‘Je moet durven. En doen!’
‘Je moet durven. En doen!’

In het centrum van het Friese dorp Akkrum, nabij jachthavens, campings en vakantieparken, vind je Keursslagerij Spijkerman van de broers Daan en Henk. “Onze klanten komen uit alle windstreken. Wij kiezen daarom voor smaken die voor iedereen toegankelijk zijn.”

Lees meer
‘Als het goed loopt, blijft het’
‘Als het goed loopt, blijft het’

Thierry Rietveld komt uit een echte boeren-slagersfamilie. Als kleine jongen liep hij al mee met zijn vader; op de boerderij en in de winkel. Bewuste keuzes maken, voor zowel ondernemerschap als smaak, is hem met de paplepel ingegoten.

Lees meer
'Ondernemen vanuit het hoofd en het hart'
'Ondernemen vanuit het hoofd en het hart'

Peter van Berkel heeft een slagerij én een viswinkel in Roosendaal. De basis van beide bedrijven, aldus Peter: “De kwaliteit moet altijd goed zijn. Dat geldt voor je producten, maar zeker ook voor de bediening”. 

Lees meer
‘Ik wil voorop  blijven lopen'
‘Ik wil voorop blijven lopen'

Meuleman Groente & Fruit uit Beverwijk opende november vorig jaar een geheel vernieuwde verswinkel. De verbouwing leverde meer ruimte op voor het presenteren van lekkere kant-en-klaar gerechten.

Lees meer
Wat goed is, blijft
Wat goed is, blijft

Bert Dragt (26 jaar) groeide op tussen de appels en bloemkolen. De liefde voor het bedrijf en de producten is hem met de paplepel ingegoten. Samen met zijn ouders Simon en Renske Dragt en enkele betrokken parttimers runt hij vol passie het familiebedrijf. In december zette de redactie van het vakblad voor ambachtelijke versondernemers Vers-inspiratie de jonge ondernemer in de spotlight.

Lees meer
​‘Alles draait om smaak’
​‘Alles draait om smaak’

Als kleine ondernemer moet je de klant steeds iets nieuws presenteren”, stelt slager Harry Molendijk. Geen probleem voor hem; inspiratie genoeg! “Nu variëren we volop met lekkere stoofgerechten, en het is weer tijd voor wild in de toonbank."

Lees meer
‘WE WILLEN DE KLANT KEUZES BIEDEN’
‘WE WILLEN DE KLANT KEUZES BIEDEN’

“Wat vetter vlees mag weer,” signaleert slager Guido Veugen uit Beek (Limburg) met genoegen. “Gelukkig maar, want daarin zit vaak juist de smaak, zoals bij kippendijen. Daar is steeds meer vraag naar.” Een goede reden om het product in meer variaties aan te bieden.

Lees meer
‘ALLES STAAT OF VALT MET JE MEDEWERKERS’
‘ALLES STAAT OF VALT MET JE MEDEWERKERS’

Het slagersvak zit Gerard Steltenpool hart en nieren; hij begon al in de slagerij toen hij 15 jaar was. De ambachtelijke slagerij in Hoevelaken werd afgelopen zomer helemaal verbouwd. De winkel werd opener en transparanter, met een frisse en hypermoderne uitstraling. Wat bleef zijn de dorpse warmte en gezelligheid.  

Lees meer
'IK WIL NIEUWE SMAKEN EN COMBINATIES ONTDEKKEN!'
'IK WIL NIEUWE SMAKEN EN COMBINATIES ONTDEKKEN!'

Maurice Rutten is pas 25 jaar, maar al medevennoot van traiteur slagerij Jan Pinckaers, in het bourgondisch ingestelde Sint Geertruid. “Ik heb altijd gezegd dat ik een eigen zaak wilde. Dit is een prachtige kans!” De slager maakt bovendien originele en ambachtelijk gerechten. 

Lees meer
‘GEKKE NAMEN DOEN WONDEREN!’
‘GEKKE NAMEN DOEN WONDEREN!’

Marco Vreugdenhil, eigenaar van Slagerij Vreugdenhil is graag bezig met zijn assortiment. “Ik kijk altijd en overal om me heen; of het nu een viswinkel, slagerij, restaurant is. Als ik iets goeds zie, neem ik het op. Maar ik geef er wél altijd mijn eigen draai aan.” 

Lees meer
“RECEPTEN BEDENKEN WE DOOR MET ELKAAR TE SPARREN.”
“RECEPTEN BEDENKEN WE DOOR MET ELKAAR TE SPARREN.”

Herman van de Veer, visspecialist in het centrum van Oud Beijerland, houdt van goed eten; van mooie smaken en experimenteren met vis. Zo ontstaan originele producten als visbitterballen en tonijnburgers.  

Lees meer
"WIJ MAKEN VEEL ZELF"
"WIJ MAKEN VEEL ZELF"

Keurslager Hoogland is een echte dorpsslagerij met een dorps karakter. Het is er altijd gezellig. Ambachtelijk én modern, zo typeert Guus zijn bedrijf. Van de Hollandse Akerslootste gehaktbal naar het Oosterse Kip Saigon. 

Lees meer
"PULLED PORK IS HOT!"
"PULLED PORK IS HOT!"

Ook nu Keurslagerij Cees Mol in Goes middenin de hectiek van een grote verhuizing zit, loopt het in deslagerij op rolletjes. Er wordt veel zelfgemaakt: van salades tot vleeswaren, van worst tot rollades. Twee toppers uitgelicht.

Lees meer
WE BARSTEN VAN DE IDEEËN
WE BARSTEN VAN DE IDEEËN

Slager Jan Visschedijk noemt zichzelf een slager ‘van de koude grond’, ofwel ambachtelijk en authentiek. In de toonbank liggen ouderwetse smaken als balkenbrij en bloedworst, maar ook de lekkerste rollades en allerlei grillproducten. “Wij hebben echt een vleestoonbank,” zegt hij trots.

Lees meer
TRADITIE EN DIVERSITEIT
TRADITIE EN DIVERSITEIT

‘Op het dorp’ is Keurslager Brouwer vooral bekend als de rolladespecialist. “We maken ze nog steeds volgens het recept van opa Brouwer,” vertelt slager Dirk Korf trots. Traditie en innovatie gaan hand in hand in de slagerij op Urk: naast de rollades, met ‘de smaak van toen’, liggen de pizza’s in originele smaakcombinaties anno 2015.

Lees meer
ALLEEN GEZONDE, VERANTWOORDE PRODUCTEN
ALLEEN GEZONDE, VERANTWOORDE PRODUCTEN

Paul van Montfort, van Keurslagerij Montfort in Sittard, verkoopt sinds tweeënhalf jaar uitsluitend scharrelvlees: Livar, verantwoord rundvlees en Meije kip. Alles is vrij van gluten en E-621 komt er niet meer in. “We wilden een nieuwe weg inslaan,” verklaart hij.

Lees meer
TRADITIONEEL MET EEN MODERNE TWIST
TRADITIONEEL MET EEN MODERNE TWIST

De wortels van slagerij aan de Doezastraat 23a in Leiden gaan terug tot 1837, toen Arie van der Vooren een slagerij startte. Zijn nazaten zetten tot op de dag van vandaag het slagersbedrijf voort. Hoewel de historie bijna twee eeuwen teruggaat, is de huidige klantenkring jong en zelfbewust. ‘Zelf maken’ is het devies. 

Lees meer
FOCUS OP KWALITEIT EN VERNIEUWING
FOCUS OP KWALITEIT EN VERNIEUWING

Met 2 vestigingen en catering door heel Nederland is de Dorpsslagerij nauwelijks ‘dorps’ te noemen. Maar ambachtelijk zijn ze zeker. “We maken bijna alles zelf en hebben een eigen worstmakerij. Onze focus ligt op kwaliteit en vernieuwing.”

Lees meer
ARE YOU NUTS?
ARE YOU NUTS?

Dennis Gillissen is de achtste generatie in de slagerij, hofleverancier en sinds 1998 Keurslager.
Deze jonge ambachtelijke slager met lef staat altijd open voor vernieuwingen. Een slager die ook vis
verkoopt? Helemáál niet gek!

Lees meer
HEERLIJKE GEUR TREKT KLANTEN
HEERLIJKE GEUR TREKT KLANTEN

Keurslager Laus Klaver uit Noord Scharwoude startte in oktober met Meat&Meals, dagverse maaltijden uit de keuken van de slager. Betaalbaar, altijd dezelfde prijs, een uitgebreide keuze en vooral: smakelijk gekruid. Een schot in de roos.

Lees meer
UITBLINKEN IN KWALITEIT EN SERVICE
UITBLINKEN IN KWALITEIT EN SERVICE

,,Om je te onderscheiden van de supermarkt moet je uitblinken in kwaliteit en service. Ook het verhaal achter je product wordt steeds belangrijker.”

Lees meer
TRENDSETTERS IN OSS
TRENDSETTERS IN OSS

Slagerij Arie Zeegers is een vooruitstrevende slagerij in Oss. ,,We proberen de markt steeds voor te blijven en trendsettend te zijn.” Dat lukt: met smakelijke maaltijden, bijzondere tapas, en kwaliteitscatering.

Lees meer
PASSIE VOOR HET VAK
PASSIE VOOR HET VAK

Jetze Kamerling, Keurslager in Bodegraven, wil dat elke klant tevreden en het liefst lachend de winkel verlaat. “Mijn motto is: ‘Je moet de klant zó verwennen, dat ze nooit ergens anders willen wennen.”

Lees meer
PUUR EN AMBACHTELIJK
PUUR EN AMBACHTELIJK

Keurslagerij Spijkerman viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum. De slagersfamilie sleepte de afgelopen jaren vele prijzen in de wacht. Maar in het jubileumjaar is bewust gekozen om even niet mee te doen aan wedstrijden: het feestjaar staat in het teken van nieuwe producten en concepten.

Lees meer

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief