Wat goed is, blijft

Wat goed is, blijft

Bert Dragt (26 jaar) groeide op tussen de appels en bloemkolen. De liefde voor het bedrijf en de producten is hem met de paplepel ingegoten. Samen met zijn ouders Simon en Renske Dragt en enkele betrokken parttimers runt hij vol passie het familiebedrijf. In december zette de redactie van het vakblad voor ambachtelijke versondernemers Vers-inspiratie de jonge ondernemer in de spotlight.

 “Ooit wil ik de zaak voortzetten, maar zover is het nog niet”, vertelt Bert, een vrolijke groenteman in hart en nieren. “Mijn ouders zitten nog vol energie!” Echte Groenteman Simon Dragt is 18 jaar gevestigd op de huidige locatie in Vollenhove. In die tijd werd de winkel twee keer volledig vernieuwd, de laatste verbouwing was twee jaar geleden. “Klanten vinden het prettig om zelf de producten bij elkaar te zoeken, daarom is nu alles zelfbediening. Natuurlijk zijn we er altijd om te helpen of adviezen te geven. Naast groente en fruit verkopen we gesneden groenten, dagverse maaltijden, huisgemaakte rauwkost en salades. En nootjes, Schulpsappen en boerenkaas.
 
Hoewel ze gek zijn op vernieuwing en inspelen op trends, hoeft niet álles te veranderen: wat goed is, blijft. Zo werkt Simon Dragt al dik 20 jaar met de kruiden en sauzen van Epos, waarmee de lekkerste kant-en-klaarmaaltijden worden bereid. “We hebben wel eens andere merken geprobeerd, maar de kruiden en specerijen van Epos vinden we gewoon het smakelijkst, het zijn goede producten. Epos komt ook geregeld met wat nieuws, daar houden we van. En ze doen, net als wij voor onze klanten, een stapje extra. Zoals workshops verzorgen. Onze rayonmanager Severien komt af en toe langs met een nieuw product of ideeën voor een nieuw gerecht. Ze heeft ook wel eens een workshop gegeven bij de kookclub van een stel collega’s en mij.”
 
“De gerechten, we hebben er gemiddeld 15 in het assortiment, bedenken we doorgaans zelf. We duiken de keuken in en gaan wat experimenteren. Als we het zelf ten slotte echt lekker vinden, laten we ook de klanten proeven. Het vlees in de maaltijden is meestal van de slager naast ons, ook een familiebedrijf. We hebben een goede klik en werken veel samen.” 

[UIT: Vers-inspiratie december 2017 (nummer 6), tekst Judith Witte, fotografie Marten Sandburg]

Boeuf Bourguignon Schotel

Boeuf Bourguignon Schotel

Ingrediënten

1000 gram Krieltjes voorgekookt
500 gram Macaroni- of Spaghetti-groenten
500 gram Gegaard rundvlees
350 gram Boeuf Bourguignonsaus (08150)

Bereiding

Snijd het rundvlees in stukjes. Gaar de groenten 5 minuten op 100°C stoom in de steamer. Koel de groenten en aardappelen terug en mengen met het vlees en de saus. Garneer dit af met gesneden bosuitjes en rode paprika. Consument: Verwarm het gerecht in een koekenpan of oven.
Penne Kip Schotel

Penne Kip Schotel

Ingrediënten

1000 gram Gegaarde Penne
500 gram Bieslook Uiensaus (08013)
250 gram Gegaarde kipstukjes
200 gram Rode Paprika
120 gram Bosui
1 Courgette
1 Blikje Ananas

Bereiding

Snijd de groenten en ananas in stukjes en meng dit met de overige ingrediënten. Garneer dit af met bosui en een gesnipperde rode paprika. Consument: Dit gerecht is het lekkerst op kamertemperatuur.
Delen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief