't Witte Goud!

't Witte Goud!

Jaarlijks, de tweede donderdag van april start het aspergeseizoen!

De Nederlandse aspergecultuur is slechts honderd jaar oud. Na de Tweede Wereldoorlog is de aspergecultuur pas echt tot leven gekomen en wel in Noord-Limburg. Door de geschikte arme zandgronden en de beschikbaarheid van veel en goedkope arbeid in de vorm van voornamelijk grote Katholieke gezinnen, werd Zuidoost-Nederland het aspergegebied bij uitstek. Tegenwoordig is de asperge in elke Nederlandse provincie te vinden maar ligt het centrum nog steeds in Noord- en Midden-Limburg en Noord-Brabant. Nederlandse asperges worden met veel passie geproduceerd zodat je kunt blijven genieten van dit heerlijke seizoensproduct!

En lekker zijn ze zeker!
Op traditionele wijze met beenham en een heerlijk sausje of uit de oven met beenhamsaus en kruidencrème.
Asperges zijn ook erg lekker in deze pastasalade met kipfilet of verwerkt in een quiche met spekjes en kaasroomsaus.
De asperge doet het ook erg goed als vulling, bijvoorbeeld als mousse in een biefstukje of in een filetlapje. En in een rolletje kipfilet of kalfvlees.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie en inspiratie, neem dan contact op met uw rayon manager.
 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Vakantie in eigen land met EPOS!

Vakantie in eigen land met EPOS!

De coronacrisis zorgt er komende zomer voor dat we massaal vakantie in eigen land gaan vieren. Of het nu Costa del achtertuin is, een huisje in Drenthe of op de camping aan de kust, veel Nederlanders kiezen ervoor deze zomer binnen de eigen landgrenzen te spenderen. En om de zomer nog een stukje aangenamer te maken staan de komende maanden bij EPOS in het teken van 'vakantie in eigen land!'

Een belegd broodje bij de vlees- of visspecialist!

Een belegd broodje bij de vlees- of visspecialist!

De coronatijd zorgt natuurlijk voor heel veel narigheid, maar ook zien we veel creatieve ideeën ontstaan in deze tijd. Versspecialisten bedenken mooie initiatieven en inspireren elkaar met allerlei concepten. Ook wij volgen dit met grote interesse en vinden het leuk om jullie een beetje te inspireren in deze coronatijd. Ooit wel eens nagedacht over belegde broodjes in jouw vitrine? Wij vertellen je waarom dit juist nu een mooie toevoeging kan zijn en hoe je dit aanpakt!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief