Vis van de maand: Makreel

Vis van de maand: Makreel

Met de zomer op komst is het de maand van de makreel.
Deze zomervis is een echte delicatesse en de culinaire mogelijkheden zijn ongekend.
 
 

Met de zomer op komst is het de maand van de makreel. Deze zomervis is een echte delicatesse in Nederland en op zijn best in de zomerperiode.
Makreel is een vette vissoort. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel is een veelzijdige vis en kan op verschillende manieren bereidt worden. Naast gerookte makreel is ook gegrilde, gebakken en gestoomde makreel het proberen waard.
Makreel is vol van smaak en populair op een broodje, in een salade of op een toastje. Maar er kan nog veel meer met makreel. Door het hoge vetgehalte combineert makreel uitstekend met iets zuurs, zoals wijn, azijn, mierikswortel of mosterd. Met makreel zijn de culinaire mogelijkheden ongekend.
Bekijk voor inspiratie eens naar deze recepten Makreel Salade Zeewier of Makreelfilet di Nocci.
Delen
Meer nieuws

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Epos S(ch)lagerfest

Epos S(ch)lagerfest

De hele maand oktober staat bij Epos in het teken van het állerlekkerste broodje Duitse curryworst.

Slavakto 2018

Slavakto 2018

Op maandag 5 en dinsdag 6 november staat Epos op de Slavakto met en grote onthulling.
Zorg dat u hierbij aanwezig bent. Locatie: Jaarbeurs Utrecht, standnummer B030.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief