Vis van de maand: Makreel

Vis van de maand: Makreel

Met de zomer op komst is het de maand van de makreel.
Deze zomervis is een echte delicatesse en de culinaire mogelijkheden zijn ongekend.
 
 

Met de zomer op komst is het de maand van de makreel. Deze zomervis is een echte delicatesse in Nederland en op zijn best in de zomerperiode.
Makreel is een vette vissoort. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel is een veelzijdige vis en kan op verschillende manieren bereidt worden. Naast gerookte makreel is ook gegrilde, gebakken en gestoomde makreel het proberen waard.
Makreel is vol van smaak en populair op een broodje, in een salade of op een toastje. Maar er kan nog veel meer met makreel. Door het hoge vetgehalte combineert makreel uitstekend met iets zuurs, zoals wijn, azijn, mierikswortel of mosterd. Met makreel zijn de culinaire mogelijkheden ongekend.
Bekijk voor inspiratie eens naar deze recepten Makreel Salade Zeewier of Makreelfilet di Nocci.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Epos introduceert kibbeling compleet

Epos introduceert kibbeling compleet

Perfecte kibbelingmix: gemaakt voor en door kenners. Als medewerker bij Volendammer Visspecialist Tom Tuijp was het bereiden van de kruidenmix voor op de kibbeling, dagelijkse kost voor Pascalle Veerman. Samen met visspecialisten ontwikkelde ze de perfecte kruidenmix: Epos Kibbeling Compleet. 
 

Keurslager Vlogman en de speciale cadeauverpakking van Simply Spices

Keurslager Vlogman en de speciale cadeauverpakking van Simply Spices

Simply Spices heeft nu speciaal voor de feestdagen een cadeauverpakking voor de heerlijke Simply Spices kruidenmixen.
Het is makkelijk om in elkaar te zetten en leuk om weg te geven. Keurslager Vlogman heeft het al getest en vertelt je er graag meer over in de video.

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief