VIS VAN DE MAAND: Paling

VIS VAN DE MAAND: Paling

Deze maand is de paling door de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten gekozen als vissoort van de maand. Epos heeft een aantal lekkere recepten ontwikkeld met de paling, zoals deze heerlijke Pastasalade!

Paling is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens gezond omdat het zogenaamde omega 3-vetzuren bevat. De paling kan op meerdere manieren bereid worden, zoals bakken, roken of stoven. Om de consumenten te voorzien van minimaal één keer per week vette vis deze maand, heeft Epos verschillende recepten met de paling ontwikkeld.

Zoals een heerlijk Pitabroodje met paling, bosui, zongedroogde tomaatjes en Tortillasaus. Of een lekkere Pastasalade met paling, zongedroogde tomaatjes en Bistrosaus Tomaten Salsa. Of een mooi recept, ook leuk als verrassing voor Moederdag, Paling Quiche met prei en Thaise-Currysaus.

De paling is een straalvinnige vis die ook wel aal genoemd wordt. De paling heeft een bruin tot grijsachtige kleur en heeft een langwerpig lichaam dat wel een meter lang kan worden. Paling komt voor in de grote delen van Europa en is een echte bodembewoner. 's Nachts is de paling actief en overdag houdt hij zich schuil.

Voor meer inspiratie raadpleeg onze receptendatabase en laat u inspireren! 
Delen
Meer nieuws

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Vis van de maand: Poon

Vis van de maand: Poon

Poon is vis van de maand november! Deze prachtige vis trekt met zijn rode kleur en aparte kop gelijk je aandacht.
 

Epos introduceert exclusief kruidenassortiment voor de versspecialist

Epos introduceert exclusief kruidenassortiment voor de versspecialist

Epos introduceert een unieke lijn van vijftien kwalitatief hoogwaardige allergeenveilige kruidenmixen, verpakt in een speciaal bewaarblikje en allen met een unieke smaaksensatie én combinatie.
 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief