Vis van de maand: Poon

Vis van de maand: Poon

Poon is vis van de maand november! Deze prachtige vis trekt met zijn rode kleur en aparte kop gelijk je aandacht.
 

Poon komt van lekker dichtbij, de Noordzee is namelijk perfect leefgebied voor de poon. Ponen tasten met hun vinstralen de zeebodem af op zoek naar voedsel, zoals garnalen, wormpjes en kleine vissen. Ponen leven daarom ook dicht bij de kust, op tien tot zestig meter diepte.

Het vlees van de poon is geliefd om zijn fijne, diepe en garnaalachtige smaak. Het vlees is bovendien ook nog eens lekker stevig en wordt mooi vastgehouden door het vel. Poon is daarmee een van de makkelijkste vissen om te bakken. Maar ook garen in de oven of koken in de soeppan is bij deze vis een goed idee.

Op poon wordt vaak nog niet specifiek gevist, poon is bijvangst. Wel neemt de vraag naar deze vis toe en groeit deze markt. Wanneer je dus poon eet, eet je niet alleen een heerlijk stukje vis, maar ga je ook verspilling van lekkere lokale vis tegen. En ondanks zijn steeds grotere populariteit is de poon nog niet overbevist. Daarbij is poon een snelgroeiende soort en kun je dus met een gerust hart genieten van dit fijne visje uit eigen Noordzee.

Probeer eens onze Meesterlijke Poon Pakketjes of Meesterlijke Poon in Zuurkool of kijk eens in onze receptendatabase.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Vakantie in eigen land met EPOS!

Vakantie in eigen land met EPOS!

De coronacrisis zorgt er komende zomer voor dat we massaal vakantie in eigen land gaan vieren. Of het nu Costa del achtertuin is, een huisje in Drenthe of op de camping aan de kust, veel Nederlanders kiezen ervoor deze zomer binnen de eigen landgrenzen te spenderen. En om de zomer nog een stukje aangenamer te maken staan de komende maanden bij EPOS in het teken van 'vakantie in eigen land!'

Een belegd broodje bij de vlees- of visspecialist!

Een belegd broodje bij de vlees- of visspecialist!

De coronatijd zorgt natuurlijk voor heel veel narigheid, maar ook zien we veel creatieve ideeën ontstaan in deze tijd. Versspecialisten bedenken mooie initiatieven en inspireren elkaar met allerlei concepten. Ook wij volgen dit met grote interesse en vinden het leuk om jullie een beetje te inspireren in deze coronatijd. Ooit wel eens nagedacht over belegde broodjes in jouw vitrine? Wij vertellen je waarom dit juist nu een mooie toevoeging kan zijn en hoe je dit aanpakt!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief