Vis van de maand: MOSSELEN

Vis van de maand: MOSSELEN

In de maand september staan de mosselen centraal. Epos heeft een aantal lekkere recepten ontwikkeld met deze schelpdieren!

In de maand september staan de mosselen centraal. Epos heeft een aantal lekkere recepten ontwikkeld met deze schelpdieren!

De mossel is een van de algemeenste diersoorten aan de Nederlandse en Belgische kust. In Nederland komen kweekmosselen o.a. voor in twee gebieden: de Oosterschelde en de Waddenzee, waarbij op dit moment de Waddenzee de grootste producent is van kweekmosselen, ook wel mosselzaad genoemd. 

Mossels zijn als 'zeevrucht' een bekend ingrediënt, ze bevatten eiwitten, mineralen, vitaminen, fosfor, ijzer, jodium en seleen. Met 1% is het vetgehalte te verwaarlozen.

Het mosselseizoen loopt van half juli tot half april, dus niet alleen tijdens maanden met een 'R' zoals vroeger wel beweerd werd. 

Epos heeft een aantal lekkere recepten samengesteld; 
Delen
Meer nieuws

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Nieuw! Epos Vloeibare Jus Kant & Klaar

Nieuw! Epos Vloeibare Jus Kant & Klaar

Nieuw van Epos: Vloeibare Jus Kant & Klaar. Dit is de échte jus met een (h)eerlijke authentieke smaak. Direct te gebruiken. 

Tip: promoot Simply Spices als cadeau voor Vaderdag

Tip: promoot Simply Spices als cadeau voor Vaderdag

De komende tien dagen gaat Nederland massaal op zoek naar een cadeau voor Vaderdag. Spring daar op in met het exclusieve assortiment van Simply Spices.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief