Geef je oosterse maaltijden en vleeswaren eenvoudig een superpittige chilipepersmaak met Sambal Oelek van Epos.
Sambal Oelek van Epos
Epos Sambal Oelek is een zeer pittige sambal met weinig zout, die ook wel chilipepersaus wordt genoemd. Logisch, want de scherpe rode saus bevat maar liefst 86% chilipeper! De authentieke Indonesische sambal hóórt gewoon bij oosterse maaltijden, marinades en sauzen. Goed om te weten: Sambal Oelek is vrij van de 14 wettelijke allergenen, al kan er sprake zijn van kruisbesmetting. Onmisbaar voor slagers, poeliers en maaltijdbereiders.
Hete chilipepersmaak
De sambal oelek van Epos is een veelzijdige pittige toevoeging voor talloze oosterse gerechten. De naam oelek (of ‘ulek’) verwijst naar de stenen vijzel waarmee de ingrediënten traditioneel worden fijngewreven. De chilipepersaus is ideaal om een vurige dimensie toe te voegen aan maaltijden zoals nasi, bami en ajam pedis, aan marinades voor vlees, vis en tofu, en aan verschillende (dip)sauzen. Voeg Sambal Oelek voor het beste resultaat altijd naar smaak toe en verwerk het koud.
In kunststof emmer
De vloeibare, lobbige Sambal Oelek wordt geleverd in een handige kunststof emmer met stevige deksel. De emmer is stapelbaar en gemakkelijk met een schrapkaartje leeg te maken. In gesloten verpakking is de sambal 12 maanden houdbaar (zie de THT-datum op de verpakking). Bewaar dit product gekoeld en droog. Voor gebruik altijd even roeren. Meer inspiratie nodig? Bekijk
onze recepten en probeer ook de andere heerlijke Epos-producten.