Geef je worsten (en meer!) de perfecte binding met dit glutenvrije Aardappelzetmeel van Epos.
Aardappelzetmeel van Epos
Epos Aardappelzetmeel is de ideale vetbinder die al je huisgemaakte (kook)worsten stevig, sappig en smeuïg maakt. Het witte poeder bestaat voor honderd procent uit aardappelzetmeel en is geur- en smaakneutraal, waardoor je etenswaren hun originele smaak en aroma behouden. Dit aardappelzetmeel zorgt voor een heldere glans, is glutenvrij en vormt de perfecte vervanger van tarwezetmeel of binta. Een onmisbaar product voor iedere worstmaker.
Voor al je gekookte worstsoorten en meer
Gebruik dit zetmeel als hechtmiddel voor al je worsten die gekookt moeten worden. Los het Aardappelzetmeel eenvoudig op in koud water zodat het zich goed verdeelt, en voeg het toe naar de gewenste dikte. Gebruik ongeveer 40 gram per kilo vlees. Dit zetmeel is ook ideaal om extra binding te geven aan je warme soepen, sauzen en maaltijden. Voeg het simpelweg toe en roer het goed door. Laat het zetmeel inwerken tot je de gewenste dikte hebt bereikt. De adviesdosering is 20 tot 30 gram per kilo product en afhankelijk van de gewenste dikte.
In gekleurde zak
Aardappelzetmeel van Epos wordt in poedervorm per 25 kilo geleverd in een stevige gekleurde zak. Zo valt eventueel vrijkomend plastic direct op door de opvallende kleur. Ongeopend is het bindmiddel houdbaar tot de THT-datum op de verpakking. Bewaar het product altijd droog en in gesloten verpakking bij kamertemperatuur. Bekijk voor meer inspiratie
onze recepten en probeer ook de andere handige hulpstoffen van Epos.
Technologische hulpstoffen van Epos
De technologische hulpstoffen van Epos zorgen dat je producten en gerechten langer houdbaar blijven, beter smaken of er aantrekkelijker uitzien. Met onze hulpstoffen geef je je culinaire creaties een betere binding, kleur, smaak, extra malsheid of meer volume. Dankzij het veelzijdige aanbod is er altijd wel een hulpstof die de kwaliteit van jouw worst- of vleesspecialiteit, kipgerecht, soep of saus de juiste kwaliteitsboost geeft.