Vis van de maand: Makreel

Vis van de maand: Makreel

Met de zomer op komst is het de maand van de makreel.
Deze zomervis is een echte delicatesse en de culinaire mogelijkheden zijn ongekend.
 
 

Met de zomer op komst is het de maand van de makreel. Deze zomervis is een echte delicatesse in Nederland en op zijn best in de zomerperiode.
Makreel is een vette vissoort. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel is een veelzijdige vis en kan op verschillende manieren bereidt worden. Naast gerookte makreel is ook gegrilde, gebakken en gestoomde makreel het proberen waard.
Makreel is vol van smaak en populair op een broodje, in een salade of op een toastje. Maar er kan nog veel meer met makreel. Door het hoge vetgehalte combineert makreel uitstekend met iets zuurs, zoals wijn, azijn, mierikswortel of mosterd. Met makreel zijn de culinaire mogelijkheden ongekend.
Bekijk voor inspiratie eens naar deze recepten Makreel Salade Zeewier of Makreelfilet di Nocci.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Mooie maaltijdsauzen voor het najaar!

Mooie maaltijdsauzen voor het najaar!

Na een mooie zomer met veel BBQ plezier is het tijd om te kijken naar het najaar. Want Epos inspireert je graag het hele jaar, of het nu zomer is of winter!

Verleng de zomer met heerlijke maaltijden!

Verleng de zomer met heerlijke maaltijden!

De zomervakantie is helaas alweer ten einde en door corona is ook niet iedereen richting het zonnige zuiden gereden. Gelukkig was het een heerlijke zomer in ons eigen land en werd de BBQ veelvuldig aangestoken in de Hollandse achtertuinen!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief