Natrium Sulfiet E221

Dat Natrium Sulfiet niet toegevoegd mag worden aan vers vlees, gehakt en vleesproducten is over het algemeen bekend. Met de recente berichtgeving over het aantreffen van dit product in vers vlees is het goed het gebruik nogmaals te benadrukken.
 

Natrium Sulfiet kan onder andere ingezet worden als conserveermiddel in combinatie met groenten en aardappelen. Hierbij is per gebruik wel een maximum dosering bepaald. Voor de wetgeving verwijzen wij u graag naar: VERORDENING (EG) Nr. 1333/2008 inzake levensmiddelenadditieven.
 
Declaratie op verpakking
Sulfiet is één van de veertien wettelijke allergenen die u moet (kunnen) communiceren, als deze in producten zijn verwerkt die worden verkocht. De reden hiervoor is dat sommige mensen overgevoeligheidsreacties op sulfiet kunnen krijgen.
 
Advies
Gebruik het product enkel in de toegestane toepassingen (bijv. groenten en aardappelen).
Houd u aan de dosering en communiceer het gebruik volgens de voorschriften. 
Indien u vragen heeft verwijzen wij u graag naar uw contactpersoon bij Epos / of via QA@epos-specerijen.nl.   

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook
Evenement: Epos S(ch)lagersfest

Evenement: Epos S(ch)lagersfest

In september en oktober gaat het Epos S(ch)lagersfest van start!
Dit ludieke en laagdrempelige evenement houdt in: het állerlekkerste broodje Duitse curryworst voor uw klanten en de nodige aankleding voor in uw zaak!

Aankondiging: visbeurs 2019

Aankondiging: visbeurs 2019

Op maandag 7 oktober vindt de Visbeurs plaats. Rayonmanager Pascalle Veerman is als visspecialist aanwezig op de beursstand van Epos. Tevens onthullen we nieuwe smaken. Ook binnen het assortiment Simply Spices komt uitbreiding: kruidenmix voor garnalen.
We begrijpen dat u uitkijkt naar nieuwe smaken, zoals een vis naar water snakt! Dus kom proeven!

Toon alle artikelen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief