Vis van de maand: Haring

Vis van de maand: Haring

De meest geliefde, gekoesterde en traditionele vis van Nederland is vis van de maand juni; de haring.

Sinds jaar en dag is de haring onderdeel van onze (eet)cultuur. Haring voor Hollandse Nieuwe wordt in zes weken tijd gevangen, van half mei tot juli in opdracht van  de Nederlandse haringhandelaren. De fijnste exemplaren worden ‘maatjes’ genoemd als ze twee jaar oud zijn en zijn zeer gewild in Nederland en Duitsland. Het lekkerst zijn deze maatjes rauw en ‘vers van het mes’. Een goede maatjesharing moet vrij blank vlees hebben, een frisse, zilte geur afgeven en ook een zilte, romige smaak bezitten. Het vlees moet mals, maar stevig zijn! Ondanks dat de vangst en de verwerking hoofdzakelijk in Scandinavië plaatsvindt, noemen we de haring zo door de specifieke Hollandse behandeling welke de haring ondergaat: kaken, pekelen en gecontroleerde rijping. De EU heeft dit product zelfs erkend als ‘Gegarandeerde Traditionele Specialiteit’ en daar mogen wij als Hollanders best een beetje trots op zijn. De haring is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond en verantwoord!
 
Bekijk nu onze recepten Haring Bietensaladesalade en de Frisse Haringsalade met appel.

 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Partrick Gronert nieuwe Epos Rayonmanager Brabant en Limburg

Partrick Gronert nieuwe Epos Rayonmanager Brabant en Limburg

Vanaf februari is Patrick Gronert bij Epos gestart als Rayonmanager Brabant en Limburg. Patrick heeft de overstap van Bieze Foodservice naar Epos gemaakt.
 

Ad Kuijf is met pensioen

Ad Kuijf is met pensioen

Tijdens de afscheidsreceptie op 13 februari jl. zijn mooie woorden gesproken. Epos wil Ad Kuijf hartelijk danken voor alle jaren van samenwerking. 

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief