VIS VAN DE MAAND: Kabeljauw

VIS VAN DE MAAND: Kabeljauw

De kabeljauw staat in november extra in de schijnwerpers. Misschien is dit wel het meest veelzijdige stukje vis: pocheren, wokken, bakken, frituren (lekkerbekje), het kan allemaal!

De kabeljauw kan maar liefst 150 centimeter lang worden, maar de gemiddelde lengte van de vis is zo'n 80-90 cm.
De volwassen vis heeft een olijfgroene en bruingevlekte rug, een witte buik en een lange kindraad.

De kabeljauw wordt ook wel vergeleken met het varken, met name omdat de vis écht helemaal verwerkt kan worden.
Zo worden de tongetjes bijvoorbeeld gezien als een ware lekkernij. Deze worden dan gefrituurt waardoor er een korst ontstaat met een heel zachte vulling die echt in je mond smelt. De koppen van de kabeljauw worden gespiest en in de openlucht gedroogd. Vervolgens worden ze naar de Afrikaanse westkust verscheept, waar ze een rijke bron van proteïne vormen. De eitjes vormen de basis voor een pasta die vergeleken kan worden met een Griekse tarama, een soort salade/spread van gemalen kuit. Uit de lever wordt levertraan gewonnen. En zelfs de ingewanden worden verwerkt tot voedsel voor pelsdieren of tot meststof.

En natuurlijk zijn er volop mogelijkheden met het 'vlees' van de kabeljauw. Met recht het meest veelzijdig stukje vis: pocheren, wokken, bakken, frituren (lekkerbekje), het kan allemaal!
Zo hebben wij bijvoorbeeld een gepocheerde kabeljauw in Kaasroomsaus uit de oven. Of een lekkere maaltijd met kabeljauw, gekruide rijst en een heerlijke India Maaltijdsaus. En voor wie niet kan kiezen tussen twee marinades, hebben we een lekkere tweeling kabeljauw.

Bekijk de recepten & laat u inspireren! Eetsmakelijk!
 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Evenement: Epos S(ch)lagersfest

Evenement: Epos S(ch)lagersfest

In september en oktober gaat het Epos S(ch)lagersfest van start!
Dit ludieke en laagdrempelige evenement houdt in: het állerlekkerste broodje Duitse curryworst voor uw klanten en de nodige aankleding voor in uw zaak!

Aankondiging: visbeurs 2019

Aankondiging: visbeurs 2019

Op maandag 7 oktober vindt de Visbeurs plaats. Rayonmanager Pascalle Veerman is als visspecialist aanwezig op de beursstand van Epos. Tevens onthullen we nieuwe smaken. Ook binnen het assortiment Simply Spices komt uitbreiding: kruidenmix voor garnalen.
We begrijpen dat u uitkijkt naar nieuwe smaken, zoals een vis naar water snakt! Dus kom proeven!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief