't Witte Goud!

't Witte Goud!

Jaarlijks, de tweede donderdag van april start het aspergeseizoen!

De Nederlandse aspergecultuur is slechts honderd jaar oud. Na de Tweede Wereldoorlog is de aspergecultuur pas echt tot leven gekomen en wel in Noord-Limburg. Door de geschikte arme zandgronden en de beschikbaarheid van veel en goedkope arbeid in de vorm van voornamelijk grote Katholieke gezinnen, werd Zuidoost-Nederland het aspergegebied bij uitstek. Tegenwoordig is de asperge in elke Nederlandse provincie te vinden maar ligt het centrum nog steeds in Noord- en Midden-Limburg en Noord-Brabant. Nederlandse asperges worden met veel passie geproduceerd zodat je kunt blijven genieten van dit heerlijke seizoensproduct!

En lekker zijn ze zeker!
Op traditionele wijze met beenham en een heerlijk sausje of uit de oven met beenhamsaus en kruidencrème.
Asperges zijn ook erg lekker in deze pastasalade met kipfilet of verwerkt in een quiche met spekjes en kaasroomsaus.
De asperge doet het ook erg goed als vulling, bijvoorbeeld als mousse in een biefstukje of in een filetlapje. En in een rolletje kipfilet of kalfvlees.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie en inspiratie, neem dan contact op met uw rayon manager.
 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Epos introduceert kibbeling compleet

Epos introduceert kibbeling compleet

Perfecte kibbelingmix: gemaakt voor en door kenners. Als medewerker bij Volendammer Visspecialist Tom Tuijp was het bereiden van de kruidenmix voor op de kibbeling, dagelijkse kost voor Pascalle Veerman. Samen met visspecialisten ontwikkelde ze de perfecte kruidenmix: Epos Kibbeling Compleet. 
 

Keurslager Vlogman en de speciale cadeauverpakking van Simply Spices

Keurslager Vlogman en de speciale cadeauverpakking van Simply Spices

Simply Spices heeft nu speciaal voor de feestdagen een cadeauverpakking voor de heerlijke Simply Spices kruidenmixen.
Het is makkelijk om in elkaar te zetten en leuk om weg te geven. Keurslager Vlogman heeft het al getest en vertelt je er graag meer over in de video.

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief