Natrium Sulfiet E221

Dat Natrium Sulfiet niet toegevoegd mag worden aan vers vlees, gehakt en vleesproducten is over het algemeen bekend. Met de recente berichtgeving over het aantreffen van dit product in vers vlees is het goed het gebruik nogmaals te benadrukken.
 

Natrium Sulfiet kan onder andere ingezet worden als conserveermiddel in combinatie met groenten en aardappelen. Hierbij is per gebruik wel een maximum dosering bepaald. Voor de wetgeving verwijzen wij u graag naar: VERORDENING (EG) Nr. 1333/2008 inzake levensmiddelenadditieven.
 
Declaratie op verpakking
Sulfiet is één van de veertien wettelijke allergenen die u moet (kunnen) communiceren, als deze in producten zijn verwerkt die worden verkocht. De reden hiervoor is dat sommige mensen overgevoeligheidsreacties op sulfiet kunnen krijgen.
 
Advies
Gebruik het product enkel in de toegestane toepassingen (bijv. groenten en aardappelen).
Houd u aan de dosering en communiceer het gebruik volgens de voorschriften. 
Indien u vragen heeft verwijzen wij u graag naar uw contactpersoon bij Epos / of via QA@epos-specerijen.nl.   

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
VAS beurs 2019

VAS beurs 2019

De Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS) organiseert een inspirerend slagersevenement. Het thema is 'vlees is een geschenk'. Bij Epos gaat het om meer dan smaak alleen. De mensen die bij Epos werken, weten hoe vlees het beste tot zijn recht komt en hoe je vlees nog extra kunt laten smaken door te combineren met kruidenmixen, marinades of sauzen. 

Verrassende Visrecepten

Verrassende Visrecepten

Op de Visbeurs in Bunschoten-Spakenburg heeft Epos een speciaal visreceptboekje uitgegeven. Dit boekje bevat 11 Visrecepten die door onze visspecialist Pascalle Veerman zijn bedacht.

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief