten vind ik heel belangrijk, en het brengt me op nieuwe ideeën. Ik hou niet van veel toeters en bellen, bij alle specials wil ik het vlees goed kunnen proeven: dat moet de boventoon voeren. Deze recepten zijn altijd snel en op ieder moment bij te maken. Dat moet ook wel, want ze lopen als een trein!

[UIT: Vers&Vers juni 2015 (nummer 3), Judith Witte]

CRANBERRY PASTRY

CRANBERRY PASTRY

Ingrediënten

1000 gram Livar gehakt
40 gram Charlie’s White Crumbs DS (02655K)
25 gram Mary’s Roulade Mix DS (02780K)
100 gram Cranberry Compote
Jack’s Chinese Roaststeak DS (02531K)

Bereiding

Maal het Livar gehakt 1 keer met een 3mm plaat. Kruid het geheel met Charlie’s White Crumbs en Mary’s Roulade Mix. Meng het geheel er volgens nogmaals door de 3mm plaat. Meng ook de Cranberry Compote door het gehakt. Steek hier vervolgens hamburgers uit en garneer met Jack’s Chinese Roaststeak. Maak in het midden een kuiltje en leg hier nog een lepeltje compote in. Garneer met wat peterselie.
Thuis gaart de consument het geheel in de voorverwarmde over van 180ºC in circa 15 minuten.
ALLERGEENVRIJE KRUIDENMIXEN
Deze hamburger is gemaakt met de kruiden- en paneermixen van Dutch Spices, een zusterbedrijf van Epos. Het gehele assortiment van Dutch Spices is vrij van 14 declarabele allergenen en 10 aanvullende allergenen vanuit de LeDa-lijst en voldoet aan de Vital-norm. Dit scheelt in de declaratie!
MEESTERLIJKE KIP PICASSO

MEESTERLIJKE KIP PICASSO

Ingrediënten

1000 gram kipfilets (zonder haas)
Bistrosaus Salsa di Nocci (08455P)
Spek (dungesneden)
Meesterlijke Kruidenolie Picasso Bruin (07955K)

Bereiding

Snijd de kipfilets in en vul met twee eetlepels Bistrosaus di Nocci. Vouw de filets dicht en omwikkel met twee lapjes spek. Marineer de kipfilets vervolgens met de Meesterlijke Kruidenolie.De consument grillt de kipfilet in een koekenpan rondom in circa 12-15 minuten gaar.
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief