Vis van de maand: Kabeljauw/Skrei

Vis van de maand: Kabeljauw/Skrei

Wat haring is voor de Nederlanders, is kabeljauw voor de Noren: een echte traktatie!

Kabeljauw heeft niet veel opsmuk nodig. Deze vis is daarom de ideale keuze als u een makkelijk en snel te bereiden visrecept zoekt. Verse kabeljauw proeft fijn en delicaat en heeft een losse structuur. Met slechts een paar smaakmakers (peper, zout, peterselie) zet u al een heerlijk kabeljauwgerecht op tafel. Even bakken, grillen, koken of stoven en klaar is de kabeljauw. 

Kabeljauw is niet alleen lekker maar als magere vissoort ook erg gezond. Het biedt u bovendien een grote portie vitaminen en bouwstoffen. Kabeljauw zit tjokvol eiwitten, vitamine D, de beroemde omega 3 vetzuren en het mineraal selenium. Het is daarom een goede ondersteuner van het immuunsysteem, helpt bij de aanmaak van antioxidanten en werkt ontstekingsremmend. 

Probeer eens onze Koninklijke Kabeljauw, Thaise Kabeljauwcurry of kijk voor een ander overheerlijk recept in onze receptendatabase.

 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Epos wenst u fijne kerstdagen met de lekkerste recepten

Epos wenst u fijne kerstdagen met de lekkerste recepten

Bekijk de heerlijke Epos recepten voor de feestdagen!

Epos introduceert kibbeling compleet

Epos introduceert kibbeling compleet

Perfecte kibbelingmix: gemaakt voor en door kenners. Als medewerker bij Volendammer Visspecialist Tom Tuijp was het bereiden van de kruidenmix voor op de kibbeling, dagelijkse kost voor Pascalle Veerman. Samen met visspecialisten ontwikkelde ze de perfecte kruidenmix: Epos Kibbeling Compleet. 
 

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief