Vis van de maand: Haring

Vis van de maand: Haring

De meest geliefde, gekoesterde en traditionele vis van Nederland is vis van de maand juni; de haring.

Sinds jaar en dag is de haring onderdeel van onze (eet)cultuur. Haring voor Hollandse Nieuwe wordt in zes weken tijd gevangen, van half mei tot juli in opdracht van  de Nederlandse haringhandelaren. De fijnste exemplaren worden ‘maatjes’ genoemd als ze twee jaar oud zijn en zijn zeer gewild in Nederland en Duitsland. Het lekkerst zijn deze maatjes rauw en ‘vers van het mes’. Een goede maatjesharing moet vrij blank vlees hebben, een frisse, zilte geur afgeven en ook een zilte, romige smaak bezitten. Het vlees moet mals, maar stevig zijn! Ondanks dat de vangst en de verwerking hoofdzakelijk in Scandinavië plaatsvindt, noemen we de haring zo door de specifieke Hollandse behandeling welke de haring ondergaat: kaken, pekelen en gecontroleerde rijping. De EU heeft dit product zelfs erkend als ‘Gegarandeerde Traditionele Specialiteit’ en daar mogen wij als Hollanders best een beetje trots op zijn. De haring is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond en verantwoord!
 
Bekijk nu onze recepten Haring Bietensaladesalade en de Frisse Haringsalade met appel.

 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Evenement: Epos S(ch)lagersfest

Evenement: Epos S(ch)lagersfest

In september en oktober gaat het Epos S(ch)lagersfest van start!
Dit ludieke en laagdrempelige evenement houdt in: het állerlekkerste broodje Duitse curryworst voor uw klanten en de nodige aankleding voor in uw zaak!

Aankondiging: visbeurs 2019

Aankondiging: visbeurs 2019

Op maandag 7 oktober vindt de Visbeurs plaats. Rayonmanager Pascalle Veerman is als visspecialist aanwezig op de beursstand van Epos. Tevens onthullen we nieuwe smaken. Ook binnen het assortiment Simply Spices komt uitbreiding: kruidenmix voor garnalen.
We begrijpen dat u uitkijkt naar nieuwe smaken, zoals een vis naar water snakt! Dus kom proeven!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief