Natrium Sulfiet E221

Dat Natrium Sulfiet niet toegevoegd mag worden aan vers vlees, gehakt en vleesproducten is over het algemeen bekend. Met de recente berichtgeving over het aantreffen van dit product in vers vlees is het goed het gebruik nogmaals te benadrukken.
 

Natrium Sulfiet kan onder andere ingezet worden als conserveermiddel in combinatie met groenten en aardappelen. Hierbij is per gebruik wel een maximum dosering bepaald. Voor de wetgeving verwijzen wij u graag naar: VERORDENING (EG) Nr. 1333/2008 inzake levensmiddelenadditieven.
 
Declaratie op verpakking
Sulfiet is één van de veertien wettelijke allergenen die u moet (kunnen) communiceren, als deze in producten zijn verwerkt die worden verkocht. De reden hiervoor is dat sommige mensen overgevoeligheidsreacties op sulfiet kunnen krijgen.
 
Advies
Gebruik het product enkel in de toegestane toepassingen (bijv. groenten en aardappelen).
Houd u aan de dosering en communiceer het gebruik volgens de voorschriften. 
Indien u vragen heeft verwijzen wij u graag naar uw contactpersoon bij Epos / of via QA@epos-specerijen.nl.   
Delen
Meer nieuws

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Vis van de maand: Kabeljauw/Skrei

Vis van de maand: Kabeljauw/Skrei

Wat haring is voor de Nederlanders, is kabeljauw voor de Noren: een echte traktatie!

Vis van de maand: Poon

Vis van de maand: Poon

Poon is vis van de maand november! Deze prachtige vis trekt met zijn rode kleur en aparte kop gelijk je aandacht.
 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief