't Witte Goud!

't Witte Goud!

Jaarlijks, de tweede donderdag van april start het aspergeseizoen!

De Nederlandse aspergecultuur is slechts honderd jaar oud. Na de Tweede Wereldoorlog is de aspergecultuur pas echt tot leven gekomen en wel in Noord-Limburg. Door de geschikte arme zandgronden en de beschikbaarheid van veel en goedkope arbeid in de vorm van voornamelijk grote Katholieke gezinnen, werd Zuidoost-Nederland het aspergegebied bij uitstek. Tegenwoordig is de asperge in elke Nederlandse provincie te vinden maar ligt het centrum nog steeds in Noord- en Midden-Limburg en Noord-Brabant. Nederlandse asperges worden met veel passie geproduceerd zodat je kunt blijven genieten van dit heerlijke seizoensproduct!

En lekker zijn ze zeker!
Op traditionele wijze met beenham en een heerlijk sausje of uit de oven met beenhamsaus en kruidencrème.
Asperges zijn ook erg lekker in deze pastasalade met kipfilet of verwerkt in een quiche met spekjes en kaasroomsaus.
De asperge doet het ook erg goed als vulling, bijvoorbeeld als mousse in een biefstukje of in een filetlapje. En in een rolletje kipfilet of kalfvlees.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie en inspiratie, neem dan contact op met uw rayon manager.
 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Mooie maaltijdsauzen voor het najaar!

Mooie maaltijdsauzen voor het najaar!

Na een mooie zomer met veel BBQ plezier is het tijd om te kijken naar het najaar. Want Epos inspireert je graag het hele jaar, of het nu zomer is of winter!

Verleng de zomer met heerlijke maaltijden!

Verleng de zomer met heerlijke maaltijden!

De zomervakantie is helaas alweer ten einde en door corona is ook niet iedereen richting het zonnige zuiden gereden. Gelukkig was het een heerlijke zomer in ons eigen land en werd de BBQ veelvuldig aangestoken in de Hollandse achtertuinen!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief