Vis van de maand: Tong

Vis van de maand: Tong

De bekendste en meest begeerde platvis is vis van de maand oktober.

Tong is en blijft een ware traktatie voor de liefhebber.
Er zijn meerdere soorten tong, verschillend van uiterlijk en smaak. De vis is makkelijk te herkennen: mooi ovaalrond met een ronde kop. De tong heeft een gepigmenteerde zijde (bruin tot donkerbruin) met onregelmatig verspreide vlekken en stippen. De onderkant is crèmekleurig.

Tong is een waardevolle vis voor de Nederlandse vissector. Door de populariteit van de vis is de vraag groot en dus iets duurder dan andere vissoorten. Toch is deze vis zijn prijskaartje absoluut waard.
Tong is een ware delicatesse en behoort tot een van de best smakende vissoorten ter wereld. De smaak is uniek, verfijnd en met recht een streling voor de tong te noemen. Van simpel en puur tot echte smaakexplosies, met tong kan je alle kanten op. Het visvlees van tong is stevig en de smaak is niet typisch vissig. Tong kan op verschillende manieren bereid worden: drogen, roken, stomen, bakken, grillen.

Kijk voor inspiratie eens naar onze recepten:
Fruitig Tongrolletje
Tongfilet met groentespaghetti

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Epos wenst u fijne kerstdagen met de lekkerste recepten

Epos wenst u fijne kerstdagen met de lekkerste recepten

Bekijk de heerlijke Epos recepten voor de feestdagen!

Epos introduceert kibbeling compleet

Epos introduceert kibbeling compleet

Perfecte kibbelingmix: gemaakt voor en door kenners. Als medewerker bij Volendammer Visspecialist Tom Tuijp was het bereiden van de kruidenmix voor op de kibbeling, dagelijkse kost voor Pascalle Veerman. Samen met visspecialisten ontwikkelde ze de perfecte kruidenmix: Epos Kibbeling Compleet. 
 

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief