Vis van de maand: Tong

Vis van de maand: Tong

De bekendste en meest begeerde platvis is vis van de maand oktober.

Tong is en blijft een ware traktatie voor de liefhebber.
Er zijn meerdere soorten tong, verschillend van uiterlijk en smaak. De vis is makkelijk te herkennen: mooi ovaalrond met een ronde kop. De tong heeft een gepigmenteerde zijde (bruin tot donkerbruin) met onregelmatig verspreide vlekken en stippen. De onderkant is crèmekleurig.

Tong is een waardevolle vis voor de Nederlandse vissector. Door de populariteit van de vis is de vraag groot en dus iets duurder dan andere vissoorten. Toch is deze vis zijn prijskaartje absoluut waard.
Tong is een ware delicatesse en behoort tot een van de best smakende vissoorten ter wereld. De smaak is uniek, verfijnd en met recht een streling voor de tong te noemen. Van simpel en puur tot echte smaakexplosies, met tong kan je alle kanten op. Het visvlees van tong is stevig en de smaak is niet typisch vissig. Tong kan op verschillende manieren bereid worden: drogen, roken, stomen, bakken, grillen.

Kijk voor inspiratie eens naar onze recepten:
Fruitig Tongrolletje
Tongfilet met groentespaghetti

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
VAS beurs 2019

VAS beurs 2019

De Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS) organiseert een inspirerend slagersevenement. Het thema is 'vlees is een geschenk'. Bij Epos gaat het om meer dan smaak alleen. De mensen die bij Epos werken, weten hoe vlees het beste tot zijn recht komt en hoe je vlees nog extra kunt laten smaken door te combineren met kruidenmixen, marinades of sauzen. 

Verrassende Visrecepten

Verrassende Visrecepten

Op de Visbeurs in Bunschoten-Spakenburg heeft Epos een speciaal visreceptboekje uitgegeven. Dit boekje bevat 11 Visrecepten die door onze visspecialist Pascalle Veerman zijn bedacht.

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief