
Wildseizoen geopend
In deze periode is er volop aanbod van o.a. hert, zwijn, haas, fazant en eend. Wij hebben een aantal lekkere recepten voor u!
Het jachtseizoen in deze periode is vooral gericht op o.a. hert, zwijn, haas, fazant en eend. Vroeger werd dit traditioneel bepaald, maar in de meeste landen is dit tegenwoordig per wet bepaald. De periode waarin men niet kan jagen wordt de gesloten jachttijd genoemd. Deze periode valt vaak samen met het broedseizoen van de vogels en de dracht- en bronsttijd van ander wild. Incidenteel kan de jacht ook gesloten worden als de weersomstandigheden zeer slecht zijn (bijvoorbeeld als het koudegetal daalt tot onder de 85).Wij hebben een aantal lekkere recepten met diverse soorten wild, bijvoorbeeld;
- Filet de Sanglier, malse wildzwijn lapjes met een Bourgondische maaltijdsaus.
- Grieks Braadsleetje, wildzwijnfilet, uitjes, olijven en kruidencrème uit de oven.
- Herfst Goulash, heerlijke stoofpot met wild, spekjes en champignons.
- Wildtrio, bladerdeegflap met drie varianten wild, roerbakgroente en ham.
- Wilde flappen, bladerdeeghapjes met wildgehakt, uitjes een aioli.
- Eenden Braadsleetje, eendenborstfilet met mais, spekjes en een zoete honingsaus.
- Wildzwijn Quiche, een lekkere quiche met wildzwijnham, champignons en prei.