VIS VAN DE MAAND: Scholfilet

VIS VAN DE MAAND: Scholfilet

Deze maand staat de scholfilet in het zonnetje. Een echte Hollandse delicatesse! De schol is een magere vissoort met een neutrale smaak en daarom ook heel geschikt voor bijvoorbeeld kinderen of als eerste kennismaking met het eten van vis.

De schol kan heel gebakken worden, gefileerd bereid worden of als gevuld rolletje. Doordat de scholfilet in onze eigen kustwateren wordt gevangen, is dit een betaalbaar vissoort.
Het seizoen van de schol loopt van Koningsdag tot Sint Maarten (11 november), een lange periode om van deze smakelijke vis te genieten!
De schol leeft op de bodem van de zee, vlakbij de kust. De eerste zes weken na de geboorte zwemt de vis rechtop, daarna gaat de vis liggend proberen te zwemmen. Eén van de ogen schuift dan een stukje op, zodat beide ogen aan de bovenkant komen te liggen.

Epos heeft met deze vissoort weer lekkere recepten bedacht. Bijvoorbeeld de Smokey Schol, de scholfilet afgelakt met een BBQ saus met een rokerige smaak op een bedje van groente. Of wat dacht u van de Fruitige Scholfilet; op een bedje van aardappelschijfjes met een heerlijke smaak van mango en sinaasappel.

Onze rayon managers helpen u graag verder met deze recepten of nog meer inspiratie en ideeën!

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Verras jouw klant met Simply Spices!

Verras jouw klant met Simply Spices!

Speciaal voor deze zomer hebben we met onze Simply Spices kruidenmixen een speciale zomeractie! Verras je klant en laat ze kennismaken met deze kruiden!

Vakantie in eigen land met EPOS!

Vakantie in eigen land met EPOS!

De coronacrisis zorgt er komende zomer voor dat we massaal vakantie in eigen land gaan vieren. Of het nu Costa del achtertuin is, een huisje in Drenthe of op de camping aan de kust, veel Nederlanders kiezen ervoor deze zomer binnen de eigen landgrenzen te spenderen. En om de zomer nog een stukje aangenamer te maken staan de komende maanden bij EPOS in het teken van 'vakantie in eigen land!'

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief