Vis van de maand: Tong

Vis van de maand: Tong

De bekendste en meest begeerde platvis is vis van de maand oktober.

Tong is en blijft een ware traktatie voor de liefhebber.
Er zijn meerdere soorten tong, verschillend van uiterlijk en smaak. De vis is makkelijk te herkennen: mooi ovaalrond met een ronde kop. De tong heeft een gepigmenteerde zijde (bruin tot donkerbruin) met onregelmatig verspreide vlekken en stippen. De onderkant is crèmekleurig.

Tong is een waardevolle vis voor de Nederlandse vissector. Door de populariteit van de vis is de vraag groot en dus iets duurder dan andere vissoorten. Toch is deze vis zijn prijskaartje absoluut waard.
Tong is een ware delicatesse en behoort tot een van de best smakende vissoorten ter wereld. De smaak is uniek, verfijnd en met recht een streling voor de tong te noemen. Van simpel en puur tot echte smaakexplosies, met tong kan je alle kanten op. Het visvlees van tong is stevig en de smaak is niet typisch vissig. Tong kan op verschillende manieren bereid worden: drogen, roken, stomen, bakken, grillen.

Kijk voor inspiratie eens naar onze recepten:
Fruitig Tongrolletje
Tongfilet met groentespaghetti

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Vakantie in eigen land met EPOS!

Vakantie in eigen land met EPOS!

De coronacrisis zorgt er komende zomer voor dat we massaal vakantie in eigen land gaan vieren. Of het nu Costa del achtertuin is, een huisje in Drenthe of op de camping aan de kust, veel Nederlanders kiezen ervoor deze zomer binnen de eigen landgrenzen te spenderen. En om de zomer nog een stukje aangenamer te maken staan de komende maanden bij EPOS in het teken van 'vakantie in eigen land!'

Een belegd broodje bij de vlees- of visspecialist!

Een belegd broodje bij de vlees- of visspecialist!

De coronatijd zorgt natuurlijk voor heel veel narigheid, maar ook zien we veel creatieve ideeën ontstaan in deze tijd. Versspecialisten bedenken mooie initiatieven en inspireren elkaar met allerlei concepten. Ook wij volgen dit met grote interesse en vinden het leuk om jullie een beetje te inspireren in deze coronatijd. Ooit wel eens nagedacht over belegde broodjes in jouw vitrine? Wij vertellen je waarom dit juist nu een mooie toevoeging kan zijn en hoe je dit aanpakt!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief