Vis van de maand: MOSSELEN

Vis van de maand: MOSSELEN

In de maand september staan de mosselen centraal. Epos heeft een aantal lekkere recepten ontwikkeld met deze schelpdieren!

In de maand september staan de mosselen centraal. Epos heeft een aantal lekkere recepten ontwikkeld met deze schelpdieren!

De mossel is een van de algemeenste diersoorten aan de Nederlandse en Belgische kust. In Nederland komen kweekmosselen o.a. voor in twee gebieden: de Oosterschelde en de Waddenzee, waarbij op dit moment de Waddenzee de grootste producent is van kweekmosselen, ook wel mosselzaad genoemd. 

Mossels zijn als 'zeevrucht' een bekend ingrediënt, ze bevatten eiwitten, mineralen, vitaminen, fosfor, ijzer, jodium en seleen. Met 1% is het vetgehalte te verwaarlozen.

Het mosselseizoen loopt van half juli tot half april, dus niet alleen tijdens maanden met een 'R' zoals vroeger wel beweerd werd. 

Epos heeft een aantal lekkere recepten samengesteld; 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Ad Kuijf is met pensioen

Ad Kuijf is met pensioen

Tijdens de afscheidsreceptie op 13 februari jl. zijn mooie woorden gesproken. Epos wil Ad Kuijf hartelijk danken voor alle jaren van samenwerking. 

Nieuw! Epos Marinade Specialties Brochure

Nieuw! Epos Marinade Specialties Brochure

Epos levert al jaar en dag de heerlijkste marinades die zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de versspecialist. Elk jaar ontwikkelen wij voor de versbranche nieuwe en smaakvolle marinades om het verschil te maken richting de consument.

 

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief