Vis van de maand: Makreel

Vis van de maand: Makreel

Met de zomer op komst is het de maand van de makreel.
Deze zomervis is een echte delicatesse en de culinaire mogelijkheden zijn ongekend.
 
 

Met de zomer op komst is het de maand van de makreel. Deze zomervis is een echte delicatesse in Nederland en op zijn best in de zomerperiode.
Makreel is een vette vissoort. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel is een veelzijdige vis en kan op verschillende manieren bereidt worden. Naast gerookte makreel is ook gegrilde, gebakken en gestoomde makreel het proberen waard.
Makreel is vol van smaak en populair op een broodje, in een salade of op een toastje. Maar er kan nog veel meer met makreel. Door het hoge vetgehalte combineert makreel uitstekend met iets zuurs, zoals wijn, azijn, mierikswortel of mosterd. Met makreel zijn de culinaire mogelijkheden ongekend.
Bekijk voor inspiratie eens naar deze recepten Makreel Salade Zeewier of Makreelfilet di Nocci.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Vakantie in eigen land met EPOS!

Vakantie in eigen land met EPOS!

De coronacrisis zorgt er komende zomer voor dat we massaal vakantie in eigen land gaan vieren. Of het nu Costa del achtertuin is, een huisje in Drenthe of op de camping aan de kust, veel Nederlanders kiezen ervoor deze zomer binnen de eigen landgrenzen te spenderen. En om de zomer nog een stukje aangenamer te maken staan de komende maanden bij EPOS in het teken van 'vakantie in eigen land!'

Een belegd broodje bij de vlees- of visspecialist!

Een belegd broodje bij de vlees- of visspecialist!

De coronatijd zorgt natuurlijk voor heel veel narigheid, maar ook zien we veel creatieve ideeën ontstaan in deze tijd. Versspecialisten bedenken mooie initiatieven en inspireren elkaar met allerlei concepten. Ook wij volgen dit met grote interesse en vinden het leuk om jullie een beetje te inspireren in deze coronatijd. Ooit wel eens nagedacht over belegde broodjes in jouw vitrine? Wij vertellen je waarom dit juist nu een mooie toevoeging kan zijn en hoe je dit aanpakt!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief