VIS VAN DE MAAND: Paling

VIS VAN DE MAAND: Paling

Deze maand is de paling door de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten gekozen als vissoort van de maand. Epos heeft een aantal lekkere recepten ontwikkeld met de paling, zoals deze heerlijke Pastasalade!

Paling is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens gezond omdat het zogenaamde omega 3-vetzuren bevat. De paling kan op meerdere manieren bereid worden, zoals bakken, roken of stoven. Om de consumenten te voorzien van minimaal één keer per week vette vis deze maand, heeft Epos verschillende recepten met de paling ontwikkeld.

Zoals een heerlijk Pitabroodje met paling, bosui, zongedroogde tomaatjes en Tortillasaus. Of een lekkere Pastasalade met paling, zongedroogde tomaatjes en Bistrosaus Tomaten Salsa. Of een mooi recept, ook leuk als verrassing voor Moederdag, Paling Quiche met prei en Thaise-Currysaus.

De paling is een straalvinnige vis die ook wel aal genoemd wordt. De paling heeft een bruin tot grijsachtige kleur en heeft een langwerpig lichaam dat wel een meter lang kan worden. Paling komt voor in de grote delen van Europa en is een echte bodembewoner. 's Nachts is de paling actief en overdag houdt hij zich schuil.

Voor meer inspiratie raadpleeg onze receptendatabase en laat u inspireren! 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Verras jouw klant met Simply Spices!

Verras jouw klant met Simply Spices!

Speciaal voor deze zomer hebben we met onze Simply Spices kruidenmixen een speciale zomeractie! Verras je klant en laat ze kennismaken met deze kruiden!

Vakantie in eigen land met EPOS!

Vakantie in eigen land met EPOS!

De coronacrisis zorgt er komende zomer voor dat we massaal vakantie in eigen land gaan vieren. Of het nu Costa del achtertuin is, een huisje in Drenthe of op de camping aan de kust, veel Nederlanders kiezen ervoor deze zomer binnen de eigen landgrenzen te spenderen. En om de zomer nog een stukje aangenamer te maken staan de komende maanden bij EPOS in het teken van 'vakantie in eigen land!'

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief