VIS VAN DE MAAND: Heilbot

VIS VAN DE MAAND: Heilbot

In de maand maart staat de vissoort Heilbot centraal. Een milde witvis die op meerdere manieren bereid kan worden.

De Heilbot is zowel rauw, als gebakken, gegrild of gefritueerd erg lekker. Ook als vulling in bladerdeeg of in een wrap is de Heilbot zeer geschikt. En door de milde smaak en zachte textuur is dit een ideaal visje voor kinderen.

Heilbot behoort tot de schollenfamilie. Deze platvis komt vooral in de Atlantsiche oceaan voor en is zeer zeldzaam aan de Nederlandse kust.
De Heilbot wordt ook wel 'reus van de zee' genoemd omdat deze maar liefst 4 meter lang kan worden met een gewicht van 320 kilo.
 
Epos heeft een aantal lekkere recepten met deze reus ontwikkeld:
  • Zoals een Gerookte Heilbot Salade met heerlijke Bistro Mango Chutneysaus.
  • Of wat dacht u van een Heilbot Saigon, omwikkeld met spek en overgoten met lekkere Saigonsaus.
  • En tot slot een Zoete Curry Heilbot, omwikkeld met Parmaham, rozijntjes en appelstukjes en gekruid met Curry-Lemon Kruiden 

Raadpleeg gerust onze receptendatabase en laat u inspireren!

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Mooie maaltijdsauzen voor het najaar!

Mooie maaltijdsauzen voor het najaar!

Na een mooie zomer met veel BBQ plezier is het tijd om te kijken naar het najaar. Want Epos inspireert je graag het hele jaar, of het nu zomer is of winter!

Verleng de zomer met heerlijke maaltijden!

Verleng de zomer met heerlijke maaltijden!

De zomervakantie is helaas alweer ten einde en door corona is ook niet iedereen richting het zonnige zuiden gereden. Gelukkig was het een heerlijke zomer in ons eigen land en werd de BBQ veelvuldig aangestoken in de Hollandse achtertuinen!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief