VIS VAN DE MAAND: Scholfilet

VIS VAN DE MAAND: Scholfilet

Deze maand staat de scholfilet in het zonnetje. Een echte Hollandse delicatesse! De schol is een magere vissoort met een neutrale smaak en daarom ook heel geschikt voor bijvoorbeeld kinderen of als eerste kennismaking met het eten van vis.

De schol kan heel gebakken worden, gefileerd bereid worden of als gevuld rolletje. Doordat de scholfilet in onze eigen kustwateren wordt gevangen, is dit een betaalbaar vissoort.
Het seizoen van de schol loopt van Koningsdag tot Sint Maarten (11 november), een lange periode om van deze smakelijke vis te genieten!
De schol leeft op de bodem van de zee, vlakbij de kust. De eerste zes weken na de geboorte zwemt de vis rechtop, daarna gaat de vis liggend proberen te zwemmen. Eén van de ogen schuift dan een stukje op, zodat beide ogen aan de bovenkant komen te liggen.

Epos heeft met deze vissoort weer lekkere recepten bedacht. Bijvoorbeeld de Smokey Schol, de scholfilet afgelakt met een BBQ saus met een rokerige smaak op een bedje van groente. Of wat dacht u van de Fruitige Scholfilet; op een bedje van aardappelschijfjes met een heerlijke smaak van mango en sinaasappel.

Onze rayon managers helpen u graag verder met deze recepten of nog meer inspiratie en ideeën!

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
VAS beurs 2019

VAS beurs 2019

De Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS) organiseert een inspirerend slagersevenement. Het thema is 'vlees is een geschenk'. Bij Epos gaat het om meer dan smaak alleen. De mensen die bij Epos werken, weten hoe vlees het beste tot zijn recht komt en hoe je vlees nog extra kunt laten smaken door te combineren met kruidenmixen, marinades of sauzen. 

Verrassende Visrecepten

Verrassende Visrecepten

Op de Visbeurs in Bunschoten-Spakenburg heeft Epos een speciaal visreceptboekje uitgegeven. Dit boekje bevat 11 Visrecepten die door onze visspecialist Pascalle Veerman zijn bedacht.

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief