VIS VAN DE MAAND: Tongfilet

VIS VAN DE MAAND: Tongfilet

In de maand december staat de vissoort Tongfilet centraal. Epos heeft hier lekkere recepten bij bedacht.
 
 

De tong is een bruin gevlekte platvis en kan ongeveer 70 cm lang worden. De tong wordt net als alle andere platvissen geboren als een 'gewone' vis met een oog aan beide zijden van het lichaam. De tong ondergaat, als hij net iets groter is dan 1 cm, een metamorfose tot platvis.

De kleinste tong wordt ook wel 'sliptong' genoemd. Een sliptong is zo klein dat hij gemakkelijk door de mazen van het net slipt. Sliptongen worden gevangen met een sleepnet.

Tong is het hele jaar door verkrijgbaar, maar op z’n best van juni tot januari. De periode waarin de tong het meest kuit schiet is van maart tot en met mei. Daarom heeft Epos voor de maand december een aantal heerlijke recepten ontwikkeld, namelijk; de Fruitige Tongrolletjes heerlijk met Babi-Chutneysaus, de Tong Tomaat en ook de gevulde vleestomaat met Tongfilet en Babi Chutneysaus is zeker een aanrader.
 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
VAS beurs 2019

VAS beurs 2019

De Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS) organiseert een inspirerend slagersevenement. Het thema is 'vlees is een geschenk'. Bij Epos gaat het om meer dan smaak alleen. De mensen die bij Epos werken, weten hoe vlees het beste tot zijn recht komt en hoe je vlees nog extra kunt laten smaken door te combineren met kruidenmixen, marinades of sauzen. 

Verrassende Visrecepten

Verrassende Visrecepten

Op de Visbeurs in Bunschoten-Spakenburg heeft Epos een speciaal visreceptboekje uitgegeven. Dit boekje bevat 11 Visrecepten die door onze visspecialist Pascalle Veerman zijn bedacht.

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief