't Witte Goud!

't Witte Goud!

Jaarlijks, de tweede donderdag van april start het aspergeseizoen!

De Nederlandse aspergecultuur is slechts honderd jaar oud. Na de Tweede Wereldoorlog is de aspergecultuur pas echt tot leven gekomen en wel in Noord-Limburg. Door de geschikte arme zandgronden en de beschikbaarheid van veel en goedkope arbeid in de vorm van voornamelijk grote Katholieke gezinnen, werd Zuidoost-Nederland het aspergegebied bij uitstek. Tegenwoordig is de asperge in elke Nederlandse provincie te vinden maar ligt het centrum nog steeds in Noord- en Midden-Limburg en Noord-Brabant. Nederlandse asperges worden met veel passie geproduceerd zodat je kunt blijven genieten van dit heerlijke seizoensproduct!

En lekker zijn ze zeker!
Op traditionele wijze met beenham en een heerlijk sausje of uit de oven met beenhamsaus en kruidencrème.
Asperges zijn ook erg lekker in deze pastasalade met kipfilet of verwerkt in een quiche met spekjes en kaasroomsaus.
De asperge doet het ook erg goed als vulling, bijvoorbeeld als mousse in een biefstukje of in een filetlapje. En in een rolletje kipfilet of kalfvlees.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie en inspiratie, neem dan contact op met uw rayon manager.
 
Delen
Meer nieuws

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Vis van de maand: Poon

Vis van de maand: Poon

Poon is vis van de maand november! Deze prachtige vis trekt met zijn rode kleur en aparte kop gelijk je aandacht.
 

Epos introduceert exclusief kruidenassortiment voor de versspecialist

Epos introduceert exclusief kruidenassortiment voor de versspecialist

Epos introduceert een unieke lijn van vijftien kwalitatief hoogwaardige allergeenveilige kruidenmixen, verpakt in een speciaal bewaarblikje en allen met een unieke smaaksensatie én combinatie.
 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief