VIS VAN DE MAAND: Paling

VIS VAN DE MAAND: Paling

Deze maand is de paling door de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten gekozen als vissoort van de maand. Epos heeft een aantal lekkere recepten ontwikkeld met de paling, zoals deze heerlijke Pastasalade!

Paling is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens gezond omdat het zogenaamde omega 3-vetzuren bevat. De paling kan op meerdere manieren bereid worden, zoals bakken, roken of stoven. Om de consumenten te voorzien van minimaal één keer per week vette vis deze maand, heeft Epos verschillende recepten met de paling ontwikkeld.

Zoals een heerlijk Pitabroodje met paling, bosui, zongedroogde tomaatjes en Tortillasaus. Of een lekkere Pastasalade met paling, zongedroogde tomaatjes en Bistrosaus Tomaten Salsa. Of een mooi recept, ook leuk als verrassing voor Moederdag, Paling Quiche met prei en Thaise-Currysaus.

De paling is een straalvinnige vis die ook wel aal genoemd wordt. De paling heeft een bruin tot grijsachtige kleur en heeft een langwerpig lichaam dat wel een meter lang kan worden. Paling komt voor in de grote delen van Europa en is een echte bodembewoner. 's Nachts is de paling actief en overdag houdt hij zich schuil.

Voor meer inspiratie raadpleeg onze receptendatabase en laat u inspireren! 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Evenement: Epos S(ch)lagersfest

Evenement: Epos S(ch)lagersfest

In september en oktober gaat het Epos S(ch)lagersfest van start!
Dit ludieke en laagdrempelige evenement houdt in: het állerlekkerste broodje Duitse curryworst voor uw klanten en de nodige aankleding voor in uw zaak!

Aankondiging: visbeurs 2019

Aankondiging: visbeurs 2019

Op maandag 7 oktober vindt de Visbeurs plaats. Rayonmanager Pascalle Veerman is als visspecialist aanwezig op de beursstand van Epos. Tevens onthullen we nieuwe smaken. Ook binnen het assortiment Simply Spices komt uitbreiding: kruidenmix voor garnalen.
We begrijpen dat u uitkijkt naar nieuwe smaken, zoals een vis naar water snakt! Dus kom proeven!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief