VIS VAN DE MAAND: Heilbot

VIS VAN DE MAAND: Heilbot

In de maand maart staat de vissoort Heilbot centraal. Een milde witvis die op meerdere manieren bereid kan worden.

De Heilbot is zowel rauw, als gebakken, gegrild of gefritueerd erg lekker. Ook als vulling in bladerdeeg of in een wrap is de Heilbot zeer geschikt. En door de milde smaak en zachte textuur is dit een ideaal visje voor kinderen.

Heilbot behoort tot de schollenfamilie. Deze platvis komt vooral in de Atlantsiche oceaan voor en is zeer zeldzaam aan de Nederlandse kust.
De Heilbot wordt ook wel 'reus van de zee' genoemd omdat deze maar liefst 4 meter lang kan worden met een gewicht van 320 kilo.
 
Epos heeft een aantal lekkere recepten met deze reus ontwikkeld:
  • Zoals een Gerookte Heilbot Salade met heerlijke Bistro Mango Chutneysaus.
  • Of wat dacht u van een Heilbot Saigon, omwikkeld met spek en overgoten met lekkere Saigonsaus.
  • En tot slot een Zoete Curry Heilbot, omwikkeld met Parmaham, rozijntjes en appelstukjes en gekruid met Curry-Lemon Kruiden 

Raadpleeg gerust onze receptendatabase en laat u inspireren!

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Verras jouw klant met Simply Spices!

Verras jouw klant met Simply Spices!

Speciaal voor deze zomer hebben we met onze Simply Spices kruidenmixen een speciale zomeractie! Verras je klant en laat ze kennismaken met deze kruiden!

Vakantie in eigen land met EPOS!

Vakantie in eigen land met EPOS!

De coronacrisis zorgt er komende zomer voor dat we massaal vakantie in eigen land gaan vieren. Of het nu Costa del achtertuin is, een huisje in Drenthe of op de camping aan de kust, veel Nederlanders kiezen ervoor deze zomer binnen de eigen landgrenzen te spenderen. En om de zomer nog een stukje aangenamer te maken staan de komende maanden bij EPOS in het teken van 'vakantie in eigen land!'

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief