Vis van de maand: Poon

Vis van de maand: Poon

Poon is vis van de maand november! Deze prachtige vis trekt met zijn rode kleur en aparte kop gelijk je aandacht.
 

Poon komt van lekker dichtbij, de Noordzee is namelijk perfect leefgebied voor de poon. Ponen tasten met hun vinstralen de zeebodem af op zoek naar voedsel, zoals garnalen, wormpjes en kleine vissen. Ponen leven daarom ook dicht bij de kust, op tien tot zestig meter diepte.

Het vlees van de poon is geliefd om zijn fijne, diepe en garnaalachtige smaak. Het vlees is bovendien ook nog eens lekker stevig en wordt mooi vastgehouden door het vel. Poon is daarmee een van de makkelijkste vissen om te bakken. Maar ook garen in de oven of koken in de soeppan is bij deze vis een goed idee.

Op poon wordt vaak nog niet specifiek gevist, poon is bijvangst. Wel neemt de vraag naar deze vis toe en groeit deze markt. Wanneer je dus poon eet, eet je niet alleen een heerlijk stukje vis, maar ga je ook verspilling van lekkere lokale vis tegen. En ondanks zijn steeds grotere populariteit is de poon nog niet overbevist. Daarbij is poon een snelgroeiende soort en kun je dus met een gerust hart genieten van dit fijne visje uit eigen Noordzee.

Probeer eens onze Meesterlijke Poon Pakketjes of Meesterlijke Poon in Zuurkool of kijk eens in onze receptendatabase.
Delen
Meer nieuws

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

BRC Certificaat

BRC Certificaat

Begin 2019 heeft Epos wederom het BRC certificaat behaald.
Het borgen van de voedselveiligheid is cruciaal voor Epos en de foodsector. Daarvoor vinden op regelmatige basis audits plaats. De keuringen bij Epos vonden wederom succesvol plaats en de volgende certificeringen staan online.
 

Nieuw: TokTok Saus

Nieuw: TokTok Saus

Proef nu onze nieuwe pittige saus, TokTok!

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief