Vis van de maand: Poon

Vis van de maand: Poon

Poon is vis van de maand november! Deze prachtige vis trekt met zijn rode kleur en aparte kop gelijk je aandacht.
 

Poon komt van lekker dichtbij, de Noordzee is namelijk perfect leefgebied voor de poon. Ponen tasten met hun vinstralen de zeebodem af op zoek naar voedsel, zoals garnalen, wormpjes en kleine vissen. Ponen leven daarom ook dicht bij de kust, op tien tot zestig meter diepte.

Het vlees van de poon is geliefd om zijn fijne, diepe en garnaalachtige smaak. Het vlees is bovendien ook nog eens lekker stevig en wordt mooi vastgehouden door het vel. Poon is daarmee een van de makkelijkste vissen om te bakken. Maar ook garen in de oven of koken in de soeppan is bij deze vis een goed idee.

Op poon wordt vaak nog niet specifiek gevist, poon is bijvangst. Wel neemt de vraag naar deze vis toe en groeit deze markt. Wanneer je dus poon eet, eet je niet alleen een heerlijk stukje vis, maar ga je ook verspilling van lekkere lokale vis tegen. En ondanks zijn steeds grotere populariteit is de poon nog niet overbevist. Daarbij is poon een snelgroeiende soort en kun je dus met een gerust hart genieten van dit fijne visje uit eigen Noordzee.

Probeer eens onze Meesterlijke Poon Pakketjes of Meesterlijke Poon in Zuurkool of kijk eens in onze receptendatabase.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Simply Spices steunt de versspecialist

Simply Spices steunt de versspecialist

Bij Epos zijn wij ons ervan bewust, dat deze Corona crisis een lastige periode is voor de versspecialist. Daarom start Epos een social media campagne om de consument te vragen de versspecialisten in hun omgeving te steunen.
 

Partrick Gronert nieuwe Epos Rayonmanager Brabant en Limburg

Partrick Gronert nieuwe Epos Rayonmanager Brabant en Limburg

Vanaf februari is Patrick Gronert bij Epos gestart als Rayonmanager Brabant en Limburg. Patrick heeft de overstap van Bieze Foodservice naar Epos gemaakt.
 

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief