Vis van de maand: MOSSELEN

Vis van de maand: MOSSELEN

In de maand september staan de mosselen centraal. Epos heeft een aantal lekkere recepten ontwikkeld met deze schelpdieren!

In de maand september staan de mosselen centraal. Epos heeft een aantal lekkere recepten ontwikkeld met deze schelpdieren!

De mossel is een van de algemeenste diersoorten aan de Nederlandse en Belgische kust. In Nederland komen kweekmosselen o.a. voor in twee gebieden: de Oosterschelde en de Waddenzee, waarbij op dit moment de Waddenzee de grootste producent is van kweekmosselen, ook wel mosselzaad genoemd. 

Mossels zijn als 'zeevrucht' een bekend ingrediënt, ze bevatten eiwitten, mineralen, vitaminen, fosfor, ijzer, jodium en seleen. Met 1% is het vetgehalte te verwaarlozen.

Het mosselseizoen loopt van half juli tot half april, dus niet alleen tijdens maanden met een 'R' zoals vroeger wel beweerd werd. 

Epos heeft een aantal lekkere recepten samengesteld; 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Evenement: Epos S(ch)lagersfest

Evenement: Epos S(ch)lagersfest

In september en oktober gaat het Epos S(ch)lagersfest van start!
Dit ludieke en laagdrempelige evenement houdt in: het állerlekkerste broodje Duitse curryworst voor uw klanten en de nodige aankleding voor in uw zaak!

Aankondiging: visbeurs 2019

Aankondiging: visbeurs 2019

Op maandag 7 oktober vindt de Visbeurs plaats. Rayonmanager Pascalle Veerman is als visspecialist aanwezig op de beursstand van Epos. Tevens onthullen we nieuwe smaken. Ook binnen het assortiment Simply Spices komt uitbreiding: kruidenmix voor garnalen.
We begrijpen dat u uitkijkt naar nieuwe smaken, zoals een vis naar water snakt! Dus kom proeven!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief