Vis van de maand: Haring

Vis van de maand: Haring

De meest geliefde, gekoesterde en traditionele vis van Nederland is vis van de maand juni; de haring.

Sinds jaar en dag is de haring onderdeel van onze (eet)cultuur. Haring voor Hollandse Nieuwe wordt in zes weken tijd gevangen, van half mei tot juli in opdracht van  de Nederlandse haringhandelaren. De fijnste exemplaren worden ‘maatjes’ genoemd als ze twee jaar oud zijn en zijn zeer gewild in Nederland en Duitsland. Het lekkerst zijn deze maatjes rauw en ‘vers van het mes’. Een goede maatjesharing moet vrij blank vlees hebben, een frisse, zilte geur afgeven en ook een zilte, romige smaak bezitten. Het vlees moet mals, maar stevig zijn! Ondanks dat de vangst en de verwerking hoofdzakelijk in Scandinavië plaatsvindt, noemen we de haring zo door de specifieke Hollandse behandeling welke de haring ondergaat: kaken, pekelen en gecontroleerde rijping. De EU heeft dit product zelfs erkend als ‘Gegarandeerde Traditionele Specialiteit’ en daar mogen wij als Hollanders best een beetje trots op zijn. De haring is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond en verantwoord!
 
Bekijk nu onze recepten Haring Bietensaladesalade en de Frisse Haringsalade met appel.

 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Epos wenst u fijne kerstdagen met de lekkerste recepten

Epos wenst u fijne kerstdagen met de lekkerste recepten

Bekijk de heerlijke Epos recepten voor de feestdagen!

Epos introduceert kibbeling compleet

Epos introduceert kibbeling compleet

Perfecte kibbelingmix: gemaakt voor en door kenners. Als medewerker bij Volendammer Visspecialist Tom Tuijp was het bereiden van de kruidenmix voor op de kibbeling, dagelijkse kost voor Pascalle Veerman. Samen met visspecialisten ontwikkelde ze de perfecte kruidenmix: Epos Kibbeling Compleet. 
 

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief