Vis van de maand: Kabeljauw/Skrei

Vis van de maand: Kabeljauw/Skrei

Wat haring is voor de Nederlanders, is kabeljauw voor de Noren: een echte traktatie!

Kabeljauw heeft niet veel opsmuk nodig. Deze vis is daarom de ideale keuze als u een makkelijk en snel te bereiden visrecept zoekt. Verse kabeljauw proeft fijn en delicaat en heeft een losse structuur. Met slechts een paar smaakmakers (peper, zout, peterselie) zet u al een heerlijk kabeljauwgerecht op tafel. Even bakken, grillen, koken of stoven en klaar is de kabeljauw. 

Kabeljauw is niet alleen lekker maar als magere vissoort ook erg gezond. Het biedt u bovendien een grote portie vitaminen en bouwstoffen. Kabeljauw zit tjokvol eiwitten, vitamine D, de beroemde omega 3 vetzuren en het mineraal selenium. Het is daarom een goede ondersteuner van het immuunsysteem, helpt bij de aanmaak van antioxidanten en werkt ontstekingsremmend. 

Probeer eens onze Koninklijke Kabeljauw, Thaise Kabeljauwcurry of kijk voor een ander overheerlijk recept in onze receptendatabase.

 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
VAS beurs 2019

VAS beurs 2019

De Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS) organiseert een inspirerend slagersevenement. Het thema is 'vlees is een geschenk'. Bij Epos gaat het om meer dan smaak alleen. De mensen die bij Epos werken, weten hoe vlees het beste tot zijn recht komt en hoe je vlees nog extra kunt laten smaken door te combineren met kruidenmixen, marinades of sauzen. 

Verrassende Visrecepten

Verrassende Visrecepten

Op de Visbeurs in Bunschoten-Spakenburg heeft Epos een speciaal visreceptboekje uitgegeven. Dit boekje bevat 11 Visrecepten die door onze visspecialist Pascalle Veerman zijn bedacht.

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief