Vis van de maand: Tong

Vis van de maand: Tong

De bekendste en meest begeerde platvis is vis van de maand oktober.

Tong is en blijft een ware traktatie voor de liefhebber.
Er zijn meerdere soorten tong, verschillend van uiterlijk en smaak. De vis is makkelijk te herkennen: mooi ovaalrond met een ronde kop. De tong heeft een gepigmenteerde zijde (bruin tot donkerbruin) met onregelmatig verspreide vlekken en stippen. De onderkant is crèmekleurig.

Tong is een waardevolle vis voor de Nederlandse vissector. Door de populariteit van de vis is de vraag groot en dus iets duurder dan andere vissoorten. Toch is deze vis zijn prijskaartje absoluut waard.
Tong is een ware delicatesse en behoort tot een van de best smakende vissoorten ter wereld. De smaak is uniek, verfijnd en met recht een streling voor de tong te noemen. Van simpel en puur tot echte smaakexplosies, met tong kan je alle kanten op. Het visvlees van tong is stevig en de smaak is niet typisch vissig. Tong kan op verschillende manieren bereid worden: drogen, roken, stomen, bakken, grillen.

Kijk voor inspiratie eens naar onze recepten:
Fruitig Tongrolletje
Tongfilet met groentespaghetti

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Mooie maaltijdsauzen voor het najaar!

Mooie maaltijdsauzen voor het najaar!

Na een mooie zomer met veel BBQ plezier is het tijd om te kijken naar het najaar. Want Epos inspireert je graag het hele jaar, of het nu zomer is of winter!

Verleng de zomer met heerlijke maaltijden!

Verleng de zomer met heerlijke maaltijden!

De zomervakantie is helaas alweer ten einde en door corona is ook niet iedereen richting het zonnige zuiden gereden. Gelukkig was het een heerlijke zomer in ons eigen land en werd de BBQ veelvuldig aangestoken in de Hollandse achtertuinen!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief