VIS VAN DE MAAND: Heilbot

VIS VAN DE MAAND: Heilbot

In de maand maart staat de vissoort Heilbot centraal. Een milde witvis die op meerdere manieren bereid kan worden.

De Heilbot is zowel rauw, als gebakken, gegrild of gefritueerd erg lekker. Ook als vulling in bladerdeeg of in een wrap is de Heilbot zeer geschikt. En door de milde smaak en zachte textuur is dit een ideaal visje voor kinderen.

Heilbot behoort tot de schollenfamilie. Deze platvis komt vooral in de Atlantsiche oceaan voor en is zeer zeldzaam aan de Nederlandse kust.
De Heilbot wordt ook wel 'reus van de zee' genoemd omdat deze maar liefst 4 meter lang kan worden met een gewicht van 320 kilo.
 
Epos heeft een aantal lekkere recepten met deze reus ontwikkeld:

  • Zoals een Gerookte Heilbot Salade met heerlijke Bistro Mango Chutneysaus.
  • Of wat dacht u van een Heilbot Saigon, omwikkeld met spek en overgoten met lekkere Saigonsaus.
  • En tot slot een Zoete Curry Heilbot, omwikkeld met Parmaham, rozijntjes en appelstukjes en gekruid met Curry-Lemon Kruiden 

Raadpleeg gerust onze receptendatabase en laat u inspireren!

Delen
Meer nieuws

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Werken bij Epos

Werken bij Epos

Bij Epos zijn we opzoek naar nieuwe collega's! Wil jij werken bij een groeiend en innoverend bedrijf met enthousiaste collega's? Kijk dan snel bij een van onze openstaande vacatures en solliciteer direct!

Kinderarbeid due diligence in specerijenketens

Kinderarbeid due diligence in specerijenketens

Kinderarbeid is een van de IMVO (Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) issues die in specerijenketens een probleem vormen. 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief