VIS VAN DE MAAND: Heilbot

VIS VAN DE MAAND: Heilbot

In de maand maart staat de vissoort Heilbot centraal. Een milde witvis die op meerdere manieren bereid kan worden.

De Heilbot is zowel rauw, als gebakken, gegrild of gefritueerd erg lekker. Ook als vulling in bladerdeeg of in een wrap is de Heilbot zeer geschikt. En door de milde smaak en zachte textuur is dit een ideaal visje voor kinderen.

Heilbot behoort tot de schollenfamilie. Deze platvis komt vooral in de Atlantsiche oceaan voor en is zeer zeldzaam aan de Nederlandse kust.
De Heilbot wordt ook wel 'reus van de zee' genoemd omdat deze maar liefst 4 meter lang kan worden met een gewicht van 320 kilo.
 
Epos heeft een aantal lekkere recepten met deze reus ontwikkeld:
  • Zoals een Gerookte Heilbot Salade met heerlijke Bistro Mango Chutneysaus.
  • Of wat dacht u van een Heilbot Saigon, omwikkeld met spek en overgoten met lekkere Saigonsaus.
  • En tot slot een Zoete Curry Heilbot, omwikkeld met Parmaham, rozijntjes en appelstukjes en gekruid met Curry-Lemon Kruiden 

Raadpleeg gerust onze receptendatabase en laat u inspireren!

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Epos wenst u fijne kerstdagen met de lekkerste recepten

Epos wenst u fijne kerstdagen met de lekkerste recepten

Bekijk de heerlijke Epos recepten voor de feestdagen!

Epos introduceert kibbeling compleet

Epos introduceert kibbeling compleet

Perfecte kibbelingmix: gemaakt voor en door kenners. Als medewerker bij Volendammer Visspecialist Tom Tuijp was het bereiden van de kruidenmix voor op de kibbeling, dagelijkse kost voor Pascalle Veerman. Samen met visspecialisten ontwikkelde ze de perfecte kruidenmix: Epos Kibbeling Compleet. 
 

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief