VIS VAN DE MAAND: Paling

VIS VAN DE MAAND: Paling

Deze maand is de paling door de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten gekozen als vissoort van de maand. Epos heeft een aantal lekkere recepten ontwikkeld met de paling, zoals deze heerlijke Pastasalade!

Paling is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens gezond omdat het zogenaamde omega 3-vetzuren bevat. De paling kan op meerdere manieren bereid worden, zoals bakken, roken of stoven. Om de consumenten te voorzien van minimaal één keer per week vette vis deze maand, heeft Epos verschillende recepten met de paling ontwikkeld.

Zoals een heerlijk Pitabroodje met paling, bosui, zongedroogde tomaatjes en Tortillasaus. Of een lekkere Pastasalade met paling, zongedroogde tomaatjes en Bistrosaus Tomaten Salsa. Of een mooi recept, ook leuk als verrassing voor Moederdag, Paling Quiche met prei en Thaise-Currysaus.

De paling is een straalvinnige vis die ook wel aal genoemd wordt. De paling heeft een bruin tot grijsachtige kleur en heeft een langwerpig lichaam dat wel een meter lang kan worden. Paling komt voor in de grote delen van Europa en is een echte bodembewoner. 's Nachts is de paling actief en overdag houdt hij zich schuil.

Voor meer inspiratie raadpleeg onze receptendatabase en laat u inspireren! 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Epos introduceert kibbeling compleet

Epos introduceert kibbeling compleet

Perfecte kibbelingmix: gemaakt voor en door kenners. Als medewerker bij Volendammer Visspecialist Tom Tuijp was het bereiden van de kruidenmix voor op de kibbeling, dagelijkse kost voor Pascalle Veerman. Samen met visspecialisten ontwikkelde ze de perfecte kruidenmix: Epos Kibbeling Compleet. 
 

Keurslager Vlogman en de speciale cadeauverpakking van Simply Spices

Keurslager Vlogman en de speciale cadeauverpakking van Simply Spices

Simply Spices heeft nu speciaal voor de feestdagen een cadeauverpakking voor de heerlijke Simply Spices kruidenmixen.
Het is makkelijk om in elkaar te zetten en leuk om weg te geven. Keurslager Vlogman heeft het al getest en vertelt je er graag meer over in de video.

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief